Hány éves kortól kell egy gyerekenk zsebpénzt adni és mennyi az ideális összeg?
én a szüleimtől nem kapok, csak nagymamámtól, havonta 2-szer 1000 Ft-ot
17F
Féltesóméknál azt vezette be anyukája 10 éves korában, hogy ad hetente mondjuk 1000 Ft-ot.
Ezt be kell osztania: vagy veszi a sulibüfében, boltba a reggelijét vagy csinál magának otthon amit suliba vihet és ezáltal félre tudja rakni és abból gazdálkodni.
Rajta áll. Így két dolgot tanul:
1. önellátó lesz, korábban kel, anyukát mentesíti a szendvicskészítés alól (nem lesz szemrehányás, hogy nem ízlett neki, meg unja, olyat csinál, amilyet szeretne)
2. rájön, hogy vannak korlátok. Egyik nap ha többet költ, akkor a másik napra kevesebb jut. Megtanul takarékoskodni. Ha szeretne valami nagyobb dolgot venni, akkor nem költi el csokira, meg baromságokra, hanem több hétig félrerak, hogy megvehesse. Megtanulja értékelni a pénzt.
Szerintem ez tök jó módszer.
Én kapok minden 5-ösért 1000-t, 4-esért 500-t, 3-ért 200-t, 2esért semmit, 1esért verés és mínusz 1000. :D
Ma kaptam egy 4-est, irány a meki! :)
Én nem kaptam soha, reggelire szendvics, suliba valami saláta, büfében nem költök, otthon eszem. Nincsenek egyéb kiadásaim, nem cigizek. Ha ruha kell vagy smink, akkor elmegyünk anyuval és megvesszük.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!