Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » "Illik-e" beleolvasni a...

"Illik-e" beleolvasni a kamasz gyerek naplójába, ha úgy gondoljuk, hogy baj van?

Figyelt kérdés
Pszichológushoz jár depresszió miatt. A Pszichológusnak mondtuk,hogy beleolvastunk a naplójába, mert éreztük, hogy baj van. Erre mi voltunk az Antikrisztus maga, mert mit képzelünk? Ez tényleg így van? Tisztában vagyok a személyes térrel, de ha érzem, hogy baj van, nem jobb, ha mégis megsértem inkább ezt a titkot?
máj. 28. 12:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%

"Konkrétan egy alkalomig tudod használni a napló elolvasást, ha szóba hozod az ott látottakat. Onnantól kezdve a naplóba is csak annyi lesz leírva, amit szeretne, hogy tudj. Vagy annyi se."

Ez bizony így igaz! Ezt értettem az előbb.

máj. 28. 13:52
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazatok van.

Csak nagyon nehéz "tétlenül" várni, hogy változzon a helyzet. Pszichológus jár, aki pszichiáterhez küldte tovább, mert önmagára veszélyes. Csak hát ez a magyar egészségügy szerint nem sürgős, így is mázlink van, hogy 3 hét múlva mehetünk. Se magán, se állami úton nincs mód hamarabb menni. Borzalmas.

Az ember meg nyilván kattog, rágódik, agyal folyamatosan. Nagyon nehéz.

máj. 28. 14:35
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

#12 De ha a pszichológustól tudod, hogy önmagára veszélyes, akkor mégis mit akartál megtudni a naplóból?

Semmi újat nem fogsz látni, max ott is leírva az, amit már a pszichológus elmondott neked. Cserébe neked nyomasztóbb lesz, mert a gyerek szavaival leírva is szembesülsz azzal, amit amúgy is tudsz. Meg stresszelhetsz azon, hogy a gyerek ne tudja meg, hogy elolvastad a naplóját, mert ha kiderül, az csak ront a helyzeten.

Az nem tétlenül várás, hogy viszed pszichológushoz, majd pszichiáterhez. Majd a kezelés idővel segít, semmilyen betegség nem múlik el egyik napról a másikra, a pszichés gondol sem fognak. Annyit tudsz cselekedni, hogy viszed a szakemberekhez, meg biztosítod neki a biztonságos környezetet, meg bizalmas kapcsolatot tartasz fenn vele. A bizalmas kapcsolatnak meg része, hogy nem olvasod a naplóját, mert úgysem tudsz ilyen esetben mit kezdeni az ott látottakkal.

máj. 28. 15:11
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Nekem pl még egy plusz ok lett volna az öngyilkosságra az, hogy a szüleim beleolvastak a naplómba.

Nem maga a beleolvasás, hanem a világva vetett hit teljes elvesztése már végleg.

máj. 28. 15:31
 15/27 anonim ***** válasza:
98%
#14! De szerencsére itt vagy :) És ez jó!
máj. 28. 15:41
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Ez egy kicsit hasonló probléma, minthogy a gyóntató pap jelentse-e, ha gyermekbántalmazást gyónnak meg neki. Ha jelentené, akkor többet nem gyónnák meg a gyermekbántalmazást. Ahogy a te gyereked se írna többé a naplóba, ha lebuknál, hogy belenéztél. Hallgass szerintem a pszichológusra.
máj. 28. 15:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rendkívül kényes dolog. Érdekesek ezek a pro és kontra érvek.
máj. 28. 15:56
 18/27 anonim ***** válasza:
80%
És mi vezetett arra,hogy idáig jusson lelkileg?? Meséld már el.
máj. 28. 16:44
 19/27 anonim ***** válasza:
77%
Valóban bizalomvesztést okozhat ha kiderül, de ilyen helyzetben én is beleolvasnék, de úgy hogy ne bukjak le.
máj. 28. 17:30
 20/27 anonim ***** válasza:
21%

"Ha jelentené, akkor többet nem gyónnák meg a gyermekbántalmazást."

Jó de ez kit érdekel? Hogy szegény bántalmazó többé nem gyónhat, brühühühühü.

máj. 28. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!