Miért gondolja a volt férjem, hogy ez így tök normális?
A kérdező pont arra írta a "mártír" részt, hogy neki ezeken felül még a gyerekkel való kínlódás is kijut ami a tanulást illeti. Ahogy írta, tanulási nehézségei vannak, tehát nem a 2x elolvassa és már tudja gyerek, ezért oda kell rá fokozottabban figyelni, amiből az apuka nem veszi ki a részét, sz@rik rá milyen jegyei vannak, milyen nehéz vele tanulni, a gyereknek meg csak az jön le, hogy apunál vigyorgunk, anyuval meg jön a sok sz@r tanulnivaló.
Így könnyű gyereket "nevelni" már ha az ex részéről ezt annak lehet nevezni...
Nyilván zavarja a kérdezőt, hogy ezek után ő a rossz a gyerek szemében, mert vele nem csak a vihogás megy, apuka elrötyög, a sz@rt meg lapátolja a gyerek anyja.
Talán ha ő is fektetne kis energiát a gyerek tanulásába, és nem magasról lesz@rná.
Ha hétköznap minden délután tanulással telik, akkor miért kell hétvégén is? Hisz elvileg minden nap megvan írva az aznap feladott lecke és a szóbeli is átveszitek...
Esetleg vasárnap délután még egyszer átvenni azt ami hétfőn lesz, de legalább a szombatot hagyd meg neki. Értem én, hogy jót akarsz neki, de így tényleg nagyon megfogja utálni a gyerek a tanulást és az ellenkezőjét fogod csak elérni.
Nem mindenkinek kell ám diploma, ráadásul így, hogy tanulási nehézségei vannak, valószínűleg nem is menne neki az egyetem. Vagy az egyetemista fiadat is majd minden délután leülteted tanulni? Ha csak 3-4es tanuló és tesz majd egy szakmunkásvizsgát valami hiányszakmából, lehet jobban el tud helyezkedni, mint egy diplomás!
Nagyon keveset van az apjával. Azt a heti 1 napot nyilván nem tanulással töltik, a szívás a tiéd, apukáé a hétvégi dzsembori, ez sajnos ilyen.
Mindemellett az ad hoc bejelentett gyerek elviteleket szüntesd be. De, igen, tudnod kell, mikor és meddig vinné, nem rajtaütésszerűen, te / ti meg álljatok készenlétben.
Küldj neki üzenetet, ez és ez a program, ekkor és ekkor ér rá a gyerek. Ha más terve van, jelezze. Pont. És eszerint tegyél. Direkt csinálja, hogy nem akar normálisan kommunikálni, hogy ezzel is téged idegesítsen és nehogy tervezni tudj. Ne hagyd.
Ez tényleg az... És még itt oldalakon keresztül védték, hogy neki van igaza stb.
Ezért írtam korábban, hogy nehogy adj a véleményükre, mert úgyis mindig a kérdező a rossz, meg bezzeg ők stb...
Igen, sajnos én is úgy látom, hogy kb levegőnek is nézheted, mintha nem is létezne, és egyedül kell megoldj mindent, ahogy eddig is.
Pedig nyilván egy kamasz fiú gyereknek kellene az apai fejmosás, de sajnos ezt ő nem fogja megkapni. Idővel úgyis majd rájön, de még túl gyerek hozzá.
Egy napot van az apjával, hétvégén, és tanultatnád.
Igen, gáz a viselkedésed, méghozzá nem is kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!