Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11éves lányom szörteleníteni...

11éves lányom szörteleníteni szeretne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már féléve menstruál, és szőrösödik is. Őt ez zavarja, peidg szerintem Isten iylennek teremtet meg minket, és ez a természetes. Próbáltam szép szóval lebeszélni, de ő nem akar rám hallgatni. Mit tegyek? Ugye van itt más is aki egyetért velem?

40N

2011. jan. 29. 16:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél neki egy Philips epilátort és hagyd, hogy szőrtelenítsen!!! (Nyugodtan te is rászokhatnál)

Nekem már 20 éves a lányom, de én szorgalmaztam kamasz korában a szőrtelenítést, sőt időben vettem neki melltartót is, hogy ne kelljen szégyenkeznie tornaórán, arról nem is beszélve, hogy időben kell ennek is elkezdeni a használatát!

Ha úgy járkálnánk, "ahogy Isten megteremtett", akkor kócosak lennénk, meztelenek, izzadságszagúak...

Nem véletlenül ápoljuk a körmeinket, hajunkat, bőrünket!

2011. jan. 29. 16:23
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
engedd neki,hog szőrtelenítsen.
2011. jan. 29. 16:28
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha már Isten: szabad akaratot adott nekünk, hogy akár a testünkön is tudjunk változtatni. Ennyi erővel ne vágd sose a hajad és a körmöd, hiszen Isten Ádámnak és Évának nem adott ollót.
2011. jan. 29. 16:35
 14/28 anonim ***** válasza:
9%
Hát, én megmutatnám neki a hideggyanta csíkjaim használatát (mert borotvát kicsilány kezébe nem adnék) aztán ha bírja amit én is csak sziszegve-hörögve, akkor megérdemli, csinálja!
2011. jan. 29. 16:52
 15/28 anonim ***** válasza:
32%
Az Ő puncija, Ő döntse el, hogy milyen legyen!
2011. jan. 29. 16:54
 16/28 anonim ***** válasza:
19%
Figyelj ha képes lesz a gyanta/epillátor fájdalmát elviselni a csupaszság miatt ,akkor legyen.
2011. jan. 29. 16:57
 17/28 anonim ***** válasza:
95%

Mindenképpen engedd meg neki. Én 9 éves korom óta menstruálok, és sajnos elég erős szőrzetet örököltem, úgyhogy már akkor szőrtelenítettem (gyantával). A tiltás nem old meg semmit, csak lelki sérülést fog neki okozni, hiszen 100%, hogy csúfolják emiatt (ennél sokkal kisebb dolog miatt is halálra szekálják az embert az iskolában), és a tudtod nélkül fogja leszedni, így oda az anya-lánya bizalom. Ha jót akarsz neki, akkor csak a borotváról beszéld le, ugyanis nagyon megerősödhet tőle (tapasztalat, majd' 2 éve hagytam abba a borotválást, de még azóta is min. hetente epilálnom kell).

19/L

2011. jan. 29. 17:00
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem enged neki mert (saját tapasztalat) nagyon ciki ha többiek ezzel piszkálnák h szőrös. 14/L
2011. jan. 29. 17:50
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Attól még,hogy te ezt elítéled,a lányodat ne tiltsd,mert titokban fogja csinálni.Engedd meg!
2011. jan. 29. 17:56
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az egyik legbensőségesebb dolog volt, amikor anya először legyantázta 11 évesen a lábamat. Hogy miért? Mert igényeltem, és ő büszke volt rám, hogy igényes lánya vagyok :)

Szerintem az a normális, ha így van ő is vele. Ha nem szedheti le, akkor előbb-utóbb meg fogja találni a saját módját arra, hogy megszerezze azt, amit akar. Inkább a sunyizást választja, minthogy megszégyenüljön kortársai előtt.

És kövezzetek meg, de szerintem ez így van jól!

2011. jan. 29. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!