12 éves gyereknek mennyi zsebpénzt adtok?
Fixet nem kap.
Ha kér, akkor adok. Általában 1000-1500 Ft-ot szokott kérni, azt a suliban büfére költi. De mivel visz itthonról ennivalót, így nem minden nap büfézik. Néha vesz egy teát, vagy egy csokit, hamburgert, melegszendvicset.
Ha megy valahova, pl.korcsolyázni, akkor is adok neki. Ha marad, azt nyilván nem kérem el, azt el szokta tenni, aztán amikor összejön valamennyi, vesz belőle magának valamit.
Semennyit.
Ha valamire kell pénz, kér, kap. Csak úgy nem adogatunk.
Kap 25000 forintot és ő veszi magának a bérletet, iskolai cuccokat, napközben az ebédet is. Biztos ami biztos beállítottam neki 5000 ft napi limitet a kártyájára, de egész ügyesen beosztja, úgyhogy nem volt szükséges.
Leültünk, elmagyaráztuk neki milyen kiadások vannak és mire kell figyelnie, nem csak úgy megdobtuk a lóvéval.
Én semmit sem kaptam, csak ünnepekkor
Nem csak 12 évesen, később sem
Tavasszal lesz 12 a fiam. Most fogunk nyitni junior számlát. Még nem döntöttünk mennyit kap rá, de én 5 vagy 10 ezerre gondoltam, mert egyenlőre csak gyűjtene, nincs mire költenie.
Később ha már eljár haverokkal akkor ezt nyilván fel fogjuk emelni. Nem tudom mennyire, nyilván infláció függő. Most olyan havi 40-50ezer körül adnék, ha már akkora lenne, hogy eljárkál haverokkaloziba, kajálni stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!