Egy pszichológus nem így kérdez, hogy milyen emlékeket tudsz felidézni a gyerekkorodból 🙈 max valamihez kapcsolódóan. A születés és a fogantatás körülményeinek igenis van helentőssége, mivel mindkettő befolyásolta az anya lelki világát, ami már kihat a gyerekre. Abban igazad van hogy legtöbb esetben nem traumatikusan és mélyen, de hat.
A kislányom számtalanszor kéri hogy játsszuk el, ahogy ő megszületik. Ő ösztönösen kijátssza magából a születéssel kapcsolatos bármilyen érzését, illetve “megéli” a természetes születést mert császáros volt.
szept. 18. 10:11
52/55 anonim válasza:
"Egy pszichológus nem így kérdez, hogy milyen emlékeket tudsz felidézni a gyerekkorodból"
Te csak tudod; ott voltál, mikor engem kérdeztek, mi?
Látszik, hogy neked mindenki (szakember) h...lye, csak te tudsz jól mindent.
Én itt lezárom ezt, mert ilyen emberrel kár tovább vitatkozni.
szept. 18. 10:22
53/55 anonim válasza:
Én azt se tudtam amúgy, hogy vannak ilyen szuletescsoportok Facebookon. Nekem is van pszichiátriai múltam, pszichológushoz is jártam, de az az én szakembereimet sem érdekelte, hogyan fogantam, vagy születtem. Mindenképpen feldolgozatlan traumái vannak annak, aki ilyesmikkel foglalkozik, viszont szerintem a gyermekkorukban keresendő elsősorban a hiba, csak mivel minimum az egyik szulojuk megvezette és droton rángatja őket a tökéletes szülő alcajat keltve, tudat alatt gondolni sem mernek arra/hogy az anyjuk/apjuk viselkedése miatt szenvednek, nem pedig azért, mert lombikkal fogantak, vagy császárral születtek. Valószínűleg a szüleik nem is hagyják nekik, hogy felnyiljon a szemük. Mivel nárcisztikus anya mellett nőttem fel, tudom, miről beszélek, viszont én nem vagyok szemellenzos, jó pár éve tisztán látok már.
szept. 18. 17:27
54/55 anonim válasza:
Nem Facebook csoportokról van szó…
Erről beszéltem én is:
“ A születés és a fogantatás körülményeinek igenis van jelentőssége, mivel mindkettő befolyásolta az anya lelki világát, ami már kihat a gyerekre. Abban igazad van hogy legtöbb esetben nem traumatikusan és mélyen, de hat.”
szept. 18. 19:23
55/55 anonim válasza:
54# de az utolsó mondat kimondja, hogy konvergal a jelentektelenhez az egész. Ez olyan, hogy az is hathat egy erzekeny lelku emberre, ha valaki csúnyán néz rá az utcán, de mégsem ez a fajsúlyos. Szóval csak azt mondom, hogy ez a "fontos, hogy hogyan fogantunk, meg hogyan születtünk" inkább terelés. A testileg/lelkileg bántalmazó szülő is terelheti akár abba az irányba a gyerekét, hogy ő azt gondolja, ez volt a fontos a személyiségfejlődése kapcsan. Vagy a világ is terelheti erre, mert lásd ez azt oldalt..rengeteg a fals információ, mint pl ez alatt a kérdés alatt taglalva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!