Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » "Illik-e" beleolvasni a...

"Illik-e" beleolvasni a kamasz gyerek naplójába, ha úgy gondoljuk, hogy baj van?

Figyelt kérdés
Pszichológushoz jár depresszió miatt. A Pszichológusnak mondtuk,hogy beleolvastunk a naplójába, mert éreztük, hogy baj van. Erre mi voltunk az Antikrisztus maga, mert mit képzelünk? Ez tényleg így van? Tisztában vagyok a személyes térrel, de ha érzem, hogy baj van, nem jobb, ha mégis megsértem inkább ezt a titkot?
2024. máj. 28. 12:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
35%

Reszben nem tudsz mit kezdeni az olvasottakkal, mert nem mondhatod el neki.

De

Ha tudod hogy onmagara veszelyt jelent, lepni kell.

En elvinnem egy bentlakasos intezmenybe (maganba) ahol megfelelo korulmenyek kozott beallitjak a gyogyszereit.

Persze nem kozolnem vele, hogy oda megyunk.

Elmondom miert, 3 het hosszu ido es nem tudsz 0-24 a sarkaban lenni.

Ha megkapta a gyogyszereit kb ki kell kiserletezni mi a megfelelo adag es az elejen allapotromlas is lehet. Tudod majd 0-24 felugyelni?

Tudom hogy drasztikusan gondolkozom de, egy ismerosom arra ment haza, hogy a gyereke (19) felakasztotta magat.

Nem volt elojele aznap. Ha a sajat gyerekemnel felmerulne, hogy baj van biztos, hogy bevinnem egy intezmenybe amig a gyogyszereit beallitjak. Es utalna erte, de kesobb halas lenne.

2024. máj. 28. 21:34
 22/27 anonim ***** válasza:
30%

Vannak olyan helyzetek amikor minden szívbaj nélkül bele kell nézni, aki azt mondja ő nem tenné az még nem volt olyan helyzetben a gyerekével. Ha totál kifordulna magából a lányom és nem volna hajlandó elmondani az okát, akkor én simán belenéznék. Aztán az olvasottak után eldönteném hogyan nyúljak az adott problémához.

Lehet életet ment egy ilyen beleolvasás. Manapság már annyi szomorú dolgot olvasni fiatalokról.

2024. máj. 30. 12:36
 23/27 anonim ***** válasza:
84%
Én nem mernék beleolvasni. Sokszor van, hogy megmutatja, pl mit rajzolt bele vagy verset stb. Azért kapta, hogy kiírhassa/rajzolhasson magából mindent, és ez is egy érdekes dolog, kicsit rejtélyes, játékos.
2024. máj. 30. 16:27
 24/27 anonim ***** válasza:
22%

Nyugodtan jelentsetek. Elhiszem, hogy fáj az őszinteség, de semmi sértőt nem írtam, sőt értő olvasás mellett itt is marad a válaszom.:)

Konkrétan azt mondjátok, ja depressziós a gyereked, de ez nem baj. Van naplója , de bele ne olvass, nehogy tudj segíteni neki vagy észrevenni ha valóban óriási gond van! És ja ha esetleg nem jön be a tanácsom akkor bocsika tévedtem..

2024. máj. 30. 22:13
 25/27 anonim ***** válasza:
53%
Jajj látom közben működött a rendszer.Ügyik vagytok! Tényleg.:D
2024. máj. 30. 22:15
 26/27 anonim ***** válasza:
84%

#24 A napló akkor sem arra való, hogy olvassák.

Engem is törölték a válaszokamar, mert olyan kommentet reagáltam, ami törölve lett. Ottírtam azt, hogy tudok olyan esetről, akit nem mentett meg a napló elolvasása, hanem rontott a helyzeten, az volt az utolsó csepp.

Az, hogy neked, segített, hogy elolvasták, az egy egyedi eset. A kérdező gyereke egy másik egyedi eset, szakemberhez jár, a szakember nem látja jónak a napló elolvasását. Te mint nem szakértő, csak tinikorban mentális problémákban érintett ember, nem tudsz hiteles választ adni, hogy jó-e elolvasni, mert a saját egyedi eseted ismered, nem egy szakember vagy.

Nekem nem voltak nagyon durva mental issue-jaim, de amikor a szüleim beleolvastak a naplómba, nekem attól lettek öngyilkos gondolataim. Nekem rontott a helyzeten az ilyen belemászás.

2024. máj. 30. 22:21
 27/27 anonim ***** válasza:
87%

Az enyémet is elolvasták, amikor kamasz voltam, mondhatni "az én védelmem érdekében".

Nos, 15 éve nem élek otthon, SEMMIT nem osztok meg velük, ami személyes.

Semmit. Köszönjék maguknak.

2024. jún. 1. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!