Hová tűnnek a "szuper" anyukák amikor a gyerekeik elérik a tini kort?
Előre bocsátom senkit nem akarok bántani. Csupán a sok ellent mondást szeretném megérteni.
Tehát vannak ugye a mai "szuper" anyukák (nem szeretem az ősanya szót), akik ugye bizonyos elvek mellett nevelik a gyerekeiket. A fő szabály náluk, ahogy az itteni kérdésekből és válaszokból lejön, hogy a gyereket nem bántjuk sem fizikailag sem lelkileg, hanem beszélgetve nevelünk. A gyereknek gyakorlatilag mindent lehet, hogy a lelke nehogy sérüljön. Ez eddig rendben is van, de ezek a "szuper" anyukák hová tünnek akkor, amikor a gyerek eléri a kamaszkort? Itt a gyakori kérdéseken alig lehet normális kamasszal találkozni. Tisztelet a kivételnek. Mindenki utálja az anyját, és alpári stílusban beszél azokról akik felnevelték.
Hát az szerintem sem vezet sehová, ha minden téren beáldozod magad a gyerekeidnek, és megszűnsz egyéniség lenni. Ez a gondoskodás egy idő után teher a gyerek számára, és tényleg lázadó, vad kamasz válik belőle. Még egy egyensúllyal nevelt gyerek is feszegeti a korlátait, és időnként úgy érzi, hogy túlzottan rátelepedsz. Ha meg túlzottan ráhagysz mindent, arról panaszkodik, hogy nem törődsz vele.
De szerintem ha odafigyelsz rá, és csak akkor korlátozod, ha muszáj, és akkor is korrektül, értelmesen, nem hatalmi szóval, akkor tényleg csak átmeneti ez az időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!