Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért gondolja a volt férjem,...

Miért gondolja a volt férjem, hogy ez így tök normális?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves közös gyerek, a felügyelet közös, de nálam van a fiunk. Hétvégén el szokott menni egy napra az apjához. Az apja pedig úgy gondolja, hogy neki azon kívül, hogy kényezteti, meg szórakoztatja, nincs más tennivalója. Év végi hajtás van, de nehogy azt gondoljam, hogy ő majd gyereknapon tanulni fog vele. Ők kikapcsolódnak. Én meg őrüljek meg, mert mindig én vagyok a szar fej, mert állandóan a tanulással nyúzom. Ő meg a jó fej, mert nála buli az élet. Nálam meg tanulás, házimunka.
2022. máj. 27. 06:48
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező pont arra írta a "mártír" részt, hogy neki ezeken felül még a gyerekkel való kínlódás is kijut ami a tanulást illeti. Ahogy írta, tanulási nehézségei vannak, tehát nem a 2x elolvassa és már tudja gyerek, ezért oda kell rá fokozottabban figyelni, amiből az apuka nem veszi ki a részét, sz@rik rá milyen jegyei vannak, milyen nehéz vele tanulni, a gyereknek meg csak az jön le, hogy apunál vigyorgunk, anyuval meg jön a sok sz@r tanulnivaló.

Így könnyű gyereket "nevelni" már ha az ex részéről ezt annak lehet nevezni...

Nyilván zavarja a kérdezőt, hogy ezek után ő a rossz a gyerek szemében, mert vele nem csak a vihogás megy, apuka elrötyög, a sz@rt meg lapátolja a gyerek anyja.

Talán ha ő is fektetne kis energiát a gyerek tanulásába, és nem magasról lesz@rná.

2022. máj. 27. 16:12
 32/43 A kérdező kommentje:
Én nem akartam vitát generálni, meg mártírnak látszani. Csak úgy gondolom, hogy nem csak a jóból kellene kivenni a részt. És igen, ha nem tudom, nem kell megcsinálni, csak akkor vagy kaja nincs, vagy a retek esz meg, vagy a gyerek megbukik. Jó az úgy. De én szeretem a rendet, szeretem saját főzésű ennivalóval etetni, nem mű kajával, meg szeretném, ha előre jutna az életben. Ha ez mártírság, akkor az vagyok
2022. máj. 27. 18:03
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok, mint te. De nálunk legalább így ideje tanul vele, ill.általában tényleg akkor viszi el, amikor a megállapodásban szerepel. Volt egy időszak, amikor keveset vagy egyáltalán nem tanult vele. Nekem az vált be, hogy sokat mondogattam a gyereknek, hogy mennyire fontos, hogy jól teljesítsen a jövője szempontjából, különben nem fogják jó suliba felvenni, akkor nem tud továbbtanulni, elrontja az életét. Nem várom el a kitűnőt, de a négyes-ötöst a fontos tárgyakból igen. Egyébként ő maga igényli, hogy ki legyen kérdezve, vagy elmagyarázzunk neki dolgokat, amiket nem ért. Nálunk úgy kezdett el az apjával tanulni, hogy ő maga kérte meg, persze a gyereket nem merte elutasítani. Azt is elmagyaráztam a gyereknek, hogy az ő érdekében fogom a kezét a tanulásnál, a jövője miatt, mi is csinálunk programokat, de azért nem tudok minden héten valami extrát villantani, de van minőségi együtt töltött idő, amikor megbeszélünk minden fontos dolgot.
2022. máj. 28. 06:52
 34/43 anonim ***** válasza:
61%

Ha hétköznap minden délután tanulással telik, akkor miért kell hétvégén is? Hisz elvileg minden nap megvan írva az aznap feladott lecke és a szóbeli is átveszitek...

Esetleg vasárnap délután még egyszer átvenni azt ami hétfőn lesz, de legalább a szombatot hagyd meg neki. Értem én, hogy jót akarsz neki, de így tényleg nagyon megfogja utálni a gyerek a tanulást és az ellenkezőjét fogod csak elérni.

Nem mindenkinek kell ám diploma, ráadásul így, hogy tanulási nehézségei vannak, valószínűleg nem is menne neki az egyetem. Vagy az egyetemista fiadat is majd minden délután leülteted tanulni? Ha csak 3-4es tanuló és tesz majd egy szakmunkásvizsgát valami hiányszakmából, lehet jobban el tud helyezkedni, mint egy diplomás!

2022. máj. 29. 10:17
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon keveset van az apjával. Azt a heti 1 napot nyilván nem tanulással töltik, a szívás a tiéd, apukáé a hétvégi dzsembori, ez sajnos ilyen.

Mindemellett az ad hoc bejelentett gyerek elviteleket szüntesd be. De, igen, tudnod kell, mikor és meddig vinné, nem rajtaütésszerűen, te / ti meg álljatok készenlétben.

Küldj neki üzenetet, ez és ez a program, ekkor és ekkor ér rá a gyerek. Ha más terve van, jelezze. Pont. És eszerint tegyél. Direkt csinálja, hogy nem akar normálisan kommunikálni, hogy ezzel is téged idegesítsen és nehogy tervezni tudj. Ne hagyd.

2022. máj. 30. 09:28
 36/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Vasárnap elvitték a tanulni valót, de semmit nem tanultak. Holnap nem leszek itthon, hivatalos ügyben kell intézkednem, ami most derült ki, ezért megkértem az apját, nézzék át a tételeket, csütörtökön vizsga. Válasz :miért nem szóltam hamarabb, amúgy is minek. Elköszöntem, letettem. De hogy ennyire leszarja, hogy a gyerekkel mi van, felháborító.
2022. máj. 31. 21:20
 37/43 anonim ***** válasza:
82%

Ez tényleg az... És még itt oldalakon keresztül védték, hogy neki van igaza stb.

Ezért írtam korábban, hogy nehogy adj a véleményükre, mert úgyis mindig a kérdező a rossz, meg bezzeg ők stb...

2022. máj. 31. 22:30
 38/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk legalább még egy pofon, hátha észhez térek, hogy semmire nem szâmíthatok tőle. És hogy ez sem érdekli. Bezzeg akkor majd büszkén villog, hogy a gyereke milyen jó tanuló, meg milyen ügyes. Az, hogy ebben neki semmi szerepe nem volt, én meg vért és verejtéket adtam bele. Mindegy, előbb utóbb a gyerek is rájön, milyen ember az apja. És akkor nem nekem kell majd elszámolnia, hanem a gyerekkel
2022. máj. 31. 23:08
 39/43 anonim ***** válasza:
91%

Igen, sajnos én is úgy látom, hogy kb levegőnek is nézheted, mintha nem is létezne, és egyedül kell megoldj mindent, ahogy eddig is.

Pedig nyilván egy kamasz fiú gyereknek kellene az apai fejmosás, de sajnos ezt ő nem fogja megkapni. Idővel úgyis majd rájön, de még túl gyerek hozzá.

2022. máj. 31. 23:45
 40/43 anonim ***** válasza:
19%

Egy napot van az apjával, hétvégén, és tanultatnád.

Igen, gáz a viselkedésed, méghozzá nem is kicsit.

2022. jún. 1. 11:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!