Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy magyarázzam el neki?

Hogy magyarázzam el neki?

Figyelt kérdés
2 lányom van, egy 16 éves és egy 14 éves, mostanában majdnem minden nap panaszkodik a nagyobbik hogy a kicsi visszabeszél/bántja, hogy értessem meg a kicsivel hogy a nővérét tisztelnie kell?
2011. márc. 17. 20:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Sehogy, ilyen nincs, hogy a kisebb nem beszélhet vissza a nagyobbnak! A nagyobbiknak ugyanannyira tisztelnie kell a kisebbet, mint viszont.

A két gyerek ebben az esetben egyenrangú, ezt kellene a nagyobbal megértetned, nem a kisebbet háttérbe szoritani.

2011. márc. 17. 20:37
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
Jól írta az előző! Mindkettejüknek kölcsönösen tisztelniük kell egymást. Nem lehet hogy a kicsi azért beszél vissza a nővérének mert féltékeny rá?? Lehet hogy jobban kimutatod a szeretetedet a 16 éves lányod iránt és a kicsi féltékeny lett rá...
2011. márc. 17. 22:29
 3/14 anonim ***** válasza:
50%

Most tényleg ekkora nagy dolog az a 2 év különbség?

Bocs, ezt mondom, de ennyi idősen már inkább intézzék el egymás közt, egy 16 éves ne az anyjának panaszkodjon, nem az óvodában vannak.

2011. márc. 17. 23:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Most lehet, hogy nagyon utálni fogtok, de én azért megvédeném a nagyot. Lehet, hogy nem sok az a két év, de azért én kíváncsi lennék, hogy mik történnek köztük. Lehet, hogy csak néha összevesznek egy két dolgon, az oké, de amikor a kisebb akarja csicskáztatni a nagyobbat, az elég idegesítő tud lenni.(a nagynak) Meg persze, csak két év, de lehet, hogy a nagy már mehet este ide-oda, buliba, akármi, a kicsi még nem, és ezt személyes sértésként fogja fel. A nagyobb meg mit csináljon? Verje agyon a kisebbet, hogy tudja, hogy hol a helye? Az is csoda, hogy anyuka egyáltalán foglalkozik a dologgal. Sok családban ez nem téma.

Szerintem kedves anyuka, próbáljon meg beszélni a kisebbel, hogy miért csinálja ezt, talán nem érez valamit igazságosnak. Ha meg lehet oldani a problémát, akkor rajta, ha nem, mert egyszerűen csak féltékeny a nővérére, akkor mondjuk büntesse meg. De azért arra is figyelni kell, hogy a nagyobb ne éljen vissza ezzel. Le kell ülni, és meg kell beszélni.

Sok szerencsét.

2011. márc. 18. 00:10
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
A gyerekek, egyenrangúak. A szüleit tisztelni kell, de a testvéreinek nyugodtan megmondhatja, ha valami baja van. Akármennyi köztük a korkülönbség. A nagyobb sem áll a kisebb felett!!!
2011. márc. 18. 07:16
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Előző vagyok. A testvérem és köztem, 9 év a korkülönbség, de nem fogom a kora miatt tisztelni és ha én megadom neki a tisztelet, ugyanezt elvárom tőle! Elvégre nem a felettesem!!!!
2011. márc. 18. 07:32
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
A 21. században élünk! A kicsinek ugyanolyan jogai vannak, mint a nagynak, és a nagynak is ugyanazok a kötelességei, mint a kicsinek!!! Ha a kisebb úgy érzi, nyugodtan visszabeszélhet az idősebb testvérnek!!!
2011. márc. 18. 09:03
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
Kedves Kérdező! Ülj bele az időgépedbe és gyere vissza a 21. századba! Jobb ha hozzászoksz a gondolathoz, hogy a nagyobbik lányod nem a felettese a kisebbnek!!!
2011. márc. 18. 09:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha azt akarod, hogy a lányaid jó testvérek legyenek, akkor a kölcsönös tiszteletet követeld meg. Tehát mindketten egyformán tiszteljék egymást. Tudod milyen megalázó az, ha a kisebb feljebb valónak érzi az idősebb testvérét, és ezt a nagyobb ki is használja? A testvérek között kölcsönös szeretetnek és közvetlen bizalmas kapcsolatnak kell lenni.
2011. márc. 18. 10:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Én 36 éves vagyok, de soha nem követelem meg a fiatlabb rokonaimtól, hogy a korom miatt tiszteljenek! Még a gyerekektől sem!!! Ha úgy érzik, hogy megérdemlem, akkor tisztelnek!
2011. márc. 18. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!