11éves lányom szörteleníteni szeretne. Mit tegyek?
Már féléve menstruál, és szőrösödik is. Őt ez zavarja, peidg szerintem Isten iylennek teremtet meg minket, és ez a természetes. Próbáltam szép szóval lebeszélni, de ő nem akar rám hallgatni. Mit tegyek? Ugye van itt más is aki egyetért velem?
40N
Hát én 10 évesen még nem menstruáltam, de a lábam nagyon szőrös volt, ezért anyával leepiláltuk. Anyát cseppet se zavarta, a hónaljamat is akkor kezdtem borotválni, sőt anya támogatott pl.: epilálni nagyon nehéz volt, mert nagyon fájt S: Az egyik barátnőmet nagyon csúfolják, mert szőrös. A volt osztályomban tavaly láttam olyat,h az egyik csaj hosszú hónaljszőrrel volt egy ujjatlanba. Nagyon undorító.
14/L
Engedd meg neki, segíts neki, közösen válasszátok ki, melyik lenne neki a legjobb módszer a szőrtelenítésre.
De semmiképpen ne tiltsd!
A 11 éves gyerekek közül NAGYON sokan csúfolják társaikat a kinézetük, öltözetük, viselkedésük miatt... és egy gyereknek iszonyú érzés, ha a társai, pajtásai csúfolják és mindenki rajta nevet.
Én 13 éves koromig nem szőrtelenítettem, nem mertem anyának mondani, hogy szeretnék (ne kérdezzétek, miért, nem szigorú anyukám :D), de szégyelltem és igyekeztem takarni, amíg tudtam. Aztán hetedikben egy tesiórán, miközben átöltöztünk, nem tudtam elég gyorsan magamra kapni a melegítőmet, egyik lány meglátta a szőrös lábamat. Miközben a tornasorban álltunk, és még nem jött a tanár, a lány odajött hozzám, elkiáltotta magát, hogy "nézzétek ... lábát!" és felhúzta a nadrágom szárát, az egész osztály csodálhatta a lábaimat, hetekig téma volt és röhögtek rajtam.
Gyerekkorom egyik legmegalázóbb élményeként maradt meg bennem, utána persze egyből leborotváltam, anya sem ellenkezett (pedig a sulis "élményt" nem is mondtam neki). Manapság már nagyon-nagyon kevés lány/nő van, aki nem szőrtelenít, és bár én nem ítélem el őket, de hidd el, hogy kamaszkorban ez óriási gátló tényező lehet egy lánynak, ne rakd rá ezt a terhet...
14 éves kor allatt elvielg nem szabad szőrteleníteni!!
Valami hormon változás miatt.De kérdezd meg a gyerekorvost szerintem és ha azt mondja ok akkor miért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!