12 éves lányod miben segít otthon, illetve mennyire önálló?
15.15-ös, nem akartam senkit megbántani, ne haragudj, de tényleg félreértettél! Nem tartalak tiszteletlennek, a véleményét mindenkinek joga van elmondani.
De: aranyosak voltak a kiskorú válaszolók, és ezt jeleztem is még az első néhány ilyen hozzászólás után. Tetszett, sőt igazán segítség volt, hogy ők is válaszoltak! Csakhogy a kérdés alapvetően nem is hozzájuk szólt, mert nekik ugye nincs 12 éves lányuk. Én felnőttektől kérdeztem. De mondom, ennek ellenére megmosolyogtatott, és segített is a válaszuk, mert tőlük éppúgy megtudtam, amire kíváncsi voltam: vagyis hogy mit kell általánosságban egy ilyen korú gyermeknek már tudnia. Ezután nem kértem több választ tőlük (előtte meg is köszöntem mindannyiójuknak, és meg is dicsértem őket, őszintén tettem.) A dicsekvés már onnan kezdődött, hogy a következő hozászólóknak eszük ágában sem volt elolvasni, hogy lezártam a témát, és csak jöttek-jöttek a hozzászólások, csakis tőlük, nem az eredetileg általam megszólított édesanyáktól.:) Ezért persze másodszorra már kicsit ingerültebben kértem, hogy ne oktassanak ki. Nem aláztam meg senkit, hiszen a "nagyon ügyesek vagytok", és "büszkék lehetnek a szüleitek rátok" semmiképpen sem megalázó, ellenkezőleg.
Mindennek ellenére köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Minden jót!
En mar egy-ket evvel idosebb vagyok es szerintem kicsit lehet hogy en is el vagyok kenyeztetve, (egyke gyerek vagyok) de attol meg vissza emlekszem hogy 12 evesen anyukam azt mondta hogy a szobamat tartsam rendben, ha porosodik portalanitsak, ha az ablak koszos pucoljam le es kupi van pakoljak ossze...stb. Szoval a szobamat kellet teljesen magamnak rendbe tartanom. Aztan naggyabol egy evvel kesobb jott az hogy mindenhol porszivozzak, segitsek fozni vagy ilyenek. Anyukam mindig azt mondja hogy az elso dolgom az hogy jol tanuljak a tobbi csak kiegeszites. A mai napig sokszor csinal nekem reggelit mert azt mondja hogy szivesen teszi, de ha azt mondja hogy ahh most nincs kedvem megyek es csinalok magamnak.
Lehet hogy nem fontos de leirom hogy most miket csinalok, minden nap kipakolni a mosogatobol, macskaknak enni adni este, este bekesziteni a kavet, mindenhol porszivozni, szobam rendbetartani, plussz segiteni takaritani. De oszinten ezek nem olyan megterhelo feladatok, es igazabol szeretek is segiteni (nem mindig (: ) Oszinten nem nagyon tudom hogy tudnal rajta valtoztani, szerintem kezd lassan mondjuk heti 1 nap mosogatas, esetleg kave bekeszites, vagy egy kis portalanitas, szerintem igy szep lassan lehet haladni :) Remelem segitettem.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!