Kamaszok, hány évesen ittatok alkoholt először? (Ha ittatok már)
Talán nem is az a lényeg, hogy hány évesen történik meg az első alkoholos élmény (nyilván 14 évesen ne vedelj a barátaiddal), hanem, hogy biztonságos környezetben történik-e.
Fontos, hogy tudd, hogy vigyáztok egymásra, senkit ne hagyjatok egyedül, illetve olyan helyen próbáljátok ki a határaitokat, ami biztonságos.
Lehet vészmadárkodásnak tűnik, de volt egy fiú, felettem járt gimiben, hiába volt 18 éves az első berúgásánál, sajnos egyedül hagyták a síneknél és levitte a villamos a lábát. Pedig végtelenül értelmes, tanulmányi versenyeken szereplő fiú, akinek nem lett volna szabad ekkorra nehézséggel szembenéznie, ha biztonságos a környezete és vigyáznak rá
16 éves voltam, amikor megismertem az első barátomat, aki idősebb volt nálam 2 évvel és neki már volt “esti társasága“, haverokkal egy helyi bárban söröztek, beszélgettek. Én is közéjük kerültem és folyton boroskóláztunk. Persze nem rosszullétig. Koncertekre mentünk és általában ez volt a menün.
Az első részeges estém 18 évesen volt, amikor a kollégista szobatársammal éjszaka kint maradtunk a városban és csak lézengtünk boltban vett piákkal. Arra az estére nem vagyok büszke...
Hatos vagyok: az én esetemben is a felelősségteljes társaság volt a kulcs (nem a kolis sztorinál persze).
Sosem szabad olyan helyen inni, ahol tudod, nem számíthatsz a többiekre. Szolnokon is így fulladt bele egy srác a Tiszába.
En kb 15 voltam, bort kostoltam meg szuleim poharabol, de annyira borzalmasnak talaltam, hogy max unnepsegeken ittam pezsgot, de ennyi. 18 eves koromig gyakorlatilag csak ennyi volt. Utána kezdtem probalgatni a sört meg rövideket. 19 korul voltam mikor eloszor berugtam.
24 vagyok mar.
9 évesen már kóstoltam alkoholt (pl: beleittam apám sörébe)
14 évesen 1 pohár bor ünnepeken
16-17 évesen rúgtam be először
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!