Hogy lehet azt kezelni, ha az egyik gyerek jóval többet kap mindenből, mint a másik?
Mozaikcsalád, hasonló korú gyerekek (1 év korkülönbség).
Míg az egyiknél a különélő szülő átlagon felüli anyagi támogatást nyújt a gyerekének, addig a másik gyereknek a minimum jut. Ez pedig egyre több konfliktust eredményez, mert ha az egyiknek lehet/ő megkaphatja, akkor a másik miért nem!?
A nevelőapám és a mostohatestvérem részéről.
Pedig nem bántom, nem csinálok semmit.
Én 17 vagyok, ő most lett 18.
Régen sosem veszekedtünk, de most, hogy látszik, úgymond nem "ugyanonnan indulunk", sokszor beszól. Vagy az apja elkezd velem üvöltözni, ok nélkül.
Nem tudhatod, hogy reagálnál, ha te lennél a helyében.
Neki még azt a békát is le kell nyelnie, hogy azzal hogy te nem a jobb módú szülőddel laksz, nekik még kevesebb jut.
Nem, hanem tennék azért, hogy én is jobb helyzetben legyek, idővel. Tudod, nincs lehetetlen, csak tehetetlen. És ezzel is saját magának árt, mert ő van tele keserűséggel, nem én.
Neki pedig egyáltalán nem jut kevesebb miattam. Anya és a nevelőapám külön kasszán vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!