Elmondanád a gyerekednek, ha kérdezi, hogy ő lombikbébi?
10-es, ez hülyeség.
Az örökbefogadásról az első pillanattól kezdve beszélni kell, hogy "én vagyok a te anyukád, de te nem az én hasamban voltál". A lombik a fogantatás mikéntje, tehát csak akkor van értelme róla beszélni, amikor a gyerek már tudja, hogy alapesetben úgy fogan meg egy gyerek, hogy apuka kukaca merev állapotban behatolt anyuka puncijába, és ott kilövellt belőle egy ragadós folyadék. És ehhez képest lehet elmondani, hogy az ő esetében mi volt másképp. Na, ezt azért később szokás tárgyalni, mint azt, hogy anyuka hasában volt a gyerek és onnan bújt ki.
Nyilván nem fogja fel. De adoptálásnál is azt javasolják, hogy születéstől mondogatni kell, így én ebből indultam ki.
Sok felnőtt sem érti az IVF kezelést, nemhogy egy kicsi. 😃 Attól még mondjuk neki. Nem a folyamatát orvosi szakszavakkal.
Vagy esetleg hadd döntse el a lombikos szülő, mikor beszél róla, anélkül, hogy a szexet is idekeverné.
Ha abból indul ki a még nem felvilágosított gyerek, hogy úgy lett ő, hogy anya és apa szerették egymást, akkor a lombikozó mondhatja azt, hogy de a doktor bácsik gyógyszerekkel segítettek, hogy ő is úton legyen.
"de a doktor bácsik gyógyszerekkel segítettek"
Ez mondjuk minden, csak nem a lombik elmondása.
Ha valaki szedett terhesvitamint, azt is ide lehetne sorolni.
Abszolút érdektelen infó ez a gyereknek.
Nem hiszem, hogy ez releváns infó. Max akkor érdemes elmondani, ha donorsperma van a képben.
Egyébként nem tudom, miért akarnám tudni, hogy hogyan FOGANTAM. Nekem aztán tök mindegy, hogy lombik, misszionárius, kutyapóz, vagy hátsó ülés a temetőkapuban. Nem hiszem, hogy hatással lenne az életemre.
Nálunk is lombik.
Én nem tervezem neki elmondani, mert semmi köze hozzá. Főleg nem gyerekként. Hiszen akinek természetes úton lesz, az sem részletezi normál esetben, mekkorát szexeltek a Balatonon amiből lett.
Ez kettőnkre tartozik a férjemmel.
Felnőtt korában ha szóba jön vagy ne adj isten ő is hasonló cipőben jár, akkor természetesen elmondanám vagy ha megkérdezi.
De gyerekként, vagy csak amúgy nem fogom mondogatni mert nincs hozzá köze.
Áruljátok már el milyen pszichés kárt lehet okozni egy olyan gyereknek aki szeretetben nő fel és nem tudja hogy lombik?
Semmilyet.
Anyukám el akart vetetni, aztán nagy szeretetben, jó szülőkkén neveltek fel. Szerintetek érdekel, hogy mi volt? Nem. Semmilyen pszichés vagy nem pszichés gondom ebből nem volt.
Akit normálisan nevelnek és szeretnek ott ezek szinte lényegtelen dolgok.
Az örökbefogadás az más, ott nem az a szülő.
De lombikot az örökbefogadáshoz hasonlítani????
Az meg hogy császár vagy természetes, az max 1-2x elmondva lehet érdekes a gyereknek de az sem érdekli az emberek nagy részét. Akit császároztak azt érdekli, de a gyerekét biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!