11éves lányom szörteleníteni szeretne. Mit tegyek?
Már féléve menstruál, és szőrösödik is. Őt ez zavarja, peidg szerintem Isten iylennek teremtet meg minket, és ez a természetes. Próbáltam szép szóval lebeszélni, de ő nem akar rám hallgatni. Mit tegyek? Ugye van itt más is aki egyetért velem?
40N
nem értek egyet veled..
ő neki kell viselnie a 'Bundát' szóval őt zavarja. gondolom cikinek érzi hogy tiszta szőr mindenhol. engedd meg neki. hadd érezze jol magát a bőrében...
Inkább engedd meg neki, és segíts neki ebben. Amikor én voltam 12-13 éves, akkor én is elkezdtem, szőrösödni a hónaljamnál...és zavart. De anyu nem engedte leborotválni, ezért a háta mögött csináltam... rosszul esett neki. Azóta kicsit idősebb lettem, és már nem zavarja. Mi, a barátnőimmel, pont most beszéltünk erről, hogy így télen tök felesleges szőrteleníteni, mert úgyse látja senki. Nyár felé szoktunk igazán magunkra adni, amikor rövidebb pólókat vagy nadrágokat veszünk fel.
17L
Szerintem is engedd meg neki. Ma nagyon nagy a nyomás a fiatal lányokon. Nekem sem engedte anyukám, hogy szőrtelenítsek, először tornaórán adódott belőle elég komoly probléma (a többiek nagyjából 2-3 hónapig csúfoltak, mert egyszer rövidnadrágban mertem menni), aztán balettórán, ahol maga a tanárunk várta el, hogy szőrtelenítsünk a vizsgaelőadásra - és még így sem engedte meg anyukám, az nem érdekelte, hogy a tanárnőnk, aki iszonyat szigorú, félórát ordibált velem előadás előtt, majdnem nem mehettem fel a színpadra...
Nézd, vannak dolgok, amik ártalmasak a gyereked számára. Például a sminkelés, hajfestés, hiszen mérgező anyagok kerülnek a szervezetébe. De a szőrtelenítés éppen nem olyan. Ha szőrtelenít, semmi baja nem lesz, csak nem tapossák a porba az önbizalmát. A gyerekek iszonyú kegyetlenek tudnak lenni.
A hajunk is frizurára vágjuk, sőt beszárítjuk. A körmünk is le szoktuk vágni, nem hagyjuk, hogy nőjön, amíg a természet akarja. A szőrtelenítés nagyjából ugyanez a kategória. Nincs semmi reális oka, amiért ne tehetné. Engedd meg neki, ne szúrj ki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!