Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Bántalmazásnak számít, ha egy...

Bántalmazásnak számít, ha egy kamasz (14-18 éves) nem kap zsebpénzt?

Figyelt kérdés
Nemcsak zsebpénzt, soha nincs nála pénz, sem bankkártya, nincs egy Ft saját pénze. Ételt, ruhát, különórát kap, de pénzt nem adnak neki, a holmiját sem adhatja el. Nem szegény család. Rokonoktól sem kap ünnepekre, a családban nem szokás. Nem dolgozhat, a szülei nem járulnak hozzá, azt mondják, amíg tanul, nem dolgozhat, ha majd nagykorú lesz, akkor sem. (ha otthon akár lakni, és azt akarja, hogy támogassák a tanulását.) ha elkezd dolgozni, kirakják. 20 évesen fog érettségizni, mert évvesztes és 0.ra is járt. Az a gond, hogy először nagyon jól befogadták az osztályban, de lassan elkezdték ignorálni, mert soha nem megy a barátaival, pl moziba, bowlingozni, mekizni, stb. Nem meri mondani, de azért, mert nincs pénze, ilyesmire sem adnak a szülei. Büfére sem, semmire, soha, kB soha nem látott közelről pénzt, kirándulásra sem kap költőpénzt, uzsonnát csomagolnak neki, ennyi. Ha megy az osztály közösen fagyizni, arra sem kap. Még az uzsonnájából sem tud senkit megkínálni, mert mindig szendvicset kap, nem is túl gusztusosat. Így őt sem kínálják, már nem is hívják meg, mert ő sem hívhatja el soha a barátait. Most lesz 16. Nem én vagyok a gyerek.

2023. okt. 7. 20:37
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
91%
Nem, de azért köcsögség elvenni tőle azt a lehetőséget, hogy legalább minimálisan megtanuljon a pénzel bánni. Nem mintha annyira nagyon jellemző lenne egy átlag magyar polgárra, hogy tökéletesen be tudja osztani a pénzét, de a semmi még mindig semmi.
2023. okt. 7. 21:29
 12/46 A kérdező kommentje:
*megmondom
2023. okt. 7. 21:29
 13/46 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem igen. Nem mehet el nyári szünetben dolgozni, különben kirakják. Ez nagyon durván visszaélés a hatalmi helyzettel. Hiszen hova mehetne egy 18 éves gyerek (bár jogilag felnőtt), akinek még 2 éve van hátra a középiskolából? Sehova, Nem csak a fizikai bántalmazás a bántalmazás.
2023. okt. 7. 21:35
 14/46 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem is igen. A környező vilàg egy lènyeges elemètől zàrjàk el.
2023. okt. 7. 21:38
 15/46 A kérdező kommentje:

Még csak 16, de előre megmondták, hogy amíg be nem fejezi a középiskolát, nem mehet dolgozni, nem járulnak hozzá 16-tól 18 éves koráig, utána meg kirakják, ha dolgozni mer tanulás helyett.

Igen, tapasztalatlan vagyok, mert januárban tértem vissza a tanításhoz, tíz év kihagyás után (külföldön éltünk, válás miatt jöttem haza), rögtön kaptam egy osztályt. Törődöm velük, még nem égtem ki, úgy érzem, a gyerekek miatt soha nem is fogok, sajnos a szülőkkel és egyes kollégákkal sokkal több baj van.

2023. okt. 7. 21:48
 16/46 anonim ***** válasza:
86%

Lehet hülyeség amit írok: nem tudom nagyvárosban vagy kisebb helyen laktok.. Mennyire vagy jóban a többi szülővel.. Esetleg úgy segíteni neki, hogy elhívják magukhoz, hogy segíteni kéne megszerelni vmit.. pakolni vamit.. bevásárolni.. stb.. ezer dolog lehet.. erre csak nem mondanának a szülők nem-et.. hogy nem mehet.. és a zsebébe csúsztatni egy 500-ast.. 1000-est ki mit engedhet meg magának..

De aki azt írja ez bántalmazásnak számít: kérdem én: sztetek a gyámügy a rendőrség majd foglalkozik ilyennel, hogy nem kap a gyerek zsebpénzt???? Miközben rendezett- szerető családban él? Nemár..

2023. okt. 7. 22:05
 17/46 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy azért kérdeztem a nagynénit-nagybácsit, mert én az unokahúgomnak segítettem- bár ő kapott, csak épp amit kinézett még magának már nem tudta megvenni.. erre mondtam neki, hogy "figyi, ott egy kupac vasalni valóm.. kivasalod nekem? mert akkor kapsz érte tőlem "fizetést" " - utána 2 évig járt hozzám hetente vasalni.. :) Bátyám kiakadt de leszereltem.. mondtam neki, hogy megdolgozott érte és a saját pénzemmel azt csinálok amit akarok.. :)
2023. okt. 7. 22:11
 18/46 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet, de a gyerek nem szeretné, ha megtudnák az osztálytársak, hogy mi a helyzet vele. Sajnos nem szerető családban él. A szülei ridegek, teljesítménycentrikusak, kontrollmániásak. Csak verni nem verik, de sokféle büntetést kap, kvázi mindenért.

Én is azt hiszem, hogy a rendőrség és a gyámügy ezzel nem tud mit kezdeni. Már olyan is volt, hogy biztattam, induljon pénzdíjas pályázaton (írás), de nem nyert. De mondta, ha nyert volna, elvették volna a pénzt a szülei, mikor a nevezéshez aláírták a szülői beleegyezőt, mondták neki, hogy ha nyer, akkor vesznek a pénzből neki valami hasznosat.

2023. okt. 7. 22:13
 19/46 A kérdező kommentje:
18, köszi, akkor utánajárok, hogy van-e normálisabb rokona, róluk amúgy nem nagyon beszélt még, nagyszülei már nem élnek, ennyit tudok.
2023. okt. 7. 22:14
 20/46 anonim ***** válasza:
7%
Én se kaptam egy fillért sem, mindent megkaptam a szüleimtől amire szükségem volt.Nem nyomtak lóvéval mégis felnöttem és nem éltem meg rosszul ezt a helyzetet. De ha a fiú kérne hogy figyu anya adnál e fagyira vagy mekire vagy bármire nem hiszem el h a szülő ezt visszautasítja.Nekem nem volt zsebpénzem de ha kértem h elmehetnék e fagyizni mekibe moziba adtak pénzt.
2023. okt. 7. 23:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!