Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki hogyan tanul, hogyan...

Ki hogyan tanul, hogyan osztjátok be az időtöket (főleg bejáróktól)?

Figyelt kérdés
9. osztályba járok és hát nem tudom de a nyáron nagyon kijöttem a gyakorlatból, ráadásul bejáró vagyok (1 óra busz, oda-vissza 2) és alig van időm, átlagosan olyan 3-4 óra között érek haza, de van amikor később. Ráadásul van egy 3 éves tesóm, vele is sokat foglalkozom, besegítek, meg persze egy kis pihi nekem is kell. Jah és este időben kell lefeküdnöm, mert a busz miatt korán kelek (5:15-5:30 között, kivéve ha nincs első órám =)heti egyszer van ilyen) írjatok valami jó tippet!!
2010. nov. 10. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Én utazás közben tanulok. Az napi plusz két óra!

Sokszor van, hogy mire hazaérek, már kész is vagyok aznapra. Mondjuk vonatozni szoktam, ha jó helyet fogok ki, akkor még az írásbeli dolgokat is megcsinálom utazás közben. De lassan már állva is tudok írni :D Olvasni meg mindenhogy :)

2010. nov. 10. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem idén nagyon összevissza van az órarendem.Van amikor 11:20-kor végzek (ilyenkor 4 órám van) és amikor legkésőbb végzek az 2 óra (ilyenkor 7 órám van).Bár én nem vagyok bejárós,de kb. fél órára lakok a sulitól.

Általában fél 1-nél hamarabb sosem érek haza,de van,hogy csak 3-kor.

Általában amikor hazaérek ebédelek,utána pihenek.Tv-t nézek egy kicsit,vagy alszok:) Ez max. 1 óra szokott lenni.

Utána leülök tanulni.Megnézem milyen óráim lesznek másnap és arra mit kell tanulni.Először megírom a házit az adott tárgyból,majd megtanulom a leckét.Elolvasom 4-5x max. utána FELMONDOM magamnak!Ha elakadok,bizonytalan vagyok vagy nem igazán tudom,akkor még átolvasom.És így haladok tantárgyról,tantárgyra.

Napi 2,max. 2,5 órát tanulok:) Mellette besegítek a háztartásba itthon meg ilyenek.

Ja,és még fontosnak tartom azt,hogy gépet csak akkor kapcsolom be tanulás előtt,közben ha valamihez kell a net,vagy ilyesmi.De szórakozás csak a tanulás után jöhet!:)

De mondom,én nem vagyok bejárós.

15/L,10.osztály.

2010. nov. 10. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is bejáró vagyok, nekem is 1-1 óra az út, és én még később is érek haza, mint te, mert mi később kezdünk. 3 nap 16:30-17:00 között érek haza, 2 nap 15:30 körül. Én úgy szoktam, hogy hazaérek, eszek valamit ha éhes vagyok, és tanulok rögtön. Az általában olyan 1-2 óra, így legkésőbb 7-re mindig készen vagyok vele. Aztán még marad időm valamire, és 10-kor lefekszem aludni, mert én is korán kelek. Nem tudom mennyire segített..:)

16/L

2010. nov. 10. 21:45
 4/9 anonim ***** válasza:

Az mit jelent, hogy bejárós-e vagy nem? Hát bejárok a suliba, minden nap, akkor bejárós vagyok?

Bocsi, hogy itt kérdezek.

2010. nov. 10. 22:03
 5/9 anonim ***** válasza:

utolsó: a bejárós azt jelenti hogy egy másik városba/faluba jársz iskolába, tehát nem oda ahol laksz :)

én nem vagyok bejárós, a sulitól kb fél órára lakok, busszal. általában 3-ra érek haza, kivéve hétfőn akkor 5 körül, és úgy 5-6 fele kezdek tanulni. nem tudok annyit ülni vmi mellett, szóval van mikor fél óra alatt megtanulok vmit, de egy tz előtt több órát is eltöltök az adott anyaggal. általában hétvégén is tanulok, nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni de előfordul :S

2010. nov. 10. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok bejárós, de a város másik végén lakom és 3 vagy 4 körül érek haza, attól függ hogy 6 vagy 7 órám van.

Idő: hát én kb még a suliban vagy hazafelé megnézem, végiggondolom hogy másnapra mennyit kell tanulni.

Ha sokat, elkezdem délután, ha kevesebbet, elég este. A leckét megírom, aztán ha másnap doga arra tanulok, ha felelés várható akkor átnézem. A dogára tanulás nálam az, hogy elolvasom, aztán felmondom úgy hogy közbe nézem a saját szavaimmal. Aztán néha felmondom még egyszer vagy megkérek valakit hogy kérdezzen ki.

Egyébként én nem szoktam sokat tanulni, szerencsére gyorsan megy.

2010. nov. 11. 18:02
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! amúgy a bejárót pontosan úgy értettem, ahogy valaki megmagyarázta =) (én 35 km-re lakom az iskolától)
2010. nov. 11. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is napi két órát utazom, elég megterhelő, én ráadásul nem tudok buszon olvasni, mert hányingerem lesz tőle.

Ha hazaérek eszek, pihenek, és olyan hat körül nekiállok tanulni. Általában 11-kor fekszek, szerencsére nem nagy az alávsigényem, nameg hétvégén pótolok. :D

Nekem nem jött be az a hazaérek és rögötn leülök tanulni módszer, mert nagyon fáradt szoktam lenni nap végére.

Remélem valamicskét tudtam segíteni, sok sikert :)

2010. nov. 12. 21:25
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! amúgy én is nagyon fáradt szoktam lenni, néha a buszin próbálok aludni...
2010. nov. 12. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!