Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányod miben segít...

12 éves lányod miben segít otthon, illetve mennyire önálló?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, én nagyon elkényeztettem a lányomat, mert egészen idáig egyke volt. Most van egy 9 hónapos kistestvére, akire gyakran vigyáz, amíg én házimunkázok, de ennyi. A tusoláshoz kellek, hogy beállítsam a vizet. Megágyazni maga után rendszeresen elfelejt. A hajmosás sem megy önállóan, és hogy kitakarítsa a szobáját végképp halva született ötlet. Addig nem eszik, míg elé nem teszem az ételt, inkább éhen marad. Nagyon elrontottam eddig, vagy más kislány is ilyen anyára utalt még ebben a korban? Egyáltalán mit várhatok el tőle? Nem kisgyerek, de nem is kamasz még igazából...
2011. okt. 13. 15:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia,lány vagyok,14 éves leszek,remélem nem gond ha írok! :)

Én nagyon sokat segítek anyukámnak,imádok főzni,takarítani! :) Most is beteg,csináltam neki lecsót,meg szendvicseket,jóformán akármilyen ételt el tudok készíteni,pörkölt,rántott hús,sült hús,rakott krumpli,különböző sütiket,most nem sorolom:) Teát is mindig én csinálom reggelente,meg kávét is szoktam neki lefőzni. Felsöprök,felmosok a konyhában nekünk is mosogatógépünk így a mosogatás kilőve. Porszívózok is és szeretem rendben tartani a szobámat,nekem kifejezetten fontos,ha reggel be van ágyazva,én úgy szeretem,még is csak higiénikusabb,mintha egész nap úgy lenne ahogy este alszok az ágyban:) Az,hogy kiszolgálom e magam étellel az pedig természetes,szerintem ez már elvárható:) 12 éves koromban is hasonló dolgokat csináltam,én is egyedüli gyerek vagyok,és nem vagyok elkényeztetve,az anyagi helyzetünk sem valami jó,muszáj összetartanunk a családban!

Üdv! :)

2011. okt. 13. 22:04
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen,szerintem is elkényeztetted a lányod..

Én most 13 éves vagyok,de tavaly is ugyanígy csináltam ezeket a dolgokat:

takarításá-kb. 8-9 éves koromig kellett szólni hogy kitakarítsam a szobámat,után már saját magam jöttem rá hogy "hopp,ideje lenne rendet tenni"..a szüleimet nem is érdekelte hogy hogy néz ki a szoba,hisz én élek benne,és már vagy 3. éve egyszer sem kellett szólni hogy takarítsak.

Mosogatás-ha kell/megkérnek rá/vagy épp kedvem van hozzá elmosogatok,ha nem nem.

Vizet engedni és hajatmosni szintén 7-8 éves korom óta önállóan tudok.

Evés-sokkal jobban szeretem én összeállítani a tányérom,úgyhogy ez is önálló dolog..

2011. okt. 14. 09:19
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Én si 12 vagyok:

Nos a szobámba porszívóni nem anygon kell mert van takarító nőnk. ÉLn ezt szoktam csinálni:

- ruhákat hajtogatok

- ha haza jövök és kupi van pl. ceruzák széthajítva ruhák, rendet rakok

- segítek locsolni

- néha megetetm a kutyát. Tengeri malacot mindig

- Megteríteni is szoktam

- Főzéshez egyszerűen nincs érzékem! Fügét aszalóba szoktam vágni, gyümölcssalátát tudok.

- Mosogatni nem kell mert van mosógép

És egyedül mosok hajat mivel utálom, hogy ha anya segít. = >.<"

Zuhanyozni is egyedül (egyébként ha táborba küldöd megkéri a barárnőjét, hogy állítsa be a tusolót?? :S)

Nagygáéból 12/L

ja..és nyáron locsolok slaggal is!

2011. okt. 14. 19:56
 14/24 A kérdező kommentje:

Kedves 10-16 közötti válaszolók! Köszönöm szépen, hogy írtatok! Nagyon nagyon ügyesek vagytok mindannyian, a szüleitek büszkék lehetnek rátok!:)

Ezúton kérem, hogy ne írjatok többen, mert korrekt válaszaitokból mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam!:D

37 éves két gyermekes anyuka, aki nem kér több kioktató üzenetet a "lányom lehetnél" korú válaszadóktól.:D:)))

2011. okt. 15. 11:13
 15/24 anonim ***** válasza:
35%

én 12 éves vagyok!

Kicsinek el voltam kényeztetve utána jöttek a befolyásolások.

ajándék,meglepi... de csak valamiért!

és egyre többet végeztem a munkát majd nem kaptam semmit de csináltam a munkát.

engem egészen 8 éves koromig ritkán dicsértek meg mert akkor el száltam magamtól és soha nem csináltam meg utána jól azt a dolgot!

Már teljesen önálló vagyok, sőt vigyázok az unokahúgomra (két éves hiperaktív lány) aközben főzök, délután mindenkinek uzsonna, este vagycsi, reggel kelni 5-6 órakkor mindenkinek reggeli.

anya

apa

Nővérem

+ 1 ember

(másik nővérem

sógorom,

unokahúgom)

aki ()-jelben van nem mindig van nálunk..

2011. okt. 15. 12:35
 16/24 anonim ***** válasza:
szerintem mutasd meg a gyerekednek a válaszokat,és gondolkozzon el!
2011. okt. 17. 18:47
 17/24 LarissaClaire válasza:
55%

Helló!

Szerintem eléggé el van kényeztetve (bocsi), legalábbis ha magammal összehasonlítom. Én tizenkét évesen (bár most se vagyok sokkal több) már takarítottam a szobámban (törölgetés, porszívózás),kiterítettem a ruhát, beindítottam a mosógépet, már segítettem a főzésben, és már nagyon régen kb. 3.-os korom óta képes vagyok egyedül tisztálkodni. (14/L)

2011. okt. 25. 20:06
 18/24 A kérdező kommentje:

Nos, akkor megismételném:

"Kedves 10-16 közötti válaszolók! Köszönöm szépen, hogy írtatok! Nagyon nagyon ügyesek vagytok mindannyian, a szüleitek büszkék lehetnek rátok!:)

Ezúton kérem, hogy ne írjatok többen, mert korrekt válaszaitokból mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam!:D

37 éves két gyermekes anyuka, aki nem kér több kioktató üzenetet a "lányom lehetnél" korú válaszadóktól.:D:)))"

Már kezd forogni a gyomrom ettől a sok dicsekvéstől, bár tudom, hogy életkori sajátosság...:)

Megnyugtatásul: a lányom azóta porszívózza nem csak a saját szobáját, hanem a többit is. Megtanult palacsintát sütni, szuper melegszendvicset és gyümölcssalátát készít, és maga mossa a haját.:) Öltözteti a kistestvérét, és nála jobban senki sem tudja elszórakoztatni. És még valami: nagyon tisztelettudó, empatikus kiskamasz, mindent meg lehet vele beszélni, és soha nem utasítana rendre egy majd 40 éves nőt, mert tudja, hogy nem illik.:D

Büszke vagyok rá!:D

2011. okt. 26. 06:49
 19/24 anonim ***** válasza:
79%
Már elnézést Hölgyem! Ezért valószínűleg csúnyán le fognak pontozni, de a véleményem elmondom! Miből gondolja, hogy ez dicsekvés? Meg se fordult a fejében, hogy esetleg így akarnak segíteni, és csakmert nincs harvardi diplomájuk, nem biztos, hogy hülyeséget mondanak, vagy éppen Magát akarják megalázni?! Nagy valószínűséggel tisztelik Önt, hiszen Ön idősebb náluk, és nem tudom, milyen kép él az Ön fejében, de hál' istennek a mai tinik jó része azért még mindig tiszteli és becsüli a nála idősebbeket és tapasztaltabbakat! Köztük én is! És gyanítom, hogy mindazok a válaszolók is, akik csak segíteni akartak Önnek, erre Ön csúnyán leszólta és megbántotta őket! Nekünk még nincs annyi élettapasztalatunk, mint Önnek, és lehet, hogy nekünk több lehetséges szempont is szükséges ahhoz, hogy valamiről egy képet állítsunk föl. Önnek nem, ez nagyon jó. De ne feledje, egy 12,15,17 éves kamasz még nem az Ön eszével gondolkodik! Ha most tiszteletlennek gondol, hát gondoljon! Lehet, hogy az is vagyok jelen esetben! De nem igazán szeretem azt látni, ha egyes felnőttek a gyerek feletti hatalmukat annak megalázására használják! Képzelje el, ha az Ön lányának mondana valaki ilyet, Ön mit érezne? Vagy a lánya, aki segíteni akart, és mit kapott cserébe: köszönöm, kedves kis aranyom, de teljesen fölösleges és idegesítő vagy!? Hát nem esne neki jól, az biztos! Azoknak a felnőtteknek, akik ezt olvasva egy elkényeztetett, szabadszájú, tiszteletlen, sőt bunkó gyereknek gondolnak, nekik üzenem: higgyék el, én becsülöm mindazokat, akik felépítették az életüket, tisztelem mindazt a tudást, aminek Önök a tudatában vannak, és csodálom Magukat azért, amit elértek az életben! Csak jelen esetben kissé felháborodtam!
2011. okt. 26. 15:15
 20/24 anonim ***** válasza:
44%

Előző, te szerintem igencsak túldramatizálod. Már elnézést. A kérdező csak annyit kért, hogy többen ne válaszoljanak, semmi bunkóság vagy lenézés nem volt benne. Nem akarlak megbántani, de szerintem enyhén paranoiás vagy, ha egy ártatlan kérésbe beleképzelted azt, hogy kihasználja a kérdező azt, hogy több élettapasztalata van, mint nekünk, gyerekeknek.

Egyik 12 éves voltam.

2011. okt. 26. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!