Miért baj ha valaki tanul?
Értem ezt azon hogy ha valaki kitűnő, nem mondja azt hogy nem érdekli a tanulás, megír ötösre agy dolgozatot, akkor vagy magyaráznia kell hogy nem tanult rá vagy nem is érdekli vagy strébernek minősítik, és érkeznek a
"A:-neked ötös lett?
B:-hagyjad már xy stréber"-párbeszédek:(
13/L,8.oszt.(velem történik ez ráadásul barátnőmtől...)
Én viszonylag jó tanuló vagyok és nekem is volt már ilyen!
Nem is egyszer!
Az a legegyszerűbb ha nem kérdezel meg másokat vagy egy dogát egy jeggyel rosszabra írsz vagy ilyesmi.
A barátnős részre nem tudom mit mondjak, mert ha így viselkedik akkor nem a barátnőd!
15/L
Ismerős, de én már leszarom :D
16/l
szia,
Te csak tanulj nyugodtan és legyél rá büszke is!! aki pedig egy eredményes dolgozat után ilyet mond, az nem a barátnőd és valószínűleg irigy is Rád!! én is jó tanulónak számítottam, a gimiben osztályelnök voltam, énekkaros, de ettől függetlenül nem a "stréberek" táborát erősítettem, bár velük sincs semmi baj. központi személyiség voltam, egyszerűen szerettem szerepelni és eredményeket elérni. úgy érzem igaz barátaim voltak, akik elfogadtak ilyennek!!
csak így tovább!!
Ági
25/N
De én egyrészt max.1-1.5 órát tanulok(min 1 óra az írásbeli)És értem az egészet, fizikát kémiát egyszer elolvasom, hogy a definíciók megragadjanak,néha megtanulom a német szavakat(általában doga előtt), matekra és magyarra még soha sem tanultam, max azt is elolvastam 3szor.Még a biosz is megmerad ha 5x elolvasom, egyedül föcire kell többet tanulnom mert az annyira nem megy könnyen. És épp ez az hogy tudom hogy abból nem vagyok okos, de tanulok rá többet, hogy ötös legyek mert kitűnő szeretnék lenni és nem szeretném hogy az az egy darab földrajz jegy rontsa le.De ez miért baj?
Különben ha a stréber szó eredeti jelentését(törekvő) nézzük mondhatjátok hogy az vagyok mert az vagyok.Csak senki sem ezt érti ez alatt.
Szia!
Velem is ez a helyzet, de én megtanultam elengedni a fülem mellett az ilyen megjegyzéseket.
Érdekes, mert nálunk sokan nincsnenek tisztában a stréber szó jelentésével, mégis azt mondják, hogy az vagyok. Mondjuk nekem csak 2-3 osztálytársam szokta mondani, hogy stréber vagyok, mily meglepő mindhárom fiú és rosszul tanulnak:D
A "legszebb stréberes" történetem az, amikor a múltkoriban bejött a magyar tanárnő órára és csak annyit mondott, hogy pakoljunk el mindent, csak egy toll maradjon az asztalon. Baromi jó volt nyelvtan röpdogát írni úgy, hogy irodalom óra lett volna és mellesleg irodalomra tanultam .. Szünetben ez volt a téma, hogy milyen sz*r volt ez. Mondta az egyik fiú, hogy én ne szóljak semmit, mert nekem úgy is ötös lesz. Ezt a megjegyzést le sem reagáltam, egyébként tudtam, hogy nem sikerült jól, olyannyira, hogy bíztam a hármasban, de tudtam, hogy ennél jobb nem lesz. Következő órán kiosztotta a tanár a dogát. Az osztály 80%-ának egyes lett, a többinek kettes. Enyém is kettes lett és erre beszólt az egyik fiú, hogy stréber vagyok.
Nagyon idegesített ez a kettes, de ott, akkor csak nevetni tudtam, főleg azon, hogy stréber vagyok;D
Na mindegy..
Engem már nem érdekel, hogy ki stréberez le, főleg, hogy ez a 3 srác haver, szoktunk hülyéskedni, de nem vagyunk olyan viszonban, hogy annyira adjak a véleményükre:)
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!