Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7.000 Ft/alkalom sportra...

7.000 Ft/alkalom sportra kamasznak? Sokallom?

Figyelt kérdés

Lányom kitalálta, hogy menni akar reform sportra, már megbeszélték a barátnőivel és jövő héten mennének már rendesen, próbaórán voltak a héten. Elém állt ma, hogy akkor legyek szíves a zsebpénzét növelni, mert vagy alkalmanként kifizeti a 7.000 Ft-ot vagy megveszi a 10 alkalmas bérletet, 57.000 Ft-ért. És hogy ők hetente háromszor menni akarnak, mert egy barátnőjük már jár és nagyon szereti, ők is élvezték a bemutatóórát. Mondtam, hogy a felét kifizetem, de a másik felét kérje el az apjától. Hagyjam az apjával, nem is beszélnek, itt elkezdte, hogy ez is az én hibám, mert hogy szülhettem egy "ilyennek" gyereket, nem kellett volna hozzámenjek az első sráchoz, aki rám mosolygott... Mondtam, hogy jó, akkor nem kap rá pénzt, tornázhat a tv előtt, mehet ki futni a futópályára.

Utána hívott az egyik barátnője édesanyja, hogy ne legyek ennyire szigorú, hárman mennének, de ha az én lányom nem megy, az övé sem fog és nagyon kéne neki mozogni, örül, hogy végre találtak valamit, ami tetszik neki és kicsit érdekli. És hogy ne gondoljam, hogy ez drága, nekik a másik gyerekük lovagol, ott a bértartás tényleg egy vagyon. Nem akarom, hogy ő legyen, aki kimarad mindenből, de vannak családok, ahol ennyi jut élelmiszerre egy hónapban. Ráadásul van más alternatíva is a sportra szerintem, jó, ne itthon tornázzon, de vannak más csoportos órák is, pár ezer Ft/alkalomért.

nov. 1. 17:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk értelmesebb, mint a 20.000 Ft-os rúzs.

Szerintem az óradíj nem drága, az más kérdés, hogy ti megengedhetitek-e magatoknak. Ahova a lányom jár sportolni, ott 6.000 Ft egy óra és ez Borsod megye. Csak egyszer jár egy héten, mert most sok egyéb különórája van, de a felvételi után remélem, hogy legalább 2-szer fog menni.

nov. 1. 20:15
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet ennek az anyukának mondani, hogy egyedül neveled a lányod, neked ez nagy kiadás, nem tudod megoldani. Ennyiszer meg pláne nem. Nem a sportot ellenzék, keressenek olyat, ha együtt akarnak menni, ami neked is belefér. A lányoknak is ezt őszintén el kellett volna mondanod, és nem az apjával takarózni. Ennyi idősen már azért tisztában kéne lennie azzal, hogy a pénzt nem fán terem. Nincs joga téged számonkérni, biztos vagyok benne, hogy ő sem tökéletes. Ajánlom a diákmunkát akkor elkezdheti megtanulni, hogy a pénz nem a fán terem.
nov. 1. 20:19
 23/31 anonim ***** válasza:
89%
Ez nagyon sok, nem fizetném. Vennék inkább kondibérletet. Ha nem tetszik, menjen el dolgozni.
nov. 1. 21:35
 24/31 anonim ***** válasza:
94%
Diak melo. Aztana lesz penze amire akar.
nov. 1. 22:50
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha a barinői, sportkocsit kapnak a 18. szülinapjukra, akkor hitelt veszel fel a lakásodra, és te is veszel neki?

nov. 1. 22:52
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy kamasznál jobban beválik ha van egy általános szabály, pl. pénzkeret, vagy miből mennyit fizetsz te és mennyit kell zsebpénzből), mintha az adott dologról külön döntesz. Szerintem az utóbbi nehezíti a pénzügyi nevelést, mert minden elutasított kiadás után belül lesz egy sértettség a gyerekben és nem fogja szívből elfogadni az érveid, így nem fog tanulni belőlük. Tudom hogy nem logikus így gondolkodnia, de egy kamaszról beszélünk, dúlnak benne az érzelmek és felülírják a logikát. Arra is gondolj mindig, hogy amit mond, amögött milyen érzelmek húzódhatnak meg.
nov. 1. 22:58
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Eljött az idő, hogy határokat húzz és megtanítsd neki a pénz értékét. Ha az ember tehetős családban él is kell nemet mondani szerintem. Nem feltéltenül a sportra, de karácsonyra 20 ezres rúzs, meg laptop, meg külföldi koncert meg anyámkínja, ühümmm. Szülinapjára mit kap, egy lakást? És jövőre?

Szóval a kisasszonyt elkezdenén sürgősen visszarángatni a földre, a barátnője anyukáját meg felvilágosítanám, hogy ez az én dolgom, ő döntsön a saját gyereke anyagi terheivel kapcsolatban, vagy akár fizesse ki ő a gyerekednek és már mehet is. :)

Heti egybe belemennék én is, háromba biztosan nem. A lovaglás konkrétan nem ilyen drága, pedig az egyik legdrágább sport volt a környezetünkben gyerekkoromban a tenisz mellett. Mellesleg a lovaglás nem egyenlő a ló bértartásával, sőt csak mondom, hogy sok helyen egyik család fizet a bértartásért, más meg fizet a lovaglásért és lelovagolja a tartott lovat... Ez aztán az üzlet a lovardának, mi? :) Na mindegy.

A lényeg, hogy tanulj meg néha nemet mondani. Az edzéssel és a stílusával kapcsolatban ezt most szerintem jól csináltad.

nov. 2. 02:51
 28/31 anonim ***** válasza:
19%

Hagyjam az apjával, nem is beszélnek, itt elkezdte, hogy ez is az én hibám, mert hogy szülhettem egy "ilyennek" gyereket, nem kellett volna hozzámenjek az első sráchoz, aki rám mosolygott...

Meg, hogy felhívott a másik tini szülője, hogy Nemáá , ha a tiéd nem megy az ővé se..

Na pont ezekért kamu számomra..

Majd legközelebb jobban megy.

nov. 2. 04:27
 29/31 anonim ***** válasza:
86%

Nem feltetlen kamu.

Ha roszban van az apjaval az siman valos. Az enyem is utalja az apjat.

Ahogy engem is hivott mar fel osztalytars anyja miert nem engedem a lanyom el az iskolai becsi kirandulasra. Mert a lanya az enyemmel akar menni. Spec nem is tudtam rola es a lanyom sem akart menni mikor kerdeztem.

nov. 2. 08:20
 30/31 Misery ***** válasza:
90%
Nem fizetném ki és nekem nem mondaná meg más anyja, hogy hogyan neveljem a gyerekem és a pénztárcámban sem hagynám turkálni. Nem azért nem fizetném ki, mert köcsög vagyok, hanem mert a lányod a köcsög. Ahogy beszél veled, az elfogadhatatlan, de gondolom erre lett tanítva. Ideje elkezdenetek nevelni, mert szar felnőtt lesz belőle.
nov. 2. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!