Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális, hogy kamaszként nem...

Normális, hogy kamaszként nem lázadtam?

Figyelt kérdés
Ez alatt nem azt értem, hogy mindig bólogattam és engedelmeskedtem a szüleimnek. Mindig is elég akaratos voltam, ha valamiben nem értettem velük egyet, nem érdekelt a véleményük. Viszont nem csináltam tipikus kamasz dolgokat: nem hazudoztam nekik, nem lógtam el a tudtuk nélkül bulizni, nem csatlakoztam rossz társasághoz, soha nem ittam/drogoztam/cigiztem, nem csináltam semmi extrémet, se külsőre se belsőre. Pedig anyukám kifejezetten szigorú, túlféltő sok mindenben, ami ellen általában lázadni szoktak a kamaszok. Még fiatal vagyok, szóval talán korai lenne azt mondani, nekem ez a korszak kimaradt, de nem tudnám elképzelni hogy a jövőben ez bármikor is bekövetkezne.
nov. 7. 17:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%

Nem gondolom hogy a kamaszodas feltétele a szülők idiótának nézese, de az istenítés is max. kisgyerek korban. Amennyire vissza tudok emlékezni, sosem istenítettem őket, egy időben kicsit szegyeltem Anyukámat mert számomra kicsit slamposnak tűnt (marmint sosem öltözött elegánsan), de a lázadásaim alatt is tudtam, hogy nagyrészt igazuk van, csak muszáj volt mégis megszegnem itt-ott a szabályokat. Mondjuk szerintem szerencsém van velük, már nekem is lassan kiskamaszodnak a gyerekeim, de a szüleimmel stabilan jó a kapcsolatunk.

nov. 10. 12:19
 12/15 A kérdező kommentje:

#9 Sosem gondoltam róluk egyiket sem (: De ezt fent is írtam, hogy ez NEM azt jelenti, hogy mindig az ő szavuk volt szent. Elnézést kérek, amiért nem sikerült értelmezned

Köszönöm a válaszokat mindenkinek

Én is olvastam már róla, hogy problémás lehet, ha kamaszként kimarad ez a korszak, csak azt nem tudtam meg, miért. Mindenhol csak arról írnak, hogy aki vakon követi a szüleit és nem bír tőlük elszakadni, az miért baj. De nálam nem ez a helyzet :D

nov. 12. 23:53
 13/15 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem szimplán vannak erősebben intellektuális kamaszok, akik mindenféle feltörő érzelmeik dacára képesek józanok maradni.

Nekem volt egy barátnőm, aki aztan az a tipikus lázadó volt, olyanokat csinalt hogy a hajam égnek állt, én nem is mertem volna... ma már mindketten több diplomas, családos nők vagyunk, jó kapcsolatban a szüleinkkel, kb. átlagos élettel, de ő azóta is kissé instabilabb lelkileg, a mai napig vannak fura dolgai.

Én sok nemlázadó kamaszt ismerek, többnyire olyanokat, akiknek komoly céljaik vannak, sokszor elhivatottan sportolnak és/vagy nehéz egyetemre keszülnek. De nem kockak, vagy ilyesmi, egyáltalán.

Amúgy mit értenél lázadás alatt, kérdező? Este buliba kiszökni? Végigpróbalni az összes e-cigit és egyéb társait 14 évesen? Kimaradozni éjjel? Direkt nem tanulni? Nem csinálni meg a házimunkát, majd ajtócsapkodásig kiakadni, hogy ez nem igazsag, hogy neked kell levinni a szemetet? Vagy vállalhatatlan ruhában menni iskolába? 10 piercinget csinaltatni es 5 tetkót? Azt érezni, hogy bármi van, sz.r a vilag, es miert nem kapsz évente új laptopt/ tabletet/ iPhonet?...

nov. 13. 03:55
 14/15 A kérdező kommentje:
#13 Bármit, amitől nagyon kiakadnának a szüleim és összevesznénk rajta. Például a felsoroltak közül mind
nov. 13. 12:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én nagy lázadásom kimerült a nagy bulis zenék üvöltetésével otthon meg a szemceruza illetve fekete cuccok :D nagyon szigorúak voltak a szüleim, így igazából eléggé visszafogott voltam. Én sem lázadtam fel túlságosan.
nov. 15. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!