Lányom "férfias" szakmát szeretne tanulni, hogyan tudnám
segíteni őt?
4 vagyok, én se értem miről beszél. Max valami gyűjtősuli lehet, ahova azokat veszik fel akiket sehova máshova, de még tanköteles, ott talán előfordul ilyen. Ismerek nem egy szaksulit végzettet, sőt olyat is akinek a gyereke jár most ilyenbe. Sehol nem hallom, hogy rosszabb lenne a helyzet, mint bármelyik másik suliban. Én "elit gimibe" jártam (jó nevű, jó hírű gimibe. Több osztálytársamnak volt ügyvéd felmenője vagy orvos, közgazdász stb), ott is volt olyan, aki péntek este csatak részeg volt már 15 évesen🤷🏼♀️ (nem is egy). Olyan is, akit kicsaptak a viselkedése miatt. Semmivel sem "inspirálóbb" a gimis közeg, nem Mozart-ot elemeztünk szünetben, ugyan olyan kamaszok voltunk, mint a többi. A gimis suli-bulik meg elég "hírhedtek" voltak a környéken 😅. Ahogy a szakiskolások közt is, ugyan úgy a gimisek közt is van nem egy olyan, akivel nem éri meg vegyülni. Pedig ahova én jártam nehéz volt bekerülni. Mostmár rengeteg szakiskola is olyan, hogy van egy alapozó képzés és utána válnak szét, szakmát meg éretségi után ad. A suliban meg nem egyedüli lány lesz, biztos vannak más szakra járó lányok, akikkel tud barátkozni ha azokkal akar.
2022. aug. 21. 10:07
nekem sokkal rosszabb érzésem van, szerintem "elitgimnáziumba" meg "elitegyetemre" járt nyolcaskánk, itt meg csak szépen visszaböfögi, amit anyuci-apuci tanított neki a csúnya, gonosz szakközépesekről.... "áramászkodni meg lehet tanulni okj képzésen is": szerintetek ez a gyerek tanult valaha bármit is értelmiségi nyálcsorgatáson kívül?!
2022. aug. 21. 11:23
Nem fogják bántani az osztálytársai, ebben biztos vagyok. Én is nő vagyok, férfias szakmát tanultam még 30 évvel ezelőtt, és nem bántam meg. Olyan helyre felvételiztem, amiről a felvételi tájékoztatóban azt írták, hogy csak fiúkat vesznek fel. Én beadtam a jelentkezést, és igazgatói döntés alapján felvettek.
Annyi volt a zavaró az egészben, hogy az én teljesítményemre mindig jobban figyeltek, (na mit tud ez a lány) nem tudtam beleolvadni a tömegbe :-) de igazából ez csak motivált.
2022. aug. 22. 10:47
backfire nicknév írta nekem privátban erre a kérdésre adott válaszomra:
* Szia! Bocsáss meg, hogy csak így rádírok privátban, de ha kérdésképpen tenném ki, valószínűleg nem kapnék komoly válaszokat. Megengeded, hogy kérdezzek valamit?
*
* A barátnőmmel hátulról szeretkeztünk, szerinted mennyi az esélye, hogy terhes marad?
2022. aug. 22. 11:09
15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 🙂
14-es, sinn visszatért ezek szerint.
tényleg, sinn is volt korábban, nálam is :-) Ne haragudj, hogy kiírtam, valójában csak azért, hogy ha netán másra is ráír ezzel a névvel, akkor ne foglalkozzanak vele
2022. aug. 22. 11:21
#14, #16 Nekem is írt. Már korábban is, csak más néven, de alighanem ő volt.
N
2022. aug. 22. 12:40
Nekem korábban többször is írt, de csak odáig jutott, hogy feltenne egy kérdést privátban, ha nem zavarna vele. Mikor visszaírtam, hogy írjon nyugodtan, ha tudok, szívesen válaszolok rá, többet nem írt. Lehet, hogy meglátta a nicknevemet, és megsejtette, hogy én férfi vagyok?
2022. aug. 22. 12:43
8-as vagyok. Kaposvár a város. Itt ez van. Jobb, ha az ember semmilyen szakit nem hív, mert nincs értelme. youtube-ről előbb kész lesz bármi, töredék áron. Aztán persze nyilván van egy olyan szint, ami már nem megy szerszámok vagy komolyabb szaktudás nélkül. De ez a magyar valóság, hogy hiába fizeted meg a drágábbat, hiába azt aki előb jön, hiába minden... az csak egy dolog, hogy bunkó, de kontár nyomorék mind. Nincsen... aki kicsit is értett hozzá, az nem itt van. Szakmás suliba pedig igen, a gyűjtősök mennek csak. Normális iskolában nem tanulhatsz szakmát. Csak a gladiátorképzőben. Üdv Magyarországon!
2022. aug. 23. 18:22
Támogasd, jó lesz! szuper, hogy már van elképzelése, bele kell vágni! A srácok vagánynak fogják tartani!
2022. aug. 25. 15:45
További kérdések: