Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7.000 Ft/alkalom sportra...

7.000 Ft/alkalom sportra kamasznak? Sokallom?

Figyelt kérdés

Lányom kitalálta, hogy menni akar reform sportra, már megbeszélték a barátnőivel és jövő héten mennének már rendesen, próbaórán voltak a héten. Elém állt ma, hogy akkor legyek szíves a zsebpénzét növelni, mert vagy alkalmanként kifizeti a 7.000 Ft-ot vagy megveszi a 10 alkalmas bérletet, 57.000 Ft-ért. És hogy ők hetente háromszor menni akarnak, mert egy barátnőjük már jár és nagyon szereti, ők is élvezték a bemutatóórát. Mondtam, hogy a felét kifizetem, de a másik felét kérje el az apjától. Hagyjam az apjával, nem is beszélnek, itt elkezdte, hogy ez is az én hibám, mert hogy szülhettem egy "ilyennek" gyereket, nem kellett volna hozzámenjek az első sráchoz, aki rám mosolygott... Mondtam, hogy jó, akkor nem kap rá pénzt, tornázhat a tv előtt, mehet ki futni a futópályára.

Utána hívott az egyik barátnője édesanyja, hogy ne legyek ennyire szigorú, hárman mennének, de ha az én lányom nem megy, az övé sem fog és nagyon kéne neki mozogni, örül, hogy végre találtak valamit, ami tetszik neki és kicsit érdekli. És hogy ne gondoljam, hogy ez drága, nekik a másik gyerekük lovagol, ott a bértartás tényleg egy vagyon. Nem akarom, hogy ő legyen, aki kimarad mindenből, de vannak családok, ahol ennyi jut élelmiszerre egy hónapban. Ráadásul van más alternatíva is a sportra szerintem, jó, ne itthon tornázzon, de vannak más csoportos órák is, pár ezer Ft/alkalomért.

tegnap 17:12
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
96%

Mond meg a nőnek hogy akkor fizesse 😆.

Ha nem hajlandó beszélni az apjával akkor nem megy és pont.

Amúgy kitudnás fizetni?

tegnap 17:26
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokallanám, pláne 3 alkalom / hét sűrűségben. Abban meg, hogy a viselkedése után visszavontad a feles ajánlatodat is, teljesen igazad van. A másik szülő meg egyrészt ne ossza be a pénzed, másrészt meg egy ló bértartásával összehasonlítani ezt nem helyes, ha lovagol valaki, akkor sem kell saját lova legyen, a saját ló elég nagy luxus (főleg, ha nem lehet otthon tartani)
tegnap 17:28
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokallom, de ha így beszélne velem, akkor nem fizetném ki neki. Állítson már a száján a kis csipszar. Mehet diákmelózni ha nem tetszik a rendszer.
tegnap 17:28
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Heti egy alkalmat fizetnék neki.
tegnap 17:36
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki kerek - perc, hogy nem fussa rá!
tegnap 17:40
 6/29 anonim ***** válasza:
86%
Nem fizetnem, nagyon drága. 21 ezer egy héten, az havi 84 ezer! A felét sem fizetném ki.
tegnap 17:40
 7/29 A kérdező kommentje:

Igen, telne rá. De sokszor érzem úgy, főleg az utóbbi időben, hogy semmi nem elég neki, és kap valamit, örül neki fél napig, utána jön az újabb kérés.

Most kapott két rúzst, 20 ezer Ft volt darabja, mondtam, hogy akkor ebből egy karácsonyra marad és ez lesz az egyik ajándék. Jó jó, úgy is jó neki, de ő már tavaly is kinézte ezeket, csak karácsonykor elérhetők, alig van belőlük, nagyon szeretné. Másnap már mondta, hogy de azért mást is kér karácsonyra, mert kéne neki új laptop, szeretne a szobájába függőfotelt, megígértem, hogy év elején egy koncertre is elmegyek vele külföldre és még új parfümöt is kér.

És mindent én állok, ami vele kapcsolatos. Különórák, vitaminok, orvosi vizsgálatok, ruhák, minden. Az apjától a havi 50 ezer Ft gyerektartást csúszásokkal kapom meg, utólag ad ide 5-6 havit, hetek könyörgése után.

tegnap 17:43
 8/29 anonim ***** válasza:
96%
Bocs, de nagyon kamu szagú.
tegnap 17:45
 9/29 anonim ***** válasza:
87%

A sportra, ha telik rá és pont ez tetszik neki, adnék. De a telik rá azt jelenti, hogy van megtakarításom is és már nyugdíjra is tettem félre.

A többire, amit én nem tartok hasznosnak vagy túlzásnak tartok ilyen mértékben, keretet szabnék. Szembesüljön vele, hogy be kell osztani a pénzt. Lenne egy fix zsebpénze, ami lehet havi 30 ezer is ha annyit gondolsz, de onnantól abból veszi a parfümöt. Ha épp szembejön egy "visszautasíthatatlan" lehetőség de nincs félretett pénze (mert az előző héten elköltötte egy másik kihagyhatatlan lehetőségre, akkor sajnos így járt. Másból nem fog tanulni.

tegnap 17:53
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Heti egyet fizetnék. Én is 7000/alkalomért járok edzeni.
tegnap 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!