Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányom titkolja a súlyát, ez...

Lányom titkolja a súlyát, ez lehet baj?

Figyelt kérdés
Annyit tudunk, hogy par hónapja 50 kiló körül volt, de mérlegre nem hajlandó állni, pontosat nem hajlando mondani, ha kerdezem mindig azt mondja, hogy nem tudja, vagy hogy semmi közöm hozzá
febr. 15. 10:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%
21: lehet, hogy te nem, de nagyon sokan írták, hogy semmi köze hozzá, meg ez normális, meg ők még 30 évesen is 50 kilók vagy még annyi se.
febr. 15. 12:20
 22/40 anonim ***** válasza:
41%
De miért kell b@sztatni a súlyával? Ha látványosan nem alultáplált, akkor semmi jelentősége nincs.
febr. 15. 12:21
 23/40 anonim ***** válasza:
68%
23: pl. Azért hogy ne is legyen baja, vagy ha van baja, akkor még időben elkezdjenek vele foglalkozni.
febr. 15. 12:24
 24/40 anonim ***** válasza:
65%

23. A kiskorú gyerek egészséggel kapcsolatos adataihoz a szülőnek joga van és pont.

Más kérdés, hogy innen nehéz megítélni, mennyire reális az aggodalom.

Ha amúgy teljesen jól eszik és jó erőnlétű a gyerek, akkor talán kevésbé valószínű, hogy baj van.

Kicsit magasabb volt a súlya, mint ami a magassághoz ideális, jól tette hogy lefogyott ha normális módszerekkel csinálta.

De ha felmerül hogy anorexiás lenne, akkor a gyerek élete védelmében a szülőnek be kell avatkozni, ellenben akkor orvosi segítséget is kellene kérni, a mérleggel való kergetés nem célravezető.

febr. 15. 12:37
 25/40 anonim válasza:
16%
Elkell vinni pszichológushoz!
febr. 15. 12:53
 26/40 anonim ***** válasza:
44%

25! Joga van hozzá, az én anyám is folyamatosan b@sztatott, csak ő éppen azért, mert versengett, hogy ki tud jobban fogyni és kinek van kisebb feneke (mivel egész gyerek-és kamaszkoromban azt hallgattam, hogy “neked mekkora s3gged van”, ezért ki lehet találni, hogy ki veszített mindig), a mérlegelés ugyanolyan megalázó volt, mintha egy kövér lányt az osztálytársai kényszerítenének mindenki előtt súlymérésre, mert mindig hozzá kellett tenni, hogy bezzeg ő ennyi idősen vékonyabb volt, bezzeg ő egy igazi kis Audrey Hepburn volt, nem úgy mint én, a nagy s3ggemmel. Úgyhogy lehet lepontozni, de könnyen lehet, hogy a kérdező is csak szarháziságból b@sztatja a gyerekét, nincs valós aggodalom mögötte, ha csak az nem, hogy a végén még a tinilánya jobban fog kinézni, mint ő.

Egyébként a tiniknél ez teljesen természetes, hogy szégyellik a testüket, nem csak olyan értelemben, hogy anyuka, apuka már ne bámulja a meztelen testüket, hanem ilyen értelemben is.

febr. 15. 13:26
 27/40 anonim ***** válasza:
48%

#26, mintha az én anyámról írtál volna. Rajta volt jó pár plusz kiló, állandóan fogyókúrázott ( = mindenféle csodakapszulát, port és löttyöt beszedett), és engem csesztetett, hogy milyen kövér vagyok. Rendszeresek voltak az olyan beszólások, hogy "hát ez a nadrág egy 60 kilós nőnek jó, neked nagyon kicsi lesz" - én meg 57 kg voltam akkor, csak ezt nem tudta. A "mekkora s@gged van" szintén visszatérő kedves megjegyzés volt. A saját megunt ruháit kellett hordanom, mert "úgyis egy méret vagyunk". Mondjuk engem mérlegre nem állított, mert egyszer, amikor kierőltetett egy közös méretkezést, rájött, hogy tényleg vagy 20 kg-val kevesebb vagyok, mint ő - de utána is úgy tett, mint aki ezt nem látja.

Szóval, kérdező, inkább hagyd a lányod testsúlyát, egy tininek ez még akkor sem szimpatikus kérdés, ha egyébként tökéletes súlya.

febr. 15. 14:28
 28/40 anonim ***** válasza:
27%

"Kicsit magasabb volt a súlya, mint ami a magassághoz ideális, jól tette hogy lefogyott ha normális módszerekkel csinálta."

Ugye nem alapvetően vagy ilyen tudatlan?

febr. 15. 14:33
 29/40 anonim ***** válasza:
65%

26. Persze, nem mindegy a motiváció, de ez nem derül ki a kérdésből. A dagadt szülők egy részének meg az az agylövése hogy a normál súlyú embert soványnak látják. De a körülmények ismerete nélkül nem tudjuk.

28. Mért lennek tudatlan? 163 cm-hez a 60kg papírforma szerint még normál BMI, de valószínűleg 50kg-mal kecsesen, csinosabb egy kislány. Mikor akarjon jól kinèzni ha nem tiniként?

febr. 15. 15:03
 30/40 anonim ***** válasza:
68%
Én pont 163 cm vagyok, most sajnos túlsúlyos, de 57kg voltam 16-17 évesen, ez épp csak arra volt elég hogy ne legyek dagadt, de senki nem nevezett volna vékonynak, M-nél kisebb ruhát fel sem tudtam venni.
febr. 15. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!