Szerintetek butaság attól tartani, milyen lesz kamaszként a gyerekem, ha én sosem voltam tipikus fiatal ?
A barátom szeretne gyereket 2-3 év múlva, és igazából én sem vagyok ellene, de azért vannak félelmeim.
Az az egyik legnagyobb, hogy én mindig is más voltam, mint a többiek, sosem jöttem ki jól a kortársaimmal, és leginkább egyedül szerettem lenni. Nem csúfoltak vagy ilyesmi, egyszerűen csak mindig is kívülállónak éreztem magamat. Pl. sosem szerettem bulizni, alkoholt vedelni, más dolgok érdekeltek, nem bírtam ezeket a hülyéskedős srácokat, és a beképzelt csajokat sem. Sokat sportoltam, olvastam, introvertált is voltam.
(A barátom nem ilyen, de azért ő is nagyon csendes típus.)
És kicsit bennem van az, hogy ilyen esetben vajon a gyerekem kiközösített lesz majd? Lehet vajon örökölni a "magányos farkasságot" ?
Vagy mi van, ha ő pont az ellentétem lesz, és emiatt nem lesz majd jó a viszonyunk, mert nem fogom tudni tolerálni a viselkedését? Én örülnék, ha komolyabb típus lenne, és nem rontaná el az életét.
Tudom, hogy furcsa félelmek, de ti mit gondoltok erről?
25N
Ranschburg Jenőnek volt a youtube-on is egy jó előadása, keress rá: Szülő és gyermek sorsdöntő találkozása, azt hiszem, a címe. Pont erről szól, amit írsz, hogy mi van, ha a szülő más személyiséget vár a gyerektől.
Mondjuk ellentmondasz magadnak, hogy ne legyen zárkózott, de legyen komoly. Elég sok nem komoly ember érzi jól magát, akár sikeres is az életben.
Gyereket ne azért akarj, mert az majd zárkózott lesz vagy nyitott. Jó esetben szeretni fogod így is úgy is.
Én sem vagyok egy világ közepe, elvagyok magamnak, gőzöm sincs a gyerekem milyen lesz. Lényeg hogy jól érezze majd magát a bőrében, és legyen egészséges.
4hónapos a kislányom. Néha elgondolkozok rajta, hogy ugyan tudom-e úgy nevelni, hogy normális kiskamasz/tini legyen. Hogy őszinte lesz-e velem.
Én sem voltam bulizós, de ha a lányom majd menni akar, elengedem, csak tudjam merre jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!