Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan beszéljek erről anyukám...

Hogyan beszéljek erről anyukámmal?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogyha pl rossz jegyet hozok(3,4 legszélsőségesebb esetekben 2,)akkor elkezd ordibálni meg meg nem üt meg de eltilt a géptől meg nem szól hozzám(max néha beszól valami bunkót) és ez ötször rosszabb mintha megütne:( mert akkor megüt,de utána lenyugszik és megnyugtat picit..szeretném megebszélni vele hogy a büntetés nem megoldás...szerintem:S
2010. okt. 4. 18:56
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

jeee... egy téma amihez tudok szólni.

Nem vagyok egy gyerek pszichológus, de el kell mondjak valamit, kedves épületes, nagyon tudatos szülők.

1. A gyereket nem kell rugdalni azért mert "csak" négyest hozott haza.

2. A kölyköd sikerét, az élet terén nem az fránya kettes fogja meghatározni.

3. A gyerek megérdemel 1-2 sallert de nem az iskolában nyújtott teljesítményéért.

4. Ha nem ezt teszed a akkor a gyereked 1 üres, semmi lesz, akit semmi nem fog érdekelni.

A nevelés alapja a példamutatás, hogy lásd fiam így kell élni, nézd fiam nálunk rend van. Az anyuka erkölcse, mentalitása, tenni akarása, példa értékűnek kell lenni... Mert ha nem az lásd.: Anyuka lógatja a lábát a tévé előtt, gyerek beesik a négyes jegyével, anyuka meg jó képen veri... gyerek mit lát?? anya nem csinál semmit, bezzeg engem nyakonver?? miért?miért? és miért? a gyerek sem hülye főleg a 12 évesek.

A gyerek jövőjét még egyszer mondom, az élet "megmutatásával" bizonyos helyzetekben hozott döntésekkel lehet ahhoz hozzájárulni, hogy a gyerek komoly, felelősség teljes felnőtt legyen. Az atyai pofonok pedig: pont az erkölcsi kérdésekben játszanak szerepet... feleselés, követelőzés, erkölcstelen viselkedés...akkor igenis van szerepe. És ha rendbe van a gyerek becsülete, a jó/rossz érzéke, bűntudata... akkor belátja tanulni kell!! csak lehet nem pont 12évesen, mondja nekem meg valaki nem mind1 hogy a gyerek 5. osztály év végén hogy szerepel??? 3-4-5??? kit érdekel?!

Én 22 éves vagyok, mennyit püfölte a fejemet, főleg kamasz koromban, ne nyifogjak, ne pofázzak vissza...világ életemben ált. iskolában 3 egész négy volt az átlagom de állandóan, mikor kaptam egy kettes vagy karót volt hogy "eltűnt" az ellenőrző füzetem 1-2 hétre mikor előkerült nem azért kaptam verést mert 1-2 kaptam, hanem miért dugtam el?!.. később mikor 15 voltam meg azért, mert piásan aludtam a templom előtt. Hajnalban meg a falu legpletykásabb vénasszonya költött.. :S:S.. nah amit akkor kaptam szerintem még egy felnőtt ember sem köszönné meg, oszt főnököm meg kérdezte ki vert meg? Szégyelltem magam.. piszkosul, középiskolában hasonló 3-as átlag végig, az érettségim valami csoda folytán 4 egész öt lett... Jelenleg végzős gépészmérnök vagyok.

Valahogy ebben a világban elveszett a teljesítmény hajhászás és a szabadelvűségben a lényeg!!! Neveljünk becsületes embert.

2010. okt. 6. 23:44
 22/22 bwp válasza:

Szia!

Nálam is ugyanez van csak én egy gépfüggő vagyok napi 9 óra ha eltiltanak nincs életem . De tudodmit foglald el mással magad és akkor rájönnek hogy a gép nem érdekel aztán jolvan mehetsz gépezni meg mindig ki kell várni azt az alkalmatt amikor ez nem érdekli őket mit csinálsz törődj bele am jó lenne ha nem hetente hoznád vagy valami inkább próbálj meg 5 ös 4 est vagy ha kapsz egy 3 ast gyorsan felelj meg minden sok otost mellé és elnézik és még valami a tájékoztatódba ne úgy ird a keltezést hogy 2016 02 02 hanem 2016 02 enyi ez beváll :)

13/f

2016. júl. 26. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!