Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan beszéljek erről anyukám...

Hogyan beszéljek erről anyukámmal?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogyha pl rossz jegyet hozok(3,4 legszélsőségesebb esetekben 2,)akkor elkezd ordibálni meg meg nem üt meg de eltilt a géptől meg nem szól hozzám(max néha beszól valami bunkót) és ez ötször rosszabb mintha megütne:( mert akkor megüt,de utána lenyugszik és megnyugtat picit..szeretném megebszélni vele hogy a büntetés nem megoldás...szerintem:S
2010. okt. 4. 18:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az a legroszabb, amit tehet a szülő, hogy természetesnek veszi ha a gyerek jól szerepel, osztályelső, de ha rossz jegyet kap akkor meg dühöng.

Igaz én már jórég jártam iskolába, de ugyan ez volt a helyzet. Osztályelsőség, tanulmányi versenyek szinte mindenből, matek, történelem, általános műveltség, idegen nyelv, sport... Mindig mindenen továbbjutottam / nyertem / nagy döntőkön jó helyezéseket értem el. Igazgató plecsnitosztott, ecetera ecetera.

Otthonról a 10. verseny után már nem azt kaptam, hogy jólvan, ügyes voltál fiam, gratulálok X versenyhez vagy Y-hoz, hanem teljesen természetesnek vették a dolgot.

Ilyenkor a gyerek MINDEN motivációját elveszti és elkezdi lesz@rni az iyesmit. Érthető is, miért is törné magát ha nemhogy bármi ellenjutalmazást, de még elismerést sem kap érte...

Ez történ velem is és SZÁNT SZÁNDÉKKAL sz@rtam bele az egészbe általános és középiskolában, mentem helyette a haverokkal lógni.

Akkor meg magyaráztak otthon, hogy "bezzeg régen milyen jól tanultál, most meg..."

Ez nem azt jelenti amúgy, hogy elhülyül a gyerek, minden képessége megmarad, sőt, gyakran azt is megcsináltam, hogy tudtam a leckét de azt mondtam nemtudom. Mert az teljesen "természetes" lett volna ha tudom 5-ösre, így viszont legalább felfigyelt az osztály.

Szóval egy szó mint 100 a gyereket következetesen kell nevelni. Ha jól tanul és vannak eredményei akkor MINDIG dícsérni kell. Ha 12 évig tanul jól akkor 12 évig kell dícsérni. Ennyi a trükk.

2010. okt. 5. 12:32
 12/22 anonim ***** válasza:

Előző!

Rólad is megvan az oszlopos véleményem. Néhány rossz jegyért nevelőintézetbe adod a gyereked? Inkább ne szültél volna...

26/L

2010. okt. 5. 12:35
 13/22 anonim ***** válasza:

"kedves" utolsó. A kérdés nem ez volt!

Ez csak fenyegetés. Sok gyerek örülne, ha nálunk nőhetne fel!!!!!!!!!!!!!

2010. okt. 5. 12:40
 14/22 anonim ***** válasza:

Utolsó előttinek:

Én dícsérem is a gyereket. Csak sajnos ő sz@rik mindenre.

2010. okt. 5. 12:41
 15/22 anonim ***** válasza:

ma 11:52

Négyesért ordibálni??? Én azért dicséretet kapok, bár a 8 osztályosban még jó hogy. Amúgy nem csoda, hogy nem tud írni. Ültesd a gép elé, kapcsold be a helyesírás-ellenőrzőt, és magától megszokja az egészet. Amióta gépezek minden nap vagy 3 órát, azóta jobb lett a helyesírásom :P

2010. okt. 5. 20:04
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

"Sok gyerek örülne, ha nálunk nőhetne fel!!!!!!"

Én inkább a nevelőintézetet választottam volna. Nem lehet sokkal rosszabb...

Dettó ugyanezt csinálta anyám (és néha még mindig csinálja). Egy idő után le fog peregni rólad és egy vállrándítással elintézed. Kell hozzá pár év, de el fog jönni az idő, amikor totálisan hidegen hagy a fenyegetőzése és nem érdekel mit mond ilyenkor.

Mit tehetsz ellene? Semmit jórészt. A szülők legnagyobb része meg van győződve róla, hogy az ő nevelési módszere a tuti, ha a gyerek meg nem így gondolja, akkor a neveletlen kölkét neki... Megpróbálhatod megbeszélni, de a saját tapasztalataimból kiindulva abban fogtok maradni, hogy már pedig minden mered, ahogy van és egyébként is, ő csak a legjobbat akarja neked (ami igaz is lehet akár)...

2010. okt. 6. 01:38
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves" 10 éves anyukája.

Örülök,hogy nem az én anyám vagy.Ha nem tudsz bánni a gyermekeddel,ha terhedre van,hogy lustább,vagy nehezebben tanul mint az átlag,akkor nem kellett volna gyereket szülni.Ordíthatsz vele,meg ütheted,azzal csak azt éred majd el,hogy meggyűlöl,és hazudozni fog neked.Sajnálom szegény fiadat,ezt őszintén mondom.

2010. okt. 6. 12:46
 18/22 anonim ***** válasza:

a 10 éves anyukája egy másik hasonló témában is írt és ott is rendesen leoltották.

Most komolyan !10! éves, mi lesz ha elkezd igazán kamaszodni... huhh, már előre sajnálom szegény kislányt

2010. okt. 6. 14:48
 19/22 anonim ***** válasza:
Előző az ilyen maximalista szülőnek lezs komplexusos menekülő gyereke.Nem jó neked a 4 es,szánalom.A gyerek nem gép.
2010. okt. 6. 17:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Add be nevelőintézetbe lehet ott tanulna mert más alégkör,a tanulmány azért rossz mert otthon anyja csak hajcsár és nem anya....Ilyen gyerekekkel foglalkozom,Sajnos a légkör a a befolyásoló tényező...
2010. okt. 6. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!