Hany eves kortol es mennyi zsebpenzt adtok adnatok a gyerekenek?
Nekem 20 éves a fiam. Sosem kapott zsebpénzt. Viszont ha bármire kellett neki,akkor csak szólt és adtam rögtön. Nem kellett megindokolnia sem. Elég volt annyit mondani,hogy "anyu,tudsz adni most 5000 forintot??" Igen..
De olyan hogy percre pontosan minden hónapban egy fix összeget adjak..nem volt rá szükség
csak saját példát tudok írni, szerintem ez így teljesen jó volt, én is így fogom csinálni a leendő gyerekemmel :)
én egész kiskorom óta kaptam néha aprót, pl ha bementem a pékségbe és maradt 20 ft, azt (nem mindig, de sokszor) megtarthattam, a bevásárlókocsi százasát is volt, hogy megkaptam, és így szépen lassan gyűjtögettem a kis pénzem. azt hiszem 10 éves voltam, mikor először elköltöttem, akkoriban voltak divatban ezek az állatfigurás színes mindenféle forgószékek és én is szerettem volna egyet, de szülői behatással végül egy normális szürke forgószék lett belőle, amit azóta is használok. de az a vásárlás valahogy nagyon megmaradt, iszonyatosan büszke voltam rá, hogy magamnak vettem egy forgószéket :D
aztán fölsőben is kapogattam pénzt így külön, de pl. suli előtt mindig adott anyu 300 ft-ot, hogy vehessek belőle szendvicset vagy teát a suliban, meg akkoriban voltunk nagy cukrászdábajárók, suli után mindig ott csődült össze a fél osztály. de ha ebből a pénzből megmaradt, azt sose tettem el, hanem mondjuk akkor másnap kevesebbet kaptam. aztán rendszer akkor lett belőle, mikor másik városba mentem gimibe és szükség volt rá. heti 4000-et kaptam, ebbe tartozott a buszjegy, a plusz kaja, az esetleges bulizások, stb. ami ebből megmaradt, azt elrakhattam, ebből lett a laptopom meg a nyári fesztiválok. szerintem ez így teljesen korrekt, megtanultam kezelni a pénzt, tudtam, hogy van határ.
szerintem egy 11 éves fiú pont abban a korban van, hogy ha adsz neki pár száz forintot, annak már örül, és ha megtanítod neki hogy nem kell elverni csipszre az első boltban, akkor semmi gáz nem lesz :)
Itt ti vagytok nagyon elkényeztetve, vagy velem nagyon kemények? 1500 -at kapok havonta, és ez nem "vésztartalék", hanem ebből kell mindent megoldanom, ami nem az alapszükséglet (reggeli-ebéd-vacsora, áram, víz, alapvető ruha stb.)...
16F
Hát én néha kapok, néha nem. Mikor jut anyuméknak eszébe. Elég feledékenyek, én pedig nem szeretek szólni nekik, hogy adjátok oda, az olyan bunkóságnak tűnik. De ha kapok, akkor egy kétezrest szoktam kapni. Általában elrakom, a pénzzel együtt, amit tízóraira kéne költenem. (napi 200Ft) Ebből szoktam venni ruhákat, illetve elrakni és gyűjtögetni. De ebből veszek pl barátnőimnek ajándékot a szülinapjukon/névnapjukon. Meg persze karácsonyra, szülinapra is szoktam kapni pénzt, azt is ilyenekre gyűjtöm. Most összejött már 30 000 Ft, még nem tudom mire gyűjtöm, de egyszer biztos jól jön. :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!