Melyik reakciót választanád ilyen helyzetben? Ha a kamasz gyereked fogná magát és lelépne otthonról, szó nélkül elköltözne.
Oka, hogy szigorú vagy vele, tanzlnia kell, nem lóghat túl sokat a barátaival, ilyesmi.
Megtalálod mondjuk a vasútállomáson. Hogyan reagálnál?
18 alatt a sárga földig leb*sznám, aztán később, nyugodtan megpróbálnám vele megbeszélni.
18 fölött teljesen oké, menjen, én is akkor költöztem el otthonról. Hiányozna persze, biztos sírnék is, mégis csak 18 évig együtt laktunk.
És aki lecseszi, az mennyivel tesz jobbat? Esetleg a szülő sem halna bele az önreflexióba, és végiggondolná, ő, az okos felnőtt vajon mindenben jól cselekedett?
Az fel sem merül, hogy átbeszéljék, mitől sokallt be a gyerek, és kompromisszum szülessen?
Lecseszés talán, mert ez gyakorlatilag "rossz tett", mint a hazugság vagy lopás, nem tanulás. Inkább ebbe a kategóriába tartozik, nem?
Persze, megbeszélésre szükség van, nem is a szőnyeg alá söprésre, de az első reakcióról kérdeztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!