A férjemnek van egy 16 éves lánya. Én olyan tanácstalan vagyok, ezért kérném ki a véleményeteket, hogy normális, ha nagyon kirívóan öltözködik, bárhova megy?

Nekem megvan az ilyenekről a véleményem. Láttam nem egy pofára esést olyan lányoktól, akik 16 évesen így viselkedtek, drog, pia, szex, aztán huszon évesen ki van égve, és nem talál normális párkapcsolatot.
Megpróbálhatok elmagyarázni neki, hogy az élet nem rövidtávú verseny, nem kell a nemi úton terjedő betegségeket, májkárosodást, tüdőrákot 20 éves koráig kimaxolnia, de nem fog nagyon hatni, főleg, ha nem vagy a biológiai anyukája.
Amit javasolok, hogy ha tudsz, közeledj hozzá, de ne mint anya figura, hanem mint barát, ne kioktatni akard, hanem beszélgetni vele, ha szóba kerül, légy vele őszinte, de ne próbáld meggyőzni, mert nem fog menni. Légy társa, és próbáld őszintén elmondani, hogy ennek az életmódnak nagyon súloys következményei lehetnek. Esetleg próbáld megkérdezni, hogy mit szeretne elérni az életben, mi a célja, és megmutatni neki, hogy ezekért küzdeni kell, és ez az életmód nem arra vezet. (Pl ha egyetemre akar menni.)
Abban is lehet bízni, hogy ezt gyorsan kinövi, és pár kimaradt éjszákánál, hányásnál, pár doboz ciginél és pár numeránál nem lesz több, és gyorsan normalizálódik a helyzet.

Van több ilyen ismerősöm. 16 évesen örül,ha 21-nek nézik.
De 20 éves kor felett meg egy kiélt nő lesz,akit senki se tesz már boldoggá. Mert egy férfi se lesz elég.
Tapasztalat, ilyen pl a húgom is.
Most ez a jó neki,ez a menő,és semmiért nem fogja megérteni,hogy ezzel mi a baj.
Ne is próbálkozz. Hidd el,felesleges.
Majd esetleg 30 éves kora után átgondolja,hogy nem kellett volna minden pasinak igent mondani,aki rákacsint.
/persze nem írtad,hogy váltogatja-e a partnereit,vagy csak incselkedik./

#2: Te hol olvastál drogról meg szexről a kérdésben? Vagy csak odaképzelted?
#4: a magadajtát kerülje el, és nem lesz gond.

"nekem fura, hogy a szülők enegdik, hogy a fiatal lányaik úgy öltözzenek, mint az útszélik."
Nem a szülők engedik, hanem konkrétan a saját férjed engedi a lányának. Úgyhogy szerintem őt kellene erről megkérdezni. Amúgy szerintem sokkal visszafogottabbak a mai lányok, mint anno mi a kilencvenes években. 44 éves vagyok. iskolában nyilván ne lógjon ki a fél segge. De vannak szülők, pl. párod, akik megengedik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!