Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért változott meg ennyire...

Miért változott meg ennyire az öcsém?

Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdte meg a középiskolát. Kollégiumban lakik, csak hétvégén jön haza. Éppen azért mert ritkábban látom, észreveszem rajta a változásokat mind külsőleg mind belsőleg. Nagyon lefogyott, jó húsban volt mindig, mostmeg olyan mintha beteg lenne, beesett az arca. Sosem nevet, mindig komoly, és olyan mintha álomvilágban élne, ha szólok hozzá vmikor csak harmadjára fogja fel h hozzá beszélek, néz maga elé. Kérdeztük beteg e, mondta nem, kérdeztük tud e eleget enni, mondta persze, pénzt anyuék mindig adnak neki, kaját is kap vasárnap amit elvisz. Ami igazán meglepett az, h agresszív lett, hiszen mindig olyan volt mint egy ma született bárány, főleg velem, most meg van h kiabál, csúnyán beszél. Amúgy a jegyei jók, egy két 3mas, amúgy 4es 5ös tanuló. Amikor anyuék mondják jöjjön inkább haza, hevesen tiltakozik h jó ott neki, vannak barátai stb. Nem tudom mi baja van. Orvoshoz is akartuk vinni, akkor is teljesen kikelt magából.
2010. nov. 23. 18:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Drog nem lehet?
2010. nov. 23. 18:41
 2/14 A kérdező kommentje:
A drogok tudomásom szerint elég drágák, azért annyi pénzt nem kap. Csak annyit h egy hétre elég legyen erre arra. Miből lenne rá pénze? Nem hiszem. Meg amúgy is olyan jó gyerek, nem tenne ilyen butaságot.
2010. nov. 23. 18:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Csak egy tipp volt.Ha lefogyott, akkor a pénzt valószínűleg nem kajára költi.

Az első tippem az volt, hogy elkerült hazulról, és ez megviselte.De ha jól érzi ott magát...

De komoly ok(a) van ha ennyire tiltakozik.

2010. nov. 23. 18:47
 4/14 A kérdező kommentje:
Hát a kolesznak van ilyen menza félesége ahol ebédet kapnak hétfőtől péntekig, hétvégén itthon eszik, és amikor megy vissza anyu csomagol neki főtt kaját ami keddig elég, felvágottat, pékárut. Éhezni biztos nem éhezik. De akkor miért fogy?? Öcsém nem az a sportos fajta, meg azt miért ne mondaná meg ha sportolna vmit? A pénzt kis nasikra csoki, üdítő re kapja, vagy ha moziba mennének a barátaival a jegyre szóval ilyenek, ez kb 3-4ezer forint, ha marad belőle azt mindig hazahozza és kipótolják a szüleim. Úgy vettem észre 2ezer ft-nál nem költ többet egy héten.
2010. nov. 23. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:

Barátnő ügy?Bár attól még nem kell ennyire lefogyni.

Azért egész héten a menza kaját enni nem ugyan az amit anyud ad neki otthon.

Nem tudom, mert te ismered.

És ha ennyire feltünt a változás, akkor komolyan van vele valami.

2010. nov. 23. 19:02
 6/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nincs is semmi baj. Én is sokat fogytam a kollégiumban. A kolis koszt, bármennyire is hihetetlen, és sokan finnyásnak tartják miatta a diákot, nem jó. Nem tartalmas, és nem laktat. Én ha délben ebédeltem, kettőkor már farkas éhes voltam... pedig délben éreztem, hogy tele vagyok... bár olyan is volt, hogy nem kaptunk megfelelő adagot. Nehéz suliba jár? A kolis lét bizony még sok stresszel is járhat, az én arcom is beesett, engem is orvoshoz akartak vinni... én széthajtottam magam, az iskola amit választottam túl sok stresszel járt. Mindezek ellenére ne csodáld hogy nem akar eljönni onnan... a negatívumok ellenére a koli egy jó dolog.

Nyugodjatok meg, biztosan valami ilyesmi áll a háttérben :)

2010. nov. 23. 20:34
 7/14 anonim ***** válasza:

A véleményem szerint drog van a dologban. A gyorsító szerek amiktől fogyhatott 1500-3500 között mozognak grammonként. (fajtától, minőségtől függően) Meg tudja venni, akár valakivel össze is dobhat. Egy héten 2-3 alaklom megoldható ennyi pénzből.

agresszív lett - elvonási tünet is lehet

Orvoshoz is akartuk vinni, akkor is teljesen kikelt magából. - attól fél hogy vérvizsgálaton kiderül, de csak az erre irányuló vizsgálat mutatja ki

lefogyott, beesett az arca - tipikus külső elváltozás

Sosem nevet, mindig komoly, és olyan mintha álomvilágban élne, ha szólok hozzá vmikor csak harmadjára fogja fel h hozzá beszélek, néz maga elé - olyan mintha be lenne szívva, a drogok komolyabbá tesznek mindenkit. Azért néz maga elé, mert nem mer a szemedbe nézni hátha meglátod hogy tág a pupillája

Ez elég sok gyanús jel. Csak beszélgess el vele.. Ha jóban vagytok, el fogja mondani. Mondd hogy nem szólsz anyukádéknak, segíteni akarsz és hogy legyen őszinte nagyon kéred.

A történeted ismerős, lehet hogy ismerem az öcsédet. Ha gondolod írj privit. Nem gonoszságból, inkább a ti érdeketekben, remélem nem ismerem =)

16/L

2010. nov. 23. 20:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen tudom, h a menzakaja mennyire rossz, de azért annyira nem, h így nézzen ki, meg a többi dolgot nem magyarázza. Bnője biztos nincs, kétségem sincs afelől, h azt megmondaná nekem. Közgazdaságot tanul, ami nem könnyű és az iskola is elég kemény és szigorú állítolag. A stressz megmagyarázna pár dolgot de az sem mindent. Meg öcsém nem az az idegbajos fajta. A drogba meg nem akarok belegondolni, nem tenne olyat, okos és jó gyerek. De pénteken ha hazajön mindenképp elkapom, persze csak szép nyugodtan, én imádom ő is engem, ha van vmi elöbb utóbb csak elmondja, csak eddig nem nagyon tudtam vele lenni, mert én hétvégén járok suliba, viszont most szünet lesz.
2010. nov. 24. 18:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Majd írd meg mit tudtál vele beszélni.Akát privibe is.

Sok sikert!

2010. nov. 24. 18:49
 10/14 anonim ***** válasza:

A szüleim is úgy tudják, hogy okos szép és jó gyerek vagyok

Ne legyél naív!

...=)

2010. nov. 24. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!