Elmondanád a gyerekednek, ha kérdezi, hogy ő lombikbébi?
Szerintem annak, hogy egy baba lombikkal fogant ugyanolyan része kell legyen a mindennapi kommunikációnak, mint pl. a felvilágosítás. A maga szintjén tudnia kell róla.
Ahogy egyébként arról is, ha császárral született vagy bármilyen "nem átlagos" csoporthoz tarzozik. Nyilván lehet azt mondani, hogy semmi jelentősége nincs, igen egészen addig, ameddig nem lesz jelentősége.... Képzeljünk egy olyan 20 évest, akinek megrögzött véleménye lesz valamilyen tik-tokos/más felületen tevékenykedő szektás "felhomályosítás" alapján, hogy mindenki, aki lombikkal/császárral született értéktelen és meg kellett volna halnia, nem érdemes az életre.
Majd ezután tudja meg, hogy ő igazából lombikkal fogant. Milyen disszonanciát fog ez benne okozni? Ne mondja senki, hogy nem tudja elképzelni, hogy egy ilyen eset akár öngyilkossághoz is vezethet.
Míg ha az elejétől tudja a közelébe se tévedne ilyen radikális csoportoknak.
32# mondjuk ha a gyerekem így vélekedne bármi miatt a lombikosokrol/csaszarosokrol a hülye tiktok miatt, akkor már nem itt csúszott volna félre a nevelése...nekem sürgősségi császárom volt, de nem érzem egyelőre jelentőségét, hogy tudassam a 11 hónapos gyerekemmel, hogy kicsim, téged kivágott a doktor bácsi a hasambol
🤦
#33 Pont az lenne a nevelés, hogy beszélsz róla. Ha nem beszélsz róla máshonnan fogja az információt gyűjteni. Nem kell túl messzire menni, hogy a te gyereked is ilyen véleményeket szedjen össze majd a császárosokról, elég itt megnézni egy pár kérdés alatt a válaszokat... Pont azzal tudod egészséges irányba formálni a véleményét, ha beszélsz neki róla.
Én is császárral születtem, akkor még függőlegesen vágtak, anya hasán hatalmas heg égtelenkedett. Szerintem már 2 évesen tudtam, hogy ott azon a hegen keresztül jöttem ki anya hasából. (Könnyebb is ezt a verziót magyarázni a gyereknek, mint a természeteset...)
Amúgy én gyerekként a természetes fogantatást is úgy képzeltem el, hogy apa egy magot bedugott anya köldökén és úgy lesz a baba a hasba. Pedig ezt így tuti senki nem mondta :D Most hogy ez a mese úgy módosul, hogy a Doktor bácsi rakta be apa magját... A gyerek felfogásában nincs lényegi különbség, mégis így legalább tudhatja, hogy volt ott valami amiben a doktor bácsi segített.
“ Max magát az anyát zavarja, ha lombikos/csaszaros volt, de hidd el, hogy más ember ezzel soha az életben nem fog foglalkozni”
Hidd el, aki foglalkozik önismerettel, azt érdekli, mind a fogantatásának a körülménye, illetve születése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!