Hogy magyarázzam el neki?
Sehogy, ilyen nincs, hogy a kisebb nem beszélhet vissza a nagyobbnak! A nagyobbiknak ugyanannyira tisztelnie kell a kisebbet, mint viszont.
A két gyerek ebben az esetben egyenrangú, ezt kellene a nagyobbal megértetned, nem a kisebbet háttérbe szoritani.
Most tényleg ekkora nagy dolog az a 2 év különbség?
Bocs, ezt mondom, de ennyi idősen már inkább intézzék el egymás közt, egy 16 éves ne az anyjának panaszkodjon, nem az óvodában vannak.
Most lehet, hogy nagyon utálni fogtok, de én azért megvédeném a nagyot. Lehet, hogy nem sok az a két év, de azért én kíváncsi lennék, hogy mik történnek köztük. Lehet, hogy csak néha összevesznek egy két dolgon, az oké, de amikor a kisebb akarja csicskáztatni a nagyobbat, az elég idegesítő tud lenni.(a nagynak) Meg persze, csak két év, de lehet, hogy a nagy már mehet este ide-oda, buliba, akármi, a kicsi még nem, és ezt személyes sértésként fogja fel. A nagyobb meg mit csináljon? Verje agyon a kisebbet, hogy tudja, hogy hol a helye? Az is csoda, hogy anyuka egyáltalán foglalkozik a dologgal. Sok családban ez nem téma.
Szerintem kedves anyuka, próbáljon meg beszélni a kisebbel, hogy miért csinálja ezt, talán nem érez valamit igazságosnak. Ha meg lehet oldani a problémát, akkor rajta, ha nem, mert egyszerűen csak féltékeny a nővérére, akkor mondjuk büntesse meg. De azért arra is figyelni kell, hogy a nagyobb ne éljen vissza ezzel. Le kell ülni, és meg kell beszélni.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!