Anyukák/kamaszok nálatok hogyan zajlott a felvilágosítás otthon?
Hát olyan 11 éves lehettem, amikor anyum felvilágosított.
De az iskolában jobban megértettem mi ez az egész.Anyum olyan nagyon jól nem magyarázta el.Persze nem hibáztatom őt, hisz ő is zavarba volt amikor beszélgettünk róla:).
Neki nem volt még a suliban felvilágosítás?
Remélem nem hiszed hogy a 14 éves lányod még nem tudja ezeket a dolgokat :)
Én szépen lassan magamtól jöttem rá. Még kiskoromban.
nekem a játszótéren mesélte egy nagy lány.. még 1. osztály előtti nyáron...
de csak hogy van "ott" egy másik lyuk is... de nem olyan nagyon kicsi, hogy alig lehet megtalálni... :D
és hogy az első nagyon nagyon fáj és ő már nagyon fél tőle... csak szörnyülködtünk :)
8-9 évesen mesekönyvet kerestem és véletlen a Peti Ida és Picuri című, gyerekeknek szóló felvilágosító könyvet kezdtem olvasni... úgy éreztem nagyon titkos, mert ilyesmiről sosem beszélgettünk... :D
Abban a történetben a menstruáció volt a legmegdöbbentőbb, arról sosem hallottam addig... de Ida is nagyon megijedt... de aztán az anyuka megnyugtatta ... :)
11 évesen jött meg, a nővéremtől kértem betétet... még ekkor sem beszélgettünk semmiről...
13 évesen viszont kaptam egy könyvet anyukámtól.. Tini gondok csak lányoknak címmel... abban volt mindenféle.. lelki és testi problémák...
és talán 14évesen a suliban volt egy "felvilágosító óra" ami csak a menstruációról szólt, a fiúkat haza is küldték... egyébként addigra már mindegy volt, mert több mint a fél osztály menstruált...
Szóval... hivatalosan még mindig nem vagyok felvilágosítva :)
23 l
Hát ezt most elrontottad de nagyon. Engem anyukám nem világosított föl erről eddig :D Persze én már mindenről tudok úgyhogy ... Azért lenne pár kérdésem a menstruációról, de nemtudom hogyan kezdjem a beszélgetést mert ez kicsit kínos nekem és szerintem neki is.
12/L
kedves utolsó, itt is kérdezhetsz:)
kérdező, épp ma irtam ki én is kérdést ezzel kapcsolatban, de az én lányom még kicsi én inkább magam akarom felkésziteni mert szégyelős vagyok nagyon! (az apuci mintha nyiltabb lenne, sokat segit majd nekem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!