Mitől függ ,hogy egy kamasz rászokik-e a cigire?
Hogy milyen társaságba kerül. Ha stréberek között van, ahol senki sem cigizik, akkor vszeg ő sem fog.
Én alkesz rockerekkel lógtam, cigiztem de csak bulikon, pár év alatt elhagytam azt is. A piát nehezebb volt elhagyni 😶
Egyrészt a társaság, ahogy írják, nem mindegy, hogy menő-e cigizni a haverjai között vagy ott sem jellemző.
Másrészt a családi háttér, visszagondolva a kamaszkoromra, nálunk az cigizett rendszeres 14-15 évesen, akinek a szülei "engedték", de legalábbis nem balhéztak rajta. Nálunk szigor volt otthon, biztos mindenféle következménye lett volna, ha ez kibukik otthon, így mi pl. a testvéreimmel sosem cigiztünk, nyilván amúgy kipróbáltam, ha valaki adott egy szálat, de rászokni nem tudtunk, hiszen sem pénzt nem adtak cigire, meg nem is mertem volna cigiszagúan hazamenni.
"Ha stréberek között van, ahol senki sem cigizik, akkor vszeg ő sem fog."
Bár így lenne. Kitűnő tanulóként bagóztunk. Egy kis 5 fős társaságban, ahol csak olyanok voltak, akik rendszeresen tanulmányi versenyekre jártak.
Attól hogy van-e önbizalma és milyen az énképe.
Ha van önbizalma és tudja, hogy nem az teszi őt menővé vagy kevésbé menővé hogy cigizik vagy sem, vagy ha esetleg olyan szintű önbizalommal és irányító személyiséggel rendelkezik, hogy ő a társaság irányítója (és korábban otthon se azt látta hogy a cigizés jó, menő, felnőtté stb) akkor nem fog cigizni.
Ha a cigiző társaságba való beilleszkedéssel szeretné önmagát definiálni akkor fog cigizni.
Az önbizalom és énkép pedig a család nevelése által alakul.
Szóval a családon múlik. (Nem az anyán, nem az apán az egész családon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!