Hány éves kortól kell egy gyerekenk zsebpénzt adni és mennyi az ideális összeg?

Andr4s: Hülye :DDD
Én még 20 évvel ezelőtt havi 200 Ft-ot kaptam, fene tudja, ma az mennyit érne.
Illetve apám kipakolta mindig az aprót a zsebeiből egy helyre, ami ott volt, az nekem volt szánva. Amit nem a kijelölt helyre tett, ahhoz nem nyúltam hozzá.
Másrészt apám trehány ember és amikor anyám rendszeresen talált pénzt a 20 öltönye közül 18-ben, egy idő után felvetette, hogy ha kell pénz, kutassuk át apám ezer éve nem hordott öltönyeit, a nyereséget feleztük. :)
(Közös kasszán voltak, apám meg tisztítóba is úgy adta be az öltönyeit, hogy fogalma se volt, mi van a zsebében...)

15:22
tök jó az ötlet ha felnő a fiam tuti hasonló módon fogok gondolkodni.Tök iga mind a két "pontod"!
Én annó nem kaptam zsebpénzt hanem minden nap bepróbálkoztam pénzért hol kaptam többet hol kevesebbet.Hozzáteszem el is szórtam mindigúgy ahogy jött úgy is ment alapon.....aztán elkezdtem dolgozni és hamar terhes lettem így elkezdtem spórolni a baba születésére.Mondanom se kell hogy nem kellett gondolkodnom hogy miből mit vegyek.Sajnos gyerekfüggő is a dolog.
De szerintem is először kevesebbet aztán meglátod hogy bánik a pénzel.
A jegyért pénz dolgot hülyeségnek tartom.A gyerek ne a pénzért tanuljon.A szülő meg ne ezzel ösztönözze szerintem.....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!