Hová tűnnek a "szuper" anyukák amikor a gyerekeik elérik a tini kort?
Előre bocsátom senkit nem akarok bántani. Csupán a sok ellent mondást szeretném megérteni.
Tehát vannak ugye a mai "szuper" anyukák (nem szeretem az ősanya szót), akik ugye bizonyos elvek mellett nevelik a gyerekeiket. A fő szabály náluk, ahogy az itteni kérdésekből és válaszokból lejön, hogy a gyereket nem bántjuk sem fizikailag sem lelkileg, hanem beszélgetve nevelünk. A gyereknek gyakorlatilag mindent lehet, hogy a lelke nehogy sérüljön. Ez eddig rendben is van, de ezek a "szuper" anyukák hová tünnek akkor, amikor a gyerek eléri a kamaszkort? Itt a gyakori kérdéseken alig lehet normális kamasszal találkozni. Tisztelet a kivételnek. Mindenki utálja az anyját, és alpári stílusban beszél azokról akik felnevelték.
Nem kell feltétlen verni a gyereket,lehet beszélgetéssel is nevelni,csak akkor hitelesnek kell lennie annak amit a szülő mond.A gyerek csak kicsi,de nem hülye,pontosan tudja,hogy van-e valós tartalom a szavak mögött.
Pl
Tiszteld szüleidet!-De jó,hogy a nagyanyádat 5 éve nem láttuk,reméljük így marad.
Vagy tiszteld az időseket Fiam-a vén trottyos tán azt gondolta,hogy átadom a helyem?!
Tiszteld a nevelőidet!-Mit képzel magáról a tanítónénid?!
Vagy olvass,mert olvasni jó-én biza a Kincskereső kisködmönt olvastam utoljára,mert utálok olvasni!
Vagy tiszteld embertársaid véleményét-de én leugatok mindenkit aki azt mondja,hogy nincs igazam!
Vagy légy türelmes embertársaidhoz-Ledudálom az útról aki totolyázni mer előttem!
Vagy légy rugalmas,megértő mindenkihez-Hülye buznyákok és kriplik!
Vagy ne káromkodj!-A k@rva életbe!
És a kedvencem:
NE ORDÍTS VELEM!!!
És akkor nem értik,hogy hogy lett ilyen ez a gyerek,hiszen annyit mondtuk neki,hogy mi a helyes?!
Én is sokszor írok ki a szüleimről hirtelen idegességembe lázadásba,de nekem akkor is szuper szüleim vannak..
Ez a "ki írom a szüleim a GYK-ra" meg szerintem sokáig így marad :D
"Ítélet helyett nem vádolok senkit,nem is kérhetem,hogy szeressetek!Ítélet helyett új nemzedékemért csak annyit kérhetek,hogy szeressétek a gyerekeket!"
"Így lettünk mi egy megátkozott nemzedék!"
Válasz:a veréssel sem mész semmire,sőt csak rontod a helyzetet!:)
Értem én nem is erről van szó! valószínű rosszul fejeztem ki magam a kérdésemben!
Szóval, amikor kicsik a gyerekek, annyira oda figyelünk arra, hogy mi jó nekik, hogyan tudnánk a lelkivilágát megfelőképpen megóvni a külső ingerektől stb stb.
Aztán jön az a bizonyos kamaszkor kiskamaszkor, amikor "kulcsos gyerekek" lesznek. Amikor arra panaszkodnak a gyerekek, hogy nem értik őket a szüleik, és nem is akarják megérteni. Amikor tizenévesen elzüllenek. Hány olyan kérdés van, hogy szüleim kitettek otthonról?
Tudom, hogy szép számmal vannak olyan szülők, akik soha nem tennének ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!