Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11éves lányom szörteleníteni...

11éves lányom szörteleníteni szeretne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már féléve menstruál, és szőrösödik is. Őt ez zavarja, peidg szerintem Isten iylennek teremtet meg minket, és ez a természetes. Próbáltam szép szóval lebeszélni, de ő nem akar rám hallgatni. Mit tegyek? Ugye van itt más is aki egyetért velem?

40N

2011. jan. 29. 16:05
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
100%

nem értek egyet veled..

ő neki kell viselnie a 'Bundát' szóval őt zavarja. gondolom cikinek érzi hogy tiszta szőr mindenhol. engedd meg neki. hadd érezze jol magát a bőrében...

2011. jan. 29. 16:09
 2/28 anonim ***** válasza:
91%
Hagyjad, hadd szőrtelenítsen. Örülj neki, hogy legalább igényes, nagyon gusztustalan egy szőrös hónalj ..
2011. jan. 29. 16:10
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Inkább engedd meg neki, és segíts neki ebben. Amikor én voltam 12-13 éves, akkor én is elkezdtem, szőrösödni a hónaljamnál...és zavart. De anyu nem engedte leborotválni, ezért a háta mögött csináltam... rosszul esett neki. Azóta kicsit idősebb lettem, és már nem zavarja. Mi, a barátnőimmel, pont most beszéltünk erről, hogy így télen tök felesleges szőrteleníteni, mert úgyse látja senki. Nyár felé szoktunk igazán magunkra adni, amikor rövidebb pólókat vagy nadrágokat veszünk fel.

17L

2011. jan. 29. 16:12
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is engedd neki! a mi korunkban még nem volt ilyen problémánk, de manapság a gyerekek esetleg csúfolhatják is ez miatt! baja nem lesz tőle és nem idegeskedik legalább
2011. jan. 29. 16:16
 5/28 anonim ***** válasza:
78%
Vidd kozmetikushoz, ha mázlista, mire felnő ki is irtja a gyantázás a szőr nagy részét
2011. jan. 29. 16:16
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is engedd meg neki. Ma nagyon nagy a nyomás a fiatal lányokon. Nekem sem engedte anyukám, hogy szőrtelenítsek, először tornaórán adódott belőle elég komoly probléma (a többiek nagyjából 2-3 hónapig csúfoltak, mert egyszer rövidnadrágban mertem menni), aztán balettórán, ahol maga a tanárunk várta el, hogy szőrtelenítsünk a vizsgaelőadásra - és még így sem engedte meg anyukám, az nem érdekelte, hogy a tanárnőnk, aki iszonyat szigorú, félórát ordibált velem előadás előtt, majdnem nem mehettem fel a színpadra...

Nézd, vannak dolgok, amik ártalmasak a gyereked számára. Például a sminkelés, hajfestés, hiszen mérgező anyagok kerülnek a szervezetébe. De a szőrtelenítés éppen nem olyan. Ha szőrtelenít, semmi baja nem lesz, csak nem tapossák a porba az önbizalmát. A gyerekek iszonyú kegyetlenek tudnak lenni.

A hajunk is frizurára vágjuk, sőt beszárítjuk. A körmünk is le szoktuk vágni, nem hagyjuk, hogy nőjön, amíg a természet akarja. A szőrtelenítés nagyjából ugyanez a kategória. Nincs semmi reális oka, amiért ne tehetné. Engedd meg neki, ne szúrj ki vele.

2011. jan. 29. 16:20
 7/28 anonim ***** válasza:
74%
Ellentmondásba vagy önmagaddal. Ha igényed van, hogy ne legyél szőrös, az miért csak nyáron igény? Talán, mert akkor látszik? Ha ez az oka, nem igényes vagy, hanem másoknak megfelelni akaró.
2011. jan. 29. 16:20
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam. 11 éves koromban jött meg a menstruációm. És nagyon zavart a szőrösség. Főleg nyáron és tesi órán zavart. Anyukám nem engedte, hogy szőrtelenítsek, mert azt mondta kicsi vagyok ehhez. Elfogadtam egy kis ideig. Aztán egyik nap leszőrtelenítettem a lábamat. Mikor anyukám meglátta azt mondta ha ezt akarod akkor legyen. Ezóta szőrteleníthetek "legálisan". Szerintem engedd meg a lányodnak. Engem is zavart, sőt lehet hogy még csúfolják is még emiatt..
2011. jan. 29. 16:21
 9/28 anonim válasza:
100%
Mindenképp engedd meg neki, mert egyrészt lelki sérülés is érheti, ha nem engeded, másrészt jót tesz az anya-lánya bizalomnak, ha nem titokban kell csinálnia. Nekem sem engedte anyu, és mondjuk engem konkrétan csúfoltak miatta az iskolatársaim.Egyszer egy nap, amikor már az egész iskola a gúnynevet fújta, barátnőm leszedte nekem, persze anyu tudta nélkül. Ez volt a legjobb megoldás, ez az élet rendje. A szőrös nő igénytelen, ezen nincs mit vitatkozni a mai világban.Örülj, hogy a lányod ad magára, és ne korlátozd, inkább menj el vele egy kozmetikushoz, aki ajánl majd nektek valami jó kis eljárást, amitől nem erősödik meg a szőr. Nekem pl. a gyantázás jött be.
2011. jan. 29. 16:22
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
A nők részéről ez manapság elég alap dolog. Ha te jól érzed magad szőrösen, ahogy megteremtett az Isten, ám legyen, a te döntésed, viszont az ő életét ne befolyásold, ha zavarja, hadd csinálja. Tényleg kicikizik sajnos már ebben a korban is, ha hónaljkutyája van vagy valami.
2011. jan. 29. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!