Mit baja a gyereknek?
Figyelt kérdés
13 éves kislány nem hallgat a szüleire, mindig a saját feje után megy. Ráadásul szemtelen és akaratos is. Emellett érett kamasz, jól tanul, vannak céljai, népszerü az osztályban.aug. 31. 20:51
1/7 anonim válasza:
Az a baja a szülőknek, hogy nem képesek felfogni, hogy a gyerekük egy önálló élőlény, aki már nem istenekként tekint a felnőttekre, mint gyerekként. Van már akkora, hogy rájött, hogy ők sem jobbak nála.
2/7 anonim válasza:
Semmi baja! Egészséges kamasz, aki feszegeti a határokat.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ez megnyugtatott.
aug. 31. 21:20
5/7 anonim válasza:
A kamaszok ilyenek! Ajjaj hogy én is milyen szemtelen voltam így utólag belegondolva 😬 De kinőttem 😉
6/7 anonim válasza:
Te emlékszel még arra, hogy milyen voltál kamaszkorodban?
Ami segíthet:
türelem
elfogadás
megértés
bizalom
pozitív példamutatás
beszélgetés
tapintat
nem kell mindig okosabbnak lenni, nem kell mindig a tiédnek lenni az utolsó szónak
alkalmazkodás (más igényei vannak időtöltésben, stb.)
Persze az se baj, ha egy kicsit maga harcolja meg a saját szabadságharcát, de ennek érdekében nem kell azért diktatúrát kiépíteni
7/7 anonim válasza:
A szófogadás az autoriter szülők kényelmét szolgálja, nem a gyerek fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!