Tanácsot szeretnék, ki volt ilyen helyzetben? 15 éves lányom gimnáziumba jár, kollégista. Az iskolát szereti, tanárait es osztálytársait is.Ez az iskola volt az álma, de megbeszéltük, hogy a bejárás felejtős, mert a tanulás rovására menne.
És itt a probléma. A kollégium szép, tiszta, felújított 4-en vannak egy szobában, a nevelők jók (őket is kedveli) és mégis gyűlöli a kolis életet. Bejárós szeretne lenni, hiába biztatom, hogy jó lesz,kialakul, adjon még időt magának, szomorú és kedvetlen.
Akik ilyen helyzetben voltatok, ti mit mondtatok, mivel biztattátok és mi lett a vége? :(
Írtad, hogy 5-kor kelnek azok a lányok. Annyit lehetne tenni, bosszúból, jó pár napig, hogy 4-kor felkapcsolja a villanyt. Csörömpöl stb. Persze a másik lányt is bele vonva, hogy hátha ez használna és megértenék, hogy mikor ugyan ezt csinálják a másiknak rossz.
Az a baj, hogy ha ott hagyja a kolit a könnyebik utat válassza. Sajnos kikell állnia magáért.
Ugyanolyan helyzetben voltam / vagyok, mint a lányod. Emelt biosz-kémiás suliba jelentkeztem, ami egy másik megyében, a lakhelyemtől ~1 órára található.
Alapból én is úgy terveztem, hogy kolis leszek, de meggondoltam magam még sulikezdés előtt. És azóta sem bántam meg egyáltalán a döntésem:)
Bár minden nap 1-1,5 órát utazok oda-vissza, de eközben tudok tanulni vagy aludni. Sokkal jobban be tudom osztani az időmet, több szabadidőm van és kevésbé kontrollálják azt, hogy mit csináljak.
Én is azt ajánlom, hogy ha lehet, akkor próbálja ki a lányod, milyen bejárósnak lenni.
17/L
44-es, senki sem kényszeríti a kollégiumra.Én azt kérdeztem, hogy mivel lehetne biztatni, hogy adjon még egy kis időt a dolognak, és ne 3 hét után adja fel. Bejárós lesz 3 hétig, aztán eldönti, hogy melyik a jobb. Még egy amit írtál, a budapesti gyerekek az a több száz, kilép a suliból mondjuk 2-kor és otthon van 3-ra , fél 4-re ugye ezt írtad? Mert azok a gyerekek is utaznak ennyit. Az én gyerekem szintén kilép 2-kor, majd vár fél 4-ig , hogy a busz elinduljon, ekkor ér haza a Te gyereked, az enyém még csak indulni fog. Minden nap. Nem egyszer-egyszer, hanem mindig, vagy később ha a szakkör is van. A buszmegállóba várhatja a buszt, de ha szerencsés és a portás jó fej, akkor a portán várhat. Ha nem szerencsés akkor a lepukkant buszmegállóba ácsorog és ha fázik, mert -10 fok van, akkor fázik. Azért lássuk be józanul, hogy ez azért lényeges különbség, kijövök a pesti suliból metró/busz/villamos és 1,5 óra otthon vagyok. Én is így jártam be suliba, rendben is volt. Ez mint írtam Békés megye, felszáll a buszra és mivel ritkábban jár, tele van, vagy leül vagy nem. 47-es,48-as rátok hallgattam, próbálja ki a lányom a bejárást aztán lesz ami lesz :)
Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!