Mit szólnál, ha a lányod azt mondaná, nem akar dolgozni, mert úgyis eltartja majd valaki?
Adott két szülő, akik átlagos életet élnek, a gyerek azt látja, hogy dolgoznak a megélhetésükért (anyuka tanár, apuka közigazgatásban dolgozik).
A kamasz lányuk pedig azt mondja, hogy megy egyetemre, de azért, hogy ott, vagy azáltal találjon magának valakit, aki majd feleségül veszi és eltartja. Akar diplomát, szorgalmas is, de nem fog napi 8-10 órát dolgozni, hogy aztán legyen nyáron 1-2 hét, mikor pihenhet valamelyik turistagettó tengerparton, vagy a Balatonnál, ahonnan majd hazamehet a 2 szobás lakásába, ami miatt egy életre eladósította magát.
22. Az egy másik modell a kétkeresős házimunka megosztásos.
A dolgozó nők másképp foglalkoznak a gyerekekkel és q háztartással, nagyon nem ugyanaz.
Nekem azzal sincs bajom, mindenki maga döntsön.
Én beszélgetnék vele, csak ugy általában. Hogy pl. aki eltartja, annak viszont dolgoznia kell majd? Es ő egyedül ül otthon? Vagy gyerekeket szeretne, és az lenne a feladata? Mit szeretne csinálni ugy általaban akkor reggeltől estig?
De nem kötekedve, tényleg csak erdeklődve kérdeznem. Amugy meg barmit hozhat még az élet.
Azért bőven felébred még a kamaszlány mire oda ér, hogy dolgoznia kell. Legalábbis szerintem. Mindenesetre elég fura hogy két normálisan dolgozó ember gyereke ne lássa, hogy a megélhetésért melózni is kell és hogy kb 0 ambíciója legyen...
Valahol amúgy nem csodálom, de meg mégis..Annyi neten látható csaj van aki csak mutogatja magát meg ,,jó" helyre teszi magát, hogy elhiszem ha kamaszként ennyire elvadult ötletei vannak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!