Zsebpénz hány éves kortól?
Ki hány éves korától adott a gyerekének zsebpénzt amit teljes egészében arra költhet amire szeretné? Illetve havi vagy heti szinten? Mennyi idős a gyerek és mennyit kap?
Az iskolába az étkezésére nem neki kellene költenie illetve egyéb iskolai dologra se a zsebpézből kellene kiadnia azokat mi vesszük neki.
9
Nekem meg tanulásra nem adtak pénzt. Mert szerintük a dolgom a tanulás és ne a pénz miatt tanuljak hanem magam miatt.
Mondjuk jól tanultam pénz nélkül is.
Heti szinten kaptam zsebpénzt és nem szórtam soha. Most is jó vagyok pénzügyekben.
A mikortól összetett:
1, tudjon olyan nagyságrendben számolni, mint amekkora összeget kap. Pl: egy 6 éves azt össze tudja adni, hogy 1+1 euró, de azt kevésbé, hogy 390+390, ami lenne ugyanez forintban. 1-2 forintot adni meg nevetséges.
2, legyen alkalma elkölteni. Nálunk egy 7-8 éves még nem jár egyedül sehova, iskolában a büfébe se engedik őket, pont hogy ne szórják a pénzt, így felesleges.
Én ezért azt mondom, hogy legelőször felsőtől jön szóba. Nálunk addig biztos nem lesz.
Addig máshogy nevelem a pénzügyekre, mivel nem csak a zsebpénz az egyedüli eszköz.
"Pl: egy 6 éves azt össze tudja adni, hogy 1+1 euró, de azt kevésbé, hogy 390+390, ami lenne ugyanez forintban. 1-2 forintot adni meg nevetséges."
Nyilván nem 390 ft-ot kell adni, hanem mondjuk 2db 200forintost. 2+2=4, azt össze tudja adni.
"legyen alkalma elkölteni. Nálunk egy 7-8 éves még nem jár egyedül sehova, iskolában a büfébe se engedik őket, pont hogy ne szórják a pénzt, így felesleges."
Nem kell egyedül mennie. Amíg kicsi volt, addig velem jött. Elmondta, hova szeretne menni, vagy mit szeretne vásárolni és mentünk együtt.
15,
40 éves ötlet.
Még a piacon is bankkártyával fizetünk, nincs visszajáró.
"Addig máshogy nevelem a pénzügyekre, mivel nem csak a zsebpénz az egyedüli eszköz."
Konkrétan hogyan teszed?
"2db 200forintost. 2+2=4, azt össze tudja adni."
Tanmemet szerint 3. osztályban jutnak el ide, már aki elsajátítja.
"Elmondta, hova szeretne menni, vagy mit szeretne vásárolni és mentünk együtt."
Pénzügyi tudatosság része, hogy nem indulunk csak úgy el vásárolni. Rákeresünk a neten, összehasonlítjuk az árakat. Ehhez is kell érettség.
Kg végzettségünk van, nem zsebpénzzel kezdjük a nevelést.
18!
Otthon nem tanmenetet alkalmaz az ember, hanem józan paraszti ész és logika alapján neveli, tanítja a gyereket. Egy 3 évesnek is meg tudod mutatni, hogy ez a két akármi együtt négyet ér.
De, elindulunk csak úgy vásárolni egy kisgyerekkel, aki azt mondja, szeretne elmenni a jatekboltba és venni legot, hajasbabat vagy kisautót, attól függ melyikre van pénze. Nem, 6-7 évesen nem nevezik és nem ott hasonlitja össze az árakat.
Meg mindig érdekel, nálad mi a penzugyi nevelés konkrétan.m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!