Nagy bajban vagyok! A történet az h cigiztem:Snem kellet volna 1000-szer megbántam már, elmondták anyukámnak. és amikor üdítöt hoztam megállított és azt mondta még otthon beszélgetünk! Mire számítsak? Mit fogok kapni? Vagy mi fog történni?
Ez az amit nem tudok, de szerintem az anya nem meri majd még jobban megverni a gyermekét, mert végső esetben valaki a saját akaratára is elvehet (vagy más rokonhoz helyezhet) a gyámhatóság, ha ezt maga a gyermek kéri, szóval szerintem még csak nem is kell, hogy bizonyítva legyen. Legalábbis én így képzelem, de én ezt nem tudom, csak kevéssé folytam még be ilyen dolgokba. A fent olvasható címekre írtam egyszer, ott azt a választ kaptam, hogy a gyámhatóság minden esetben megkérdezi a gyerek véleményét is, és az ő szava eléggé döntő jelentőségű.
Igazából ez attól is függ, hogy Te mennyire tudod elmondani merni, hogy mi történt, és mennyire visel meg Téged lelkileg, ha mondjuk a véleményedet kérdezik, vagy dönteni kell.
Én is 13 éves vagyok,de amikor anya megtudta,hogy cigiztem 2-szer,akkor csak annyit mondott,hogy oké.
Pedig normális család vagyunk,anya ügyvéd,apa orvos,szóval azt hittem,hogy ki lesznek bukva....
De nem.
Ha anyukád így megvert akkor menj a gyámügyhöz vagy a rendőrségre,ott /vagy kórházba/ lefényképezik a sérüléseket,zúzódásokat és anyukád ellen eljárás fog indulni valószínűleg.
Figyelj.
Ez nem úgy megy,hogy besétálsz a rendőrségre,gyámügyjöz,hogy anya megvert helyezzenek át máshova.
Van bizonyítékod,hogy így megvert?
Mert tényleg anyud mondhatja,hogy most lázadsz és,hogy milyen nehéz neki,hogy te elkezdtél cigizni és ilyeneket találsz ki mellé stb.. szóval teljesen úgy állítja be,hogy te vagy a hibás,te csak lázzadsz aztán otthon mégjobban kikapsz és talán egy életre vége a kapcsolatotoknak.
Meg egy 13 éves gyereknek nem olyan könnyű egy ilyen lépést megtenni,hogy a saját anyját ha veri ha nem feljelentsen.
Apud holvan?Nagyszülő bárki aki alá témassza az állításod?
Milyen gyakran szokott verni?Gyors haragú?
Sok minden lehet a háttérben,lehet anyudnak gondja vanak anyagi stb.. sok minden lehet és ezt így nem lehet megmondani.
Amit ide leírtál azt mond el anyudnak,nem verhet meg!!!!
Ha megver szaladj ki a házból,ne engedd,mert megütni se üthet meg,de megverni meg egyenesen TILOS már a gyereket,se nevelő célból se más célból.
Istenem mikor ilyet olvasok mindig megáll bennem az ütő.
Egy gyereket sose lenne szabad bántani. Megbüntetni leszidni igen de de verni? Probálj meg úgy viselkedni hogy ne adj neki okot erre, bár aki képes ilyet tenni nem hiszem hogy sok ok kell neki. Ha megint előfordul kérj segítséget valakitől. Tanártól gyámügyestől rokontol baráttól bárkitől. Remélem sikerül megoldani valahogy a helyzetett.
A két korábbi linken látható számon el tudják mondani, én nem tudom, ott viszonylag hamar kapsz választ, mert ott olyan emberek vannak, akik minden nap ezzel a témával foglalkoznak. Úgy tudom, hogy ők most is, vasárnap is elérhetőek, akár éjjel is,.
Meg ha ez esetleg nem elég, akkor még azt is lehetne később, ha kíváncsi vagy rá, mire számíthatsz, hogy a gmail-nél csinálsz egy olyan email címet, amiből nem látszik a neved, és amit majd csak erre használsz, és még sehol sem használtál, és azon megkérdezed a gyámhatóságon, hogy mire számíthatsz. A gyámhatóságot úgy találod meg, hogy megnézed, van-e honlapja a városodnak (wikipédiába vagy google-be beírod a városod nevét, a wikipédiában alul a hivatkozások között általában az első a város saját honlapja, bemutatom pl, Székesfehérvár példáján)
No itt tényleg az első link a város saját honlapja
itt meg kell keresni az önkormányzat honlapját (ott is van az első sorban, balról a második fülecske "önkormányzat")
mondjuk itt úgy van, hogy ha rákattintok, akkor csak legördül valami menü, ahol az önkormányzattal kapcsolatos dolgok vannak. Na azon belül olyasmit érdemes keresni, hogy "Polgármesteri hivatal", vagy "hivatalok" vagy "Ügyfélszolgálat" vagy ilyesmi. Itt igazából nem lehet megmondani, ez minden honlap esetén máshogy van beosztva, itt most az "ügyfélszolgálat" menübe tették. Az a baj hogy néha elég macerás megtalálni a gyámhivatalt ("szociális és gyermekvédelmi osztály", ilyesmi néven is szerepelhet).
Na ha végül megvan a gyámhivatal, gyermekvédelmi osztály oldala, akkor az esetek nagy részében van valami email cím is ott. Oda írhatsz névtelenül is, ha az könnyebb Neked első lépésben, akkor meg tudják írni, hogy mire számíthatsz. Persze ők csak hétfőtől lesznek benn, míg a korább írt Krízistelefon vonalon meg a Kék Vonalon mindennap van benn valaki.
Ha meg fővárosi vagy, akkor nem a város, hanem a kerület neve alapján kell keresni, mert minden fővárosi kerületnek saját gyámhivatala van, vidéken meg minden városnak.
De igazából kicsit zegzugos ezeken a hivatalos honlapokon keresgélni, ezért lehet hogy egyszerűbb, ha először a Kékvonalon meg a Krízistelefonon kérdezed meg a témát, mert ezt a két vonalat direkt gyerekek számára csinálták.
A Krízistelefon az ingyen van, azért azt tulajdonképpen az utcáról is fel tudod hívni, még akkor is, ha nincs Nálad egy fillér se. Kártyás fülke és bedobós fülke is jó, mert ez ugyanúgy ingyenes szám, mint a rendőrség
arra a számra gondolok, ami ott legalul van az oldalon. Ha most le tudsz menni, akkor bármilyen fülkében ingyen beszélhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!