12 éves lányod miben segít otthon, illetve mennyire önálló?
tényleg elkényetetted,de még változtathatsz rajta! beszélgess el vele erről és mondd el neki,hogy szeretnéd ha mostmár önnállóbb lenne és a házimunkába is besegítene.anyukám azt a "trökköt" szokta bevetni ha nem volt kedvünk segíteni,hogy elmondta miket kell megcsinálni és kiválaszthattuk amelyiket megcsináljuk.
12évesen ezeket kellet csinálni: szobánkat takarítani,mosogatni,törölgetni,felsöpörni,teregetn,porszívózni.
és a lényeg! a rengeteg dicséret,ha valamit megcsinált!!
nem akar enni,csak ha elé teszed az ételt? egyszerűen ne tedd elé! nyugi nem fog éhen halni,legfeljebb éhesen fekszik le.másnap már több esze lesz ennél.
nem bántásból kérdezem,de miért hagytad,hogy ez így alakuljon?
12évesen már nagyon sok mindent megkéne tudni csinálni.de a min.,hogy a fürdést hajmosást egyedül intézze, a szobáját rendben tartsa,és ha éhes kiszolgálja magát.
Én is 12 éves vagyok.
Takarítás: A szobámat kiszoktam takarítani, anyukám sosem szokott segíteni. Porszívózni, söpörni, port törölni is szoktam ha anyukám megkér rá. Mosogató gépünk van ezért nem mosogatok ( de szívesen tenném). Megágyazni nem szoktam.
Fürdés: 2. osztály óta egyedül fürdök. Hajmosás természetesen megy. Nem értem mi olyan nagy szám ebben ...
A vizet betudom állítani már mióta.
8 éves húgom van, rá már kicsi korom óta vigyázok ( anyukám is csak ha lemegy az ABC-be vagy valahova akkor egyedül vagyunk otthon mert apukám dolgozik. A tesóm is ha én nem vagyok otthon egyedül marad és akkor is tud készíteni egy szendvicset.
Főzés/Ételek: Nincs túl nagy főzőtudásom, de a rántottát én készítem mindenkinek hétvégén. Eltudom látni magam, szóval ha nincs kaja akkor csinálok és nem várok mire hazaér anyukám.
Egy dologra szoktam megkérni anyukám: a lábamon néha ő vágja a körmöm mert az nem megy valami szépen :S
én 12 évesen csirkét pucoltam/beleztem/daraboltam nehogy még a tányért is elém tegyék .... anyum meg apum nagyon sokat dolgozik (szinte a semmiért mert az összest pénzt elviszi a bank) így már kisebb koromban is kötelességemnek éreztem h segítsek
16/L
Köszönöm a válaszokat! Különösen aranyosak vagytok lányom kortársai, hogy írtatok! Hogyan jutottunk ide? Az az igazság, hogy szinte észre sem vettem, hogy már így megnőtt!:) Ráadásul olyan maximalista fajta vagyok, akinek minden csak úgy jó, ahogy ő csinálja, ezért inkább nem bízom senkire a dolgokat, megcsinálom magam. Na ebben is változnom kell!:) A lányom igaz, hogy 12 éves, de sokkal kisebb a kortársainál, 139 cm és 32 kg. Szóval alacsony termetű volt mindig is, majdnem két fejjel kisebb, mint az osztálytársai. Emiatt a porszívó használata pl csak mostanában jött szóba...
Azért annyira nem pernahajder a kiscsaj, szerintem inkább csak lusti. Amikor megkérem rá, persze megcsinálja magának a szendvicset, apjának is sokszor elkészíti, és szuper melegszenvót tud "gyártani". Tehát ne értsetek félre, nem azt akartam mondani, hogy totál tehetetlen a gyerek, inkább csak szereti magát kiszolgáltatni, én pedig nem akarok túl sokat elvárni tőle. Az év elején hetekig kórházban voltam, akkor Apa nem szolgálta ki, mondta is, hogy sokkal önállóbb volt, nem volt vele gond. A tusoló témához még hozzátenném, hogy elég ramaty a tusolónk, néha én is majdnem leforrázom magam, mert tényleg nehéz beállítani (fali gázkazánunk van).
Még egyszer köszi mindenkinek a választ, megdumáljuk lánykámmal a dolgokat!:)
Cseppet.
12 évesen az egész emeletet én takarítottam, rendszeresen mosogattam, bepakoltam mosógépbe, teregettem, segítettem főzni, állatokat ellátni - habár az alól a rengeteg pók miatt igyekeztem kihúzni magam -, mamának. Néha apának is mentem segíteni (víz- gáz- fűtésszerelő).
Nyáron gyümölcsöt vágtam lekvárhoz, ősz elején kukoricát törtem, szőlőt szüreteltem. Télen havat sepertem,...
Szóval leülhetnél beszéletni vele.
Ja, és szokj le arról, h minden csak úgy jó, ahogy te csinálod. Nekem mostohám ilyen (18 éves korom óta élünk együtt), semmi nem jó, bmit csinálok... anorexia lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!