Bántalmazásnak számít, ha egy kamasz (14-18 éves) nem kap zsebpénzt?
Még csak 16, de előre megmondták, hogy amíg be nem fejezi a középiskolát, nem mehet dolgozni, nem járulnak hozzá 16-tól 18 éves koráig, utána meg kirakják, ha dolgozni mer tanulás helyett.
Igen, tapasztalatlan vagyok, mert januárban tértem vissza a tanításhoz, tíz év kihagyás után (külföldön éltünk, válás miatt jöttem haza), rögtön kaptam egy osztályt. Törődöm velük, még nem égtem ki, úgy érzem, a gyerekek miatt soha nem is fogok, sajnos a szülőkkel és egyes kollégákkal sokkal több baj van.
Lehet hülyeség amit írok: nem tudom nagyvárosban vagy kisebb helyen laktok.. Mennyire vagy jóban a többi szülővel.. Esetleg úgy segíteni neki, hogy elhívják magukhoz, hogy segíteni kéne megszerelni vmit.. pakolni vamit.. bevásárolni.. stb.. ezer dolog lehet.. erre csak nem mondanának a szülők nem-et.. hogy nem mehet.. és a zsebébe csúsztatni egy 500-ast.. 1000-est ki mit engedhet meg magának..
De aki azt írja ez bántalmazásnak számít: kérdem én: sztetek a gyámügy a rendőrség majd foglalkozik ilyennel, hogy nem kap a gyerek zsebpénzt???? Miközben rendezett- szerető családban él? Nemár..
Köszi az ötletet, de a gyerek nem szeretné, ha megtudnák az osztálytársak, hogy mi a helyzet vele. Sajnos nem szerető családban él. A szülei ridegek, teljesítménycentrikusak, kontrollmániásak. Csak verni nem verik, de sokféle büntetést kap, kvázi mindenért.
Én is azt hiszem, hogy a rendőrség és a gyámügy ezzel nem tud mit kezdeni. Már olyan is volt, hogy biztattam, induljon pénzdíjas pályázaton (írás), de nem nyert. De mondta, ha nyert volna, elvették volna a pénzt a szülei, mikor a nevezéshez aláírták a szülői beleegyezőt, mondták neki, hogy ha nyer, akkor vesznek a pénzből neki valami hasznosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!