Tanácsot szeretnék, ki volt ilyen helyzetben? 15 éves lányom gimnáziumba jár, kollégista. Az iskolát szereti, tanárait es osztálytársait is.Ez az iskola volt az álma, de megbeszéltük, hogy a bejárás felejtős, mert a tanulás rovására menne.
És itt a probléma. A kollégium szép, tiszta, felújított 4-en vannak egy szobában, a nevelők jók (őket is kedveli) és mégis gyűlöli a kolis életet. Bejárós szeretne lenni, hiába biztatom, hogy jó lesz,kialakul, adjon még időt magának, szomorú és kedvetlen.
Akik ilyen helyzetben voltatok, ti mit mondtatok, mivel biztattátok és mi lett a vége? :(
Mond neki, hogy jobb ha már most megszokja!
Mert nagyobb xopás lesz egy mucsai putriban, 4 gyerekkel, és egy alkesz, verekedő férjjel.
Mondtam neki, hogy legyen kompromisszum, várjuk meg a félévet és ha nem megy, hát legyen úgy, járjon be.
Persze bízom benne, hogy belerázódik és csillapodik a honvágya.
Valaki aki "beleszokott" pedig utálta eleinte, olyan van köztetek?
1 és 1,5 óra nem olyan sok.
Így se tud reggel aludni, mert 5-kor felkeltik a szobatársak. Én hazaköltöztetném. Nem hiszem, hogy az utazás jobban gátolná a tanulásban - alapból van napi 2,5 órája fixen, ahol tanulhat a buszon - mint a 3 szobatárs zsizsegése.
Elmondtál, amit lehetett, nyilván neki is vannak érvei.
Majd a buszon tanul.
Köszönöm nektek a tanácsokat, átrágom magamban :)
A 11-es válaszolót nem értem mit akart mondani, ha nem szokja meg a kolit akkor megy putriba, 4 gyereke lesz meg egy részeges vejem lesz? Ezt majd megmutatom a lányomnak, hogy tanuljon belőle.. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!