Miért mondjàk azt, hogy elrontjuk azzal a gyerekeinket, hogy mindenhova autóval visszük őket?
Van egy 14 éves fiunk ès egy 16 éves lányunk. Pici koruk óta mind a kettőnknek van autója ezért mi mindig kocsival vittük őket. Iskolába is autóval visszük meg hozzuk, meg a külön órákra és edzésekre is. Hètvègèn a barátaihoz is átvisszük őket nagyon szívesen.
A szüleim meg a férjem szülei folyton azzal jönnek, hogy így teljesen elrontjuk őket meg, hogy így soha nem lesznek önállóak.
Múltkor is itt voltak anyámék és gyorsan elugrottam a lányomért már egyből jött azzal, hogy csak 15 perc séta, nem bír ki annyit. De minek sétáljon, ha nem muszály? Ha sètàlni akar akkor majd elmegy sétalni én nem tiltom meg neki. Meg, hogy lányom mièrt nem megy busszal az iskolàba a fiu meg miert nem sètál.. Miért? Egyrészt itthonról dolgozom, tehát kötetlen a munkaidőm, szóval csak egy telefon és már ott vagyok. Másrészt meg nem jobb nekik, hogy előbb itthon vannak?
A sógoromék is jönnek folyton azzal, hogy ők már ennyi idősen ide utaztak meg ennyit sétàltak egyedül az iskolàba.. De, ha egyszer a lehetőség adott, akkor miért szívassam a gyerekeimet?
Értsd meg ha 14-16 évesen még egyszer sem ment sehova egyedül még a sarki boltba sem akkor rohadt életképtelen lesz aki még a google maps-al sem talál sehova.
Nem a séta a lényeg, hanem hogy egy ekkora ló gyereknek már tudnia kéne egyedül közlekedni, akkor gáz ha SOHA SEHOVA nem ment még egyedül. Kapaszkodj meg alsóban én gyalog jöttem haza a barátnőmmel vagy 2 buszmegállót és túléltem, rossz idő esetén vittek csak autóval.
Nekem a rokoni körömben van ilyen család. Rokon lány 19 évesen utazott először távolsági buszon a nagymamához, egy órás út.
Nekem is fura. Nem csak a szülő, hanem a gyerek oldaláról is. (Az én gyerekem 11 évesen könyörgött, hogy hadd mehessen egyedül suliba, ne vigyük.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!