Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves gyereknek mennyi...

12 éves gyereknek mennyi zsebpénzt adtok?

Figyelt kérdés
2023. jan. 7. 09:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

"Ha valamire kell pénz, kér, kap. Csak úgy nem adogatunk."

Az ilyen gyerekek dugnak kamaszként gumi nélkül, mert ciki rá pénzt kérni a szülőktől, pláne 13-15 évesen, de mivel nem kapnak semmi zsebpénzt, nem tudják "titokban" megvenni, inkább kicsit bedugják, aztán lesz valahogy.

2023. jan. 7. 16:29
 12/19 anonim ***** válasza:
17%
11, anyam vette a gumit kesobb pedig a fogamzasgatlot. 18 alatt nem adja oda a kasszas a kotont.
2023. jan. 7. 17:43
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

12

Ezt a marhaságot honnan veszed, hogy 18 év alatt nem adja oda a kasszás? 12 éves kortól legálisan szexelhetnek a gyerekek értelemszerűen óvszert is vehetnek(amúgy korhatár nélkül).

2023. jan. 7. 17:55
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak már dolgok amik érdeklik.

Közös megegyezés alapján, havi 10 ezret kap, otp junior kártyára. Internetes vásárlás fortniteban költhet el 3 ezret. Többit amit szeretne. Már ügyesen spórol, új medence a cél, ami hatalmas :)

2023. jan. 7. 22:07
 15/19 anonim ***** válasza:
18%
Onnan 13, hogy nem tegnap voltam kamasz es akkor nem 12 volt a legalis kor a szexre. En pedig sajat tapasztalatot irtam le a kommentemben nalunk hogy volt ;) de ha utana jarsz meg 20014-15 kornyeken is volt balhe abbol hogy a kasszas nem adta ki mert nem jol ertelmezte a szexualis segedeszkoz szabalyat, es hogy az ovszerre mi vonatkozik. A kiskamasz meg nem fog nekiallni arcoskodni hogy marpedig neki az jar hivjon vezetot.
2023. jan. 8. 19:10
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
13 éves a lányom. Mivel már eljár a barátaival ide-oda, így havonta 12 ezret kap, ha külön kell valamire több, akkor kér és adunk.
2023. jan. 8. 22:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

15

Előtte is 14 év volt a korhatár. Soha nem volt 18 év. Automatából is vehetsz meg önkiszolgáló pénztárak is vannak ott se kér semmit.

2023. jan. 9. 06:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy ennie is kell-e belőle.

Ha nem, akkor a havi 5-6000 elég 12 évesen.

Ha igen, akkor napi 1000-rel több.

2023. jan. 12. 23:12
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 13 évesem van, eddig fel sem merült bennünk, hogy zsebpénzt kellene kapnia. Én és a férjem anno nem kaptunk, gondolom ezért sem jutott eszünkbe. A lányom sem tette szóvá, hogy kellene. Ünnepek idején sok pénzt begyűjt, most is van 60 ezer körül neki, + van egy megtakarítási számlája is ami ott van ha kell, de havonta nem kap tőlünk zsebpénzt. Azt sem költi el, amilye van, tartalékol, ami kell velünk veteti meg :D

Ő még nem jár el külön, így nincs szüksége havi zsebpénzre, büfére mindig adtam neki 1-2 éve, most már nem kér, mert szerinte drága a büfé, és nem ott szeretné elkölteni a pénzt. Eltehetné, és nem költi el legfeljebb, de így meg nem akarja elfogadni, hogy nincs szüksége rá.

Szerintem jó ez így, majd ha változnak az igényei, úgyis szól, aztán újragondoljuk. Pénzügyi szférában dolgozok, pont hogy belelát a pénzügyekbe valamennyire, meg ismeri a saját határainkat is, elég tudatosan bánik a pénzzel, meg lehet benne bízni, már várom, hogy 14 legyen, és kicsit előrébb léphessünk a pénzügyi dolgokban vele. :)

2023. jan. 13. 09:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!