Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elmondanád a gyerekednek, ha...

Elmondanád a gyerekednek, ha kérdezi, hogy ő lombikbébi?

Figyelt kérdés
Nyílván ha az
aug. 27. 13:05
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
0%
Te akkor voltál lombikos mikor én villamos…
aug. 29. 14:25
 32/55 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem annak, hogy egy baba lombikkal fogant ugyanolyan része kell legyen a mindennapi kommunikációnak, mint pl. a felvilágosítás. A maga szintjén tudnia kell róla.

Ahogy egyébként arról is, ha császárral született vagy bármilyen "nem átlagos" csoporthoz tarzozik. Nyilván lehet azt mondani, hogy semmi jelentősége nincs, igen egészen addig, ameddig nem lesz jelentősége.... Képzeljünk egy olyan 20 évest, akinek megrögzött véleménye lesz valamilyen tik-tokos/más felületen tevékenykedő szektás "felhomályosítás" alapján, hogy mindenki, aki lombikkal/császárral született értéktelen és meg kellett volna halnia, nem érdemes az életre.

Majd ezután tudja meg, hogy ő igazából lombikkal fogant. Milyen disszonanciát fog ez benne okozni? Ne mondja senki, hogy nem tudja elképzelni, hogy egy ilyen eset akár öngyilkossághoz is vezethet.

Míg ha az elejétől tudja a közelébe se tévedne ilyen radikális csoportoknak.

szept. 16. 15:43
 33/55 anonim ***** válasza:
44%

32# mondjuk ha a gyerekem így vélekedne bármi miatt a lombikosokrol/csaszarosokrol a hülye tiktok miatt, akkor már nem itt csúszott volna félre a nevelése...nekem sürgősségi császárom volt, de nem érzem egyelőre jelentőségét, hogy tudassam a 11 hónapos gyerekemmel, hogy kicsim, téged kivágott a doktor bácsi a hasambol

🤦

szept. 16. 16:13
 34/55 anonim ***** válasza:
23%

#33 Pont az lenne a nevelés, hogy beszélsz róla. Ha nem beszélsz róla máshonnan fogja az információt gyűjteni. Nem kell túl messzire menni, hogy a te gyereked is ilyen véleményeket szedjen össze majd a császárosokról, elég itt megnézni egy pár kérdés alatt a válaszokat... Pont azzal tudod egészséges irányba formálni a véleményét, ha beszélsz neki róla.

Én is császárral születtem, akkor még függőlegesen vágtak, anya hasán hatalmas heg égtelenkedett. Szerintem már 2 évesen tudtam, hogy ott azon a hegen keresztül jöttem ki anya hasából. (Könnyebb is ezt a verziót magyarázni a gyereknek, mint a természeteset...)

Amúgy én gyerekként a természetes fogantatást is úgy képzeltem el, hogy apa egy magot bedugott anya köldökén és úgy lesz a baba a hasba. Pedig ezt így tuti senki nem mondta :D Most hogy ez a mese úgy módosul, hogy a Doktor bácsi rakta be apa magját... A gyerek felfogásában nincs lényegi különbség, mégis így legalább tudhatja, hogy volt ott valami amiben a doktor bácsi segített.

szept. 16. 20:17
 35/55 anonim ***** válasza:
67%
34# de ma már nincs akkora hangsúlya annak, hogy valaki császárral, vagy akár lombikkal született. Most ne ebből az oldalbol indulj ki, ahol rengeteg a hülye, és főleg a troll, már bocs. :) elég, ha azt nézed, hogy már kb minden második, vagy max harmadik nő császárral szul, nezz pár kórházi statisztikát, meglepodsz..ez régen azért nem így volt, nem tudom, miért lett sokkal nagyobb a császárarány. És sajnos a lombik sem ritka, mert a meddőség nepbetegseg lett. Ezek már természetes dolgok. Nyilván nem fogom titkolni a gyerekem elől, hogy csaszaros, ha már megérti, a maga szintjén el is mesélem majd neki, de nem kell ezt annyira tultolni szerintem.
szept. 16. 20:28
 36/55 anonim ***** válasza:
58%
És még annyi, hogy engem valahogy sosem érdekelt sem az, hogy milyen körülmények között fogantam, sem a születésem körülményei. Szerintem ezzel a legtöbb ember nem foglalkozik. Max magát az anyát zavarja, ha lombikos/csaszaros volt, de hidd el, hogy más ember ezzel soha az életben nem fog foglalkozni. Ezt az adott anyának kell feldolgozni, ha neki trauma, de nem kivetiteni a gyerekre...ezzel pont azt mélyíti el benne, hogy "más", mintha kb lmbtq-s lenne, pedig ez hülyeség :D
szept. 16. 20:50
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én ezen az oldalon kívül sehol nem olvastam/hallottam rossz véleményt pl a csaszarosokrol. Itt olvastam csak, hogy a kepukbe vágják, hogy még szülni se tudtak, meg nem igazi anyák, meg ilyenek :D de szerintem inkább vicces, hogy itt ilyen primitív emberek irkalnak, akinek nem inge, nem veszi magára. A való életben ilyen nincs. Soha senkinek nem volt arról negatív véleménye, hogy csaszaros vagyok. Mondjuk nem is meséltem úton-utfelen mindenkinek a szulesemrol, hozzátartozók, közeli barátok, ismerősök tudják, és ennyi. Nem tudom, milyen körökben mozognak, akik ilyen kérdéseket, beszolasokat kapnak, de tuti nem normális emberek között.🤷 Kezdjük ott, hogy normális embert nem is érdekli, hogy ki hogy szült, ez mindenkinek magánügye :D egy frissen szült nőt max megkérdezünk, segíthetünk-e valamiben, hogy van, stb, nem csamcsogunk azon, hogy csaszaros volt..+a hüvelyi szülését sem taglalja általában senki, hogy hogyan zajlott, max hozzá közel álló embereknek. Szóval nagyon túl van hypeolva ez a téma.
szept. 16. 21:02
 38/55 anonim ***** válasza:
40%

“ Max magát az anyát zavarja, ha lombikos/csaszaros volt, de hidd el, hogy más ember ezzel soha az életben nem fog foglalkozni”

Hidd el, aki foglalkozik önismerettel, azt érdekli, mind a fogantatásának a körülménye, illetve születése.

szept. 17. 00:02
 39/55 anonim ***** válasza:
32# te beteg vagy 😅
szept. 17. 08:04
 40/55 anonim ***** válasza:
35# egyetértek
szept. 17. 08:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!