És onnantól egy fix összeget minden héten? Vagy havonta?
2022. nov. 29. 12:35
1/7 anonim válasza:
Nincs meg akkora gyerekem, de leghamarabb 3.osztálytól adnék, mert akkor tanulnak ezres számkörben számolni. Annak nem látom értelmét, hogy olyan összeget adjak, amit értelmezni se tud, 10-20forintokkal meg nem sokra menne. Nem sokat, olyan 500ft körül hetente, hagy gyűjtögessen. Mivel mindent megkap, az pont annyi, hogy eldöntheti, azonnal elszórja valami csokira/szendvicsre/üdítőre a büfében, ami hetente 1x nem fog neki nagy kárt okozni, vagy gyűjt valami értelmesebb dologra. Persze, ha így haladunk, úgy elértéktelenedik a forint, hogy a fenti okok miatt 4.osztály lesz az, akkor már 10ezerig tudnak. Nyilván az összeg emelkedik, ahogy nő a gyerek. Kisebbeknek érdemesebb hetente adni, havonta kb.középiskolás kortól adnék legfeljebb.
2022. nov. 29. 12:48
2/7 anonim válasza:
Nincs fix zsebpénz.
Ha szeretne valamit, kér rá. 13 éves.
2022. nov. 29. 12:54
3/7 anonim válasza:
Nekem sem volt soha zsebpenzem anno, ha valami kellett kertem, es altalaban megkaptam.
Szerintem nalunk is igy lesz.
Max. olyan volt, hogy dolgoztam erte, pl apukam megkert, ha lemosom az autot, kifizeti. Ez olyan 14-15 eves koromtol.
2022. nov. 29. 13:09
4/7 anonim válasza:
Mi a 3,5 évesnek is adtunk. Nem fix zsebpénzt, de néha, néha kapott tőlünk meg a mamáktól is.
Mi 200 Ft adunk neki, így darabra leszámolva tudja, hogy pl a kakaóscsiga 1 pénz, a fagyi 2 pénz, a kifestő meg 5 pénz. (nyilván akkor is megvesszük neki, ha nincs pénze), de nagyon szeret számolni, így a pénz számolását is nagyon élvezi, arról ne is beszéljünk, hogy független, önálló nagylányként piszkosul büszke magára, ha ő fizethet a pénztárnál. Szóval mi még játékként kezeljük.
2022. nov. 29. 13:37
5/7 anonim válasza:
Először akkor kapott amikor 3 éves se volt. Ha pisilt a bilibe 100-ft-ot ha kakilt 200-at. És ez meg is maradt. Gyűjti gyűjti jelenleg 5,5 éves. Azt mondta ha nagy lesz kocsit vesz belőle. De gyűjti a régi pénzeket is.
2022. nov. 29. 14:04
6/7 anonim válasza:
Abszolut az elso valaszoloval ertek egyet, amig nem tudja ertelmezni az ezres szamkort, addig nem sok ertelme van. Nekunk ez kb jovore lesz aktualis, en ugy gondolom h a tanulmanyi eredmenyehez fogom kotni motivaciokent, pl egy 5ös 500 ft, vagy ha a szorgalmit is megirja arra kaphat még pluszba.
2022. nov. 30. 09:20
7/7 anonim válasza:
Nekem ötödikes koromban adtak először, hetente. Akkor már nem voltam napközis, az iskola is messzebb volt, reggelizni nem jutott idő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!