Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy sikerülhet neki minden...

Hogy sikerülhet neki minden iylen könnyen?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm aki az osztálytársam is. A lány órákon nem szokott figyelni(esetleg ha olyan a téma ami érdekli őt).. sokszor zenéthallgat, eszik, rajzolgat órán. A vázlatokat nem mindig írja le rendesen,sokszor füzetet se hoz csak lapokra írkál össze-vissza. A füzetei össze visszán állnak, és állandóan lapokat tépked ki belőlük. Órai munkára befirkál valamit ha kell. Elvileg otthon se tanul semmit, max átolvassa az anyagot. Hogy lehet, hogy kitünő tanuló? Nem puskázik meg semmi, mert mellete ülök, és látom. Mindenkinek szokott súgni dolgozat íráskor. Hogy van ez? Mi órákon keresztül tanulunk egy történelem témazáróra, ő meg semmit se tanul szinte, és mi örülönk ha négyes a dolgozatunk neki meg 110%-os témazárói vannak a sok plusz pontja miatt. Ez nem igazság =(
2011. jan. 6. 19:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

De, igazság. Itt jön elő az, hogy aki igazán okos annak nem kell a könyveket bújnia.

Én se tanulom hülyére magam. Egy-egy dolgozatra fél óránál többet nem tanulok, azt is utolsó nap és kitűnő vagyok. Plusz mellette egyetemre is járok.

Ilyen az élet.

20/L

2011. jan. 6. 19:15
 2/14 anonim ***** válasza:
12%
Nem szeretek ilyet mondani, de szerintem hazudik. Esélyes, hogy otthon tanulja meg az anyagot és hála a ritka eszének egy olvasásra meg tudja jegyezni a lényeget. Kb. harminc gyerekből egy ilyen van. Én azt tartom valószínűnek, hogy azért nem beszél róla mert az strébernek állítaná be és az ilyenekkel nem bánnak szépen(?), mellesleg a haverok is kiközösítenék. Ennyi.
2011. jan. 6. 19:16
 3/14 anonim ***** válasza:

Ezt úgy hívják hogy gének

vagyis mit örökölt te és mit ő

ő "okosakat" te meg "hülyéket"

hanyadikos vagy?

2011. jan. 6. 19:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem feltétlenül hazudik, én is ilyen vagyok. Itthon semmit nem szoktam tanulni, max átsiklok az anyagon és kész, a fontosabb részeket megjegyzem és el van intézve. Még szünetben egyszer átolvasom a leckét, és tudom is. Sohasem kínlódtam a tanulással, gimibe is 3.-nak bejutottam. Annyi, hogy én leírom rendesen a leckéket(már amikor ki lehet olvasni), és nem minden papírfecnire.

De szerintem nem hazudik a lány, vannak ilyenek, és szerencsések vagyunk. :)

15/L

2011. jan. 6. 19:48
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan olyan vagyok,mint a csaj..csak azért enni nem szoktam órán meg nem zavarom a többieket..

Szimplán elvagyok.

Otthon 2× átolvasom és kész témazárónál meg többször.

Anyum meg apum is ugyan ilyen volt,szinte,mint én.

2011. jan. 6. 20:35
 6/14 A kérdező kommentje:
ő sem zavarja a többieket, mert fülhallgatón hallgatja a zenét, és álltalában megsem szólal..
2011. jan. 6. 20:44
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Na én is ilyen vagyok,elég ha az órán kicsit figyelk vagy egyszer kicsit átolvasom a jegyzetet (ha van)és már tudom itthon se nagyob szoktam tanulni,csak leirom az irásbelit,megtanulom a verset ha van(elég könnyen 20percnél tovább nem tanulok verset,de hamarabb is megszoktam tanulni)..Ha témazuáró van néha tanulok itthon,de általába csak a suliban...És igy is kitünő vok majdnem(a tornát utálom és nem is nagyon megy,na meg a földrajzot is utalom,és a tanitó is pikkel rám)..
2011. jan. 6. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:

Miért nem igazság? Ő ilyen géneket örökölt.

Én is ilyen vagyok. Csak nem mindent papírfecnire írok, meg nekem rendezettek a füzeteim :) Persze ami érdekel, arra én is mindig odafigyelek, csak én nem ülök mindig nyugiban. A barátnőm előttem ül [az ofő ültetése], vele szoktam beszélgetni órákon, az egyik tanár emiatt csinált külön ültetést xD -.-" Vagy a padtársammal dumálok, vagy piszkálom. :) És én is kitűnő vagyok, pedig otthon max 2x átolvasok valamit, és már tudom is. Max nagydolgozatokra szoktam többet tanulni, mert ugye azok többet számítanak

13,5/L

13,5/L

2011. jan. 6. 22:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm is ilyen. Nem tanul, órán alszik vagy rajzol, füzete csak matekból van, a házit pedig szünetben írja. És mégis jók a jegyei. :D
2011. jan. 7. 00:05
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Pont ilyen voltam. Sosem értettem mások mit görcsölnek annyit a tanuláson, mikor olyan logikus és egyszerű minden.

A gimis és a versenyeken elért eredményeim miatt, még felvételiznem sem kellett matekból egy felsőoktatási intézménybe sem. Mindenhova felvettek volna, csak válogatnom kellett.

A gének...hmm, nem tudom. ugyanis van egy 12 éves lányunk a férjemmel és Ő, még ha szépen fogalmazok akkor is nehéz felfogásúnak mondanám. Szín 3-as, kivéve az angol, abból 2-es! Este 11-ig tanul kb minden nap! Most ezt hogyan értsem meg??? Na mindegy...

Jó képességű az osztálytársad és szerintem is igazságtalan, hogy van aki vért izzad, van aki kirázza a kisujjából is. Itt most nem beszéltem a lusta diákokról akik nem tanulnak és azért nem teljesítenek. Hanem azokról, akik tényleg akarják és egyszerűen csak nehezen megy.

2011. jan. 7. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!