Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aggódom, mi a megoldás?

Aggódom, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

A lányom aki lassan 18 éves hozzámkerült, az apjával összevesztek. Nagyon örülök, hogy nálam van végre, őt vártam, a szívem a lelkemmel.

Nálam minden kémyelme megvan, szép szobája van, kényelmes szép ággyal, sminkasztal, lámpás sminktükör stb.

De nem elégedett semmivel, folyton rosszkedvű, mert hogy nem olyan az anyagi helyzetem mint az apjáé.

Valóban nem állok jól most, de neki mindene megvan, teli a hűtő, jó minőségű finom kajákkal, édesség is amennyit akar.

Cuccokra most nem telik, de rengeteg cuccot vettünk neki pár hónapja. A nyáron volt diákmunkán mert a suli szervezte neki itt külföldön, ahol lakunk, es minden osztalytarsanak.

3 hét után kapott 700 eurót. Azt szinte mind elköltötte hulyeségekre, kértem vegyen magának cipőt belőle, zoknikat ilyesmit, azt mondta az a szüleinek a dolga. Ezzel egyetértek, de most nincs miből. Az apját nem érdekli.

A lényeg hogy mi a baj ?

Az hogy folyton rosszkedvű, elégedetlen, dühös, ajtókat csapkod, es aggódom, hogy hogy fog ez végződni? A mi kettőnk kapcsolata, meg az egész sorsa ha ilyen dühös, nem szívesen van itthon, gyűlöl mert nem tudom most ömleszteni a pénzt rá.

Mindig várom finomabbnál finomabb ételekkel, de mindnere a száját húzza, hogy pont nem azt kívánta, ha főzök amit kíván, akkor már éppen evett máshol.

Ha kedvesen, mosolyogva várom, valósággal dühíti a mosolyom, így már nem várom nyílt örömmel, nem mutatom ki.

Megkért egy helyiségben ne tartózkodjunk.

Én nem haragszom rá, csak aggódom érte, hogy mi lesz így vele, merre halad ennyire félbolondan?

A suliban rendben van a tanulás.

Azt látom, hogy annyira emészti ez a helyzet es nem tudok rajta segíteni.

Itthon meg van kímélve, nem kell rátegye a kezét semmire.

Pszichológushoz nem akar menni.

Hogyan tudnám felvidítani, hogy értékelje, lássa, hogy mekkora öröm, hogy együtt lehetünk?

okt. 23. 18:25
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
67%
ide vezet 1 nap iskolaszünet
okt. 23. 18:34
 2/41 anonim ***** válasza:
81%
Nincs iskolaszünet, hiszen külföldön élnek.
okt. 23. 18:37
 3/41 anonim ***** válasza:
80%
pontosabban ez van a sztoriban
okt. 23. 18:39
 4/41 anonim ***** válasza:
91%

"Itthon meg van kímélve, nem kell rátegye a kezét semmire."

Ez baj. Ne felviditani akard, hanem megosztani vele az életedet.

És penditsd meg neki hogy ha nem tetszik neki, akár el is költözhet, hiszen már nagykorú. Ne aggresszivan, ellenségesen, hanem tájékoztatásul, hogy érezze, bízol benne, és szabadon dönthet arról, hogy hogyan akar élni, hogy a lehető legboldogabb lehessen.

okt. 23. 18:40
 5/41 anonim ***** válasza:
93%

Megkérdezném, ha veled is összeveszik, mi a terve, hol fog lakni?

Nyilván nem alaptalanul puncsolsz neki. Gondolom, tudod, hogy annó a te hibádból került az apjához, most szeretnéd jóvátenni, ő meg ezzel jól visszaél. Semmi nem indokolja, hogy a 18éves "gyerek" körül forogjon a világ. Főzzél, amit akarsz. Ha eszik, eszik, ha nem, úgy is jó.

"rengeteg cuccot vettünk neki pár hónapja."

Mármint mit? Mert cipőt, zoknit, ezek szerint nem. Vettél volna azt, hülyeségek helyett, mert abban viszont van igazság, hogy a szülei dolga.

okt. 23. 18:50
 6/41 anonim ***** válasza:
89%
Rosszul lett nevelve, el van kényeztetve.
okt. 23. 18:59
 7/41 A kérdező kommentje:
Azért puncsolok neki, hogy legyen boldog, el legyen látva. Nem az én hibám minden
okt. 23. 19:01
 8/41 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg tudatalatt ott vannak benne a múlt sérelmei, mivel eddig az apjával élt úgy érezhette, hogy nem tettél meg mindent érte.

Ez a probléma nem arról szól, hogy mit tudsz neki megvenni, vagy mit nem. Sokkal mélyebb, komolyabb a probléma, amit szakember segítségével nagyon nehéz lesz feltárni.

okt. 23. 19:05
 9/41 A kérdező kommentje:
Nem tettem semmit az biztos, csak rimánkodtam naponta hogy jöjjön haza es elcsesztem egy kisebb lakást érő összeget rá, hogy érezze a törődést, ha látni nem is akar, akkor legalabb a pénzem lássa. Csóré seggel maradtam es nem is értem semmit vele.
okt. 23. 19:13
 10/41 anonim ***** válasza:
49%
Egy jó nyaklevest ( akár szóban, mert itt mindenki szent), utána szépen befogni otthonra segíteni plusz elküldeni diákmunkára, ha ennyire szórni akarja a pénzt.
okt. 23. 19:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!