Mi vezethet egy 12 éves kislány öngyilkosságához?
Figyelt kérdés
2 éve decemberben, a British International School Budapest nevű budai iskolában, felakasztotta magát egy 12 éves kislány a mosdóban a nyakkendőjével (benne volt a hírekben, egy google kereséssel könnyű megtalálni).
Ebbe az iskolába gazdagok gyerekei járnak, akik megengedhetik maguknak például a színvonalas mentális segítséget, terápiákat stb... ráadásul az iskola is azt hirdeti, hogy minden gyerek mentális egészségére odafigyelnek.
Fel nem fogom, mi vezethetett idáig, borzalmasan megrázó egy ilyen eset.
Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon én eléggé figyelek a gyerekemre? Mennyire tudnak titkot tartani ennyi idősen a gyerekek? Mi vezet idáig egyáltalán?
nov. 5. 20:47
31/32 anonim válasza:
Rengeteg minden.Nekem egy konkrétan phiszhopata apa,aki vert sokáig(4-5 éves koromig)Aztán sikerült annyira elbaszódnia a viselkedéswmnek,hogy kb. egyfolytába nem tudtam beilleszkedni és középiskola végéig egyfolytába ment az 8skolai bántalmazás durvább formában.Elégé elrontott lettem,mert kb. ezek a dolgok fullosan kiölték belőlem a legtöbb jó érzést.Együttérezni se tudok,már úgy mint kiskoromban.Akkor sokkal nyitotabb és barátságosabb voltam.Most sokkal befele forduló,magamnak való vagyok.Volt 3 éve egynagyon nagy megborulásom kovid alatt,majdnem megöltem magam.Sajnos az nagyon nehéz időszak volt.Most 4 éve járok phihológushoz,egész jól megvagyok.De sokszor visszajön a gondolat,hogy én akarom ezt-e és tovább folytatni megéri-e.Én magától a haláltól nem félek.Csak maga az űr,amit itthagynék a családomban.Sok sajnos a családomban a korai halálozás és öngyilkosság.És így eléggé depressziós folyamat az egész.Sajnos ez ilyen.Már a nagyapám is alkoholista agresszív állat volt,aki lelépet hamrabb,és a nagymamámnak kellett 5 gyereket egyedül felnevelnie.Eléggé átadta ezt a rohadt sok munka a megoldás minden bajra mentalitást anyukáméknak.Hát igen...Talán én leszek az első generációs,aki megtöri ezt a nagyszerű családi hagyományt remélhetőleg...
32/32 anonim válasza:
Nekem azt mesélte egy szülő abból az iskolából, hogy ott a tanárok érzelmi bántalmazó módon bánnak a diákokkal. És ez is az öngyilkosság okai között volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!