Ma nem mentem iskolába. Ezt hogy magyarázzam ki?
Hívd fel, és mondd neki, hogy tudod, hoyg haragszik, de tényleg szörnyű hasgörcsöd volt(lehetne a szorongástól) ne haragudjon, d enem bírtál elmenni. Aztán lesz ideje gondolkodni, mire hazajön lenyugszik. És ese ha kérdőre von, zokogj és ordibálj, hoyg "jólvan, akkor kapjak három egyest egy nap, az jobblesz!!!!"
Aztán mondd el, amit hallani akarnak: fontosnak tartod az iskolát. Tudod, hoyg ők is fonosnak tartják. A tanulás a jövőd kulcsa. Magadnak tanulsz, és ezen múlik a akésőbbi terveid megvalósulása. Mikor már elhitték, hoyg érted, csk akkor mondd: nem akartál ma rossz jegyeket kapni, hogy egész félévben azt javítgasd, és olan ideges lettél, hogy nem bírtál felkelni a hasgörcstől.Máskor majd jobban beosztod az idődet. Mindenesetre most nézd meg a dokit, mikor rendel, és ha még odaérsz, menj, mondd, hogy hánytál reggel kétszer, és nagyon fáj a fejed, meg szédülsz is, és nem mentél suliba, reggel 37,5 hőemelkedésed volt.Írjon igazolást
45 anyuka
én megértelek, van néha ilyen nap. Mondd el a szülőknek, hogy nem kívánsz ebből rendszert csinálni.
Egyszerűen nem merem őt felhívni...
Az pedig a másik gond,hogy nagyon feltűnő,hogyha csak 1 napig nem megyek be és pont aznap amikor ennyi tárgyból felelünk. Csütörtökön írunk témazárót németből, dolgozatra mindenképp be kell mennem, de holnap amikor nem írunk/felelünk semmiből itthon kéne még maradnom,hogy ne látszón annyira,hogy csak a felelések miatt nem mentem be. A mai és a holnapi napot kellene igazolnia :((
A szülő ÖSSZESEN 3 napot igazolhat egy tanítási évben!/nem 3x3-at./
Mond meg anyudnak, hogy lázas lettél, hánytál is, biztosan megesik a szíve rajtad, de máskor én nem tennék a helyedben ilyet!
Nem írtad hány éves vagy,de nálunk a középiskolában ez úgy működik,hogyha valaki nem tudott felkészülni az órára akkor amikor bejön a tanár jelenti óra elején,hogy ezért meg ezért nem tudott készülni és megoldható-e,hogy ne ő feleljen.
Én megcsináltam ezt tavaly egyszer.Meg voltam fázva,fájt a fejem,a torkom,fáradt és gyenge voltam.Nem igazán tudtam tanulni délután,persze amire muszáj volt arra tanultam.Fizikára pont nem.Úgyhogy óra elején szóltam a tanárnőnek,hogy mi gond és nem feleltetett.Hozzáteszem látszott rajtam,hogy beteg vagyok.
Esetleg legközelebb ha valamiből nem tudsz felkészülni jelentsd a tanárnak,ahelyett,hogy lógsz.
Egyébként pedig az orvosos ötletet jobbnak tartom(bár már későn válaszolok ahhoz,hogy orvoshoz menj).Ha elmentél és elmondtad,hogy hánytál reggel,fáj a fejed,szédülsz és gyengének érzed magad akkor kiír.
Én már többször csináltam olyat,hogy ha beteg voltam (megfázás,torokgyulladás...) akkor mondtam a doktornőnek,hogy 2 napnál tovább ne írjon ki,mert nem akarok le maradni annyi anyaggal!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!