Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hová tűnnek a "szuper" anyukák...

Hová tűnnek a "szuper" anyukák amikor a gyerekeik elérik a tini kort?

Figyelt kérdés

Előre bocsátom senkit nem akarok bántani. Csupán a sok ellent mondást szeretném megérteni.

Tehát vannak ugye a mai "szuper" anyukák (nem szeretem az ősanya szót), akik ugye bizonyos elvek mellett nevelik a gyerekeiket. A fő szabály náluk, ahogy az itteni kérdésekből és válaszokból lejön, hogy a gyereket nem bántjuk sem fizikailag sem lelkileg, hanem beszélgetve nevelünk. A gyereknek gyakorlatilag mindent lehet, hogy a lelke nehogy sérüljön. Ez eddig rendben is van, de ezek a "szuper" anyukák hová tünnek akkor, amikor a gyerek eléri a kamaszkort? Itt a gyakori kérdéseken alig lehet normális kamasszal találkozni. Tisztelet a kivételnek. Mindenki utálja az anyját, és alpári stílusban beszél azokról akik felnevelték.

2010. okt. 21. 19:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: Erre az oldalra általában valamilyen problémával kapcsolatban irnak,ergo akinek nincs problémája az nem fog ide irni.Hidd el szép számmal vannak akiknek nincs gondjuk a szüleikkel. Ott van pl a betegség témakör,rengetegen irnak kérdést,mégsem beteg mindenki (gondolom én) a világon.
2010. okt. 21. 19:53
 12/31 A kérdező kommentje:
És félreértés ne essék engem se bántottak soha, se fizikailag se lelkileg. Én se szeretném ütni a gyerekemet. Nem ítélem el ezt a fajta nevelési módszert, de csak azt vettem észre, hogy valahol mégis hibádzik a dolog. Erre irányult a kérdés
2010. okt. 21. 19:54
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell feltétlen verni a gyereket,lehet beszélgetéssel is nevelni,csak akkor hitelesnek kell lennie annak amit a szülő mond.A gyerek csak kicsi,de nem hülye,pontosan tudja,hogy van-e valós tartalom a szavak mögött.

Pl

Tiszteld szüleidet!-De jó,hogy a nagyanyádat 5 éve nem láttuk,reméljük így marad.

Vagy tiszteld az időseket Fiam-a vén trottyos tán azt gondolta,hogy átadom a helyem?!

Tiszteld a nevelőidet!-Mit képzel magáról a tanítónénid?!

Vagy olvass,mert olvasni jó-én biza a Kincskereső kisködmönt olvastam utoljára,mert utálok olvasni!

Vagy tiszteld embertársaid véleményét-de én leugatok mindenkit aki azt mondja,hogy nincs igazam!

Vagy légy türelmes embertársaidhoz-Ledudálom az útról aki totolyázni mer előttem!

Vagy légy rugalmas,megértő mindenkihez-Hülye buznyákok és kriplik!

Vagy ne káromkodj!-A k@rva életbe!

És a kedvencem:

NE ORDÍTS VELEM!!!

És akkor nem értik,hogy hogy lett ilyen ez a gyerek,hiszen annyit mondtuk neki,hogy mi a helyes?!

2010. okt. 21. 19:56
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokszor írok ki a szüleimről hirtelen idegességembe lázadásba,de nekem akkor is szuper szüleim vannak..

Ez a "ki írom a szüleim a GYK-ra" meg szerintem sokáig így marad :D

2010. okt. 21. 20:02
 15/31 anonim ***** válasza:
de nem azért marad így mert utálom őket hanem mert lázadom
2010. okt. 21. 20:02
 16/31 anonim ***** válasza:
81%
Baromira igazad van kedves kérdező!Én pl. arra az anyára vagyok kíváncsi, aki kezelhetetlen gyermekét egyszerűen "indigógyereknek" titulálta, és azután mindent elnézett, mert hát csodagyereke van.10 éves a kölyök, de különb emberek ülnek a dutyiban....Nem tudom mit csinál majd, ha tényleg beindul a gyereknél a hormonháztartás:-)
2010. okt. 21. 20:28
 17/31 anonim ***** válasza:

"Ítélet helyett nem vádolok senkit,nem is kérhetem,hogy szeressetek!Ítélet helyett új nemzedékemért csak annyit kérhetek,hogy szeressétek a gyerekeket!"

"Így lettünk mi egy megátkozott nemzedék!"

Válasz:a veréssel sem mész semmire,sőt csak rontod a helyzetet!:)

2010. okt. 22. 15:40
 18/31 A kérdező kommentje:

Értem én nem is erről van szó! valószínű rosszul fejeztem ki magam a kérdésemben!

Szóval, amikor kicsik a gyerekek, annyira oda figyelünk arra, hogy mi jó nekik, hogyan tudnánk a lelkivilágát megfelőképpen megóvni a külső ingerektől stb stb.

Aztán jön az a bizonyos kamaszkor kiskamaszkor, amikor "kulcsos gyerekek" lesznek. Amikor arra panaszkodnak a gyerekek, hogy nem értik őket a szüleik, és nem is akarják megérteni. Amikor tizenévesen elzüllenek. Hány olyan kérdés van, hogy szüleim kitettek otthonról?

Tudom, hogy szép számmal vannak olyan szülők, akik soha nem tennének ilyet.

2010. okt. 22. 15:51
 19/31 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet általánosítani, hogy minden jó anya rossz szülő lesz amikor kamaszodik a gyerek..ugyanmár. Családja válogatja, sok kamasz szereti a családját, sok kamasz meg nem, nem attól lesz jó a kamasz-szülő kapcsolat hogy milyen anya volt valaki babakorban- a kamaszokra a suli és hormonok is hatással vannak.
2010. okt. 22. 17:48
 20/31 anonim ***** válasza:
65%
Én nem csak itt vagyok sokszor ledöbbenve, hogy a szülő-gyermek kapcsolatok hova jutottak.Naponta le tudok döbbenni olyan dolgokon, hogy pici 1-2 éves gyerek babakocsiba mit keres egy plázában a szülőkkel este 7-8 után?Milyen hétvégi program gyerekekkel plázázni?Számomra sokkoló az a látvány amikor az egész család bevonul egy olyan bevásárló központba családi napot tartani, lézengeni a gyerkőcökkel,miközben a nagy plázától gyalog max 10 percre van egy olyan hely, ahol a gyerek szabad, friss levegőn jól érezheti magát.
2010. okt. 23. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!